Speeldag 3: KFC Eksel – Nevok Gruitrode 2-2

Share

AANGENAAM KIJKSTUK EINDIGT ONBESLIST

Groen-rood heeft de voorlopig ongeslagen leider zijn eerste punten afgesnoept in een match die het zowel had kunnen winnen als verliezen. Gemengde gevoelens dus.

Gruitrode liet meteen zien dat het op kop stond en voetbalde met vertrouwen. Tot kansen leidde dat in eerste instantie niet (op een matige vrije trap na), maar na een dik kwartier stonden de bezoekers wel op voorsprong: Hermans speelt een terugspeelbal recht in de voeten van Van den Broek, die er vanop 35 meter in slaagt het leer in het lege doel te trappen. De koploper kwam zo uit het niets op voorsprong, maar uit het niets kwam Eksel luttele minuten later ook terug op gelijke hoogte: Marijn Bertrands zijn vrije trap wordt door een verdediger in eigen doel verlengd. Eksel herstelde zo niet alleen het evenwicht in de score, maar ook in het spelbeeld, al bleek dat maar een momentopname te zijn. Op het halfuur zette Marijn Bertrands zich achter de bal voor een hoekschop, hij vond het hoofd van Dries Bertrands die Eksel op voorsprong kopte. Gruitrode was even van slag door de toch wel onverwachte achterstand en Eksel kon even door drukken, maar zonder resultaat.

Na de rust ging Eksel gewoon door op zijn elan en kreeg het al snel drie goede mogelijkheden op een derde treffer. Nevok kwam daarna terug in de match en in die betere fase van de bezoekers scoorde het ook tegen, wederom met een gelukje want het schot van Berben week nog af. Eksel bleef niet bij de pakken zitten en ging op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar gaf zo ook ruimtes weg. Het slotkwartier werd daardoor bijzonder intens maar geen van beide ploegen lukte de winning-goal. Vervloet was er het dichtst bij maar zijn pegel spatte uiteen op de deklat.

Een puntendeling waar beide ploegen waarschijnlijk niet tevreden mee zijn. De neutrale toeschouwer was dat mogelijks wel na een inzetrijke match met heel wat volk in ideaal voetbalweer.

Toeschouwers: 285