Speeldag 5: Sparta Lille – KFC Eksel B 1-0

Share

B-PLOEG KRIJGT ZWARTE BEEST WEER NIET GETEMD

Toeschouwers: 100

Eksel B kwam deze middag als koploper aan de aftrap, al dient dat feitje gerelativeerd te worden: in een razend spannende reeks delen maar liefst vijf ploegen het eerste stekje. Sparta Lille behoorde daar niet toe (11e plaats), maar is wel het zwarte beest van groen-rood. Alle drie de wedstijden op de Bosuil in vierde provinciale werden immers verloren. Die reeks werd vandaag gewoon verder gezet.

Eksel wist dat het de duels vandaag moest vermijden en trachtte dan ook voetballend aan zijn kansen te komen. Zonder Kalala, die na 3 goals in 2 matchen naar Eksel A werd doorgeschoven, miste het bovendien wel wat slagkracht voorin. In een povere eerste helft kon geen van beide ploegen zich onderscheiden. Eksel had via Cornelissen, voor de gelegenheid in de spits, en Pieterjan Paesen twee goede kansen, maar beide pogingen gingen over. Doelman Gevers bleef aan de overkant werkloos.

Na de pauze kon Sparta hoe langer hoe meer zijn geliefde powerplay boven halen, onder aanvoer van de luidruchtige aanhang werd het een potiger duel en laat nu net dat zijn wat KFC niet ligt. Groen-rood slaagde er niet in terug de voetballende oplossing te vinden en doelman Alders werd net als Gevers aan de overkant werkloos. In de slotfase kreeg KFC tot overmaat van ramp zelfs nog een treffer binnen. Gillardin staat op een tegenaanval moederziel alleen en trapt met volle overtuiging voorbij Gevers. Een zure nederlaag op de Bosuil, opnieuw.

Volgende week wacht Molenbeersel.

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Kristof Weckx, Andreas Oyen, Tuur Camps (63′ Dylan Goven), Yannick Goven – Tijmen Elia, Perre Maes (67′ Jan Henderix), Ben Schrijvers (84′ Bert Vanherk) – Pieterjan Paesen, Rik Cornelissen, Sam Paesen (74′ Lander Maes)

Doelpunten:
87′ Felix Gilardin