Speeldag 4: Excelsior Hamont – KFC Eksel 0-1

Share

10 HAMONTENAREN MAKEN HET EKSEL KNAP LASTIG

Groen-rood heeft zich naar een tweede driepunter van het seizoen gezwoegd. Ondanks het een halfuur met een man meer speelde, had het flink wat moeite tegen de promovendus.

Eksel begon gretig en onder aanvoer van de aalvlugge Vervloet lieten de mogelijkheden niet lang op zich wachten: een dribbel van Marijn Bertrands eindigde met een schot over, een voorzet van Cornelissen stuitte op de deklat. Toch zagen we de beste kans aan de overkant waar Vandael gestopt werd door een Mignolet-achtige safe van een goed uitgekomen Hermans. Het zou ook de enige doelpoging voor de pauze zijn voor de promovendus, die voor het eerst in zijn geschiedenis in tweede provinciale uitkomt. Na zo’n twintig minuten was het dan toch raak voor Eksel. Wederom maakte de snelheid van onze voorlinie het verschil: Vervloet vond M. Bertrands die zijn hakbal met de hand gestopt zag worden door een verdediger. De bal gaat, tot ergernis van de thuisploeg, op de stip en Marijn Bertrands scoort zijn tweede van het seizoen. Ook de derde seizoenstreffer van de spelmaker was bijna een feit, maar op de counter belandde zijn schot (weliswaar na een onbedoelde fout op zijn verdediger) op de lat. Eksel liet daarna de teugels vieren en Hamont kwam beter in de partij, doelgevaar zagen we niet meer tot het rustsignaal.

Ook het openingskwartier van de tweede helft kunnen we gerust overslaan om direct naar het keerpunt van de partij over te gaan: op het uur maakt doelman Fiddelaers hands buiten zijn zestien op een lob van de ingevallen Abrahams en krijgt rood. De verwachting was dat groen-rood het overige halfuur tegen een man minder eenvoudig zou kunnen uittikken, maar het tegendeel was waar. Hamont stak een tandje bij en ging een halfuur lang op zoek naar de gelijkmaker. Doelman Hermans moest zich echter niet onderscheiden en de beste kansen vielen zelfs aan de overkant, waar Vervloet (minuut 64) en Vanherck (minuut 90) een huizenhoge kans mistten. Groen-rood sleept zo zijn tweede seizoensoverwinning over de streep, maar zal toch niet helemaal tevreden terugkeren naar het Sparrenstadion na een ontgoochelende tweede helft.

Buitenshuis kunnen we na vandaag wel nog steeds een foutloos rapport voorleggen, hopelijk komt daar volgend weekend ook een eerste thuisoverwinning bij. Reppel is de ploeg die daarvoor voor de bijl moet.

Toeschouwers: 100.