Speeldag 5: KFC Eksel – RC Reppel 2-3

Share

5 DOLLE MINUTEN DOEN EKSEL ONDERSPIT DELVEN

Nadat een felle bui goed voetbal in het openingskwartier onmogelijk maakte, hielden beide teams elkaar in het overige van de eerste helft in evenwicht. De bezoekers openden de debatten via Langens en een fase met wat geharrewar, maar het was Marijn Bertrands die de eerste van de avond lukte: op vrije trap schoof hij het leer op de natte grasmat keurig in de hoek. Reppel hees zich niet veel later op gelijke hoogte. Goossens zette Brussels alleen voor doel met een knappe doorsteekbal, waarop de aanvaller de netten deed trillen: 1-1. In de laatste seconden voor de pauze bracht Eksel het kansentotaal wel terug in evenwicht (2 tegen 2): de volley van Marijn Bertrands kon met moeite gepareerd worden door Leijnen.

Ik het tweede deel van de partij vormde een knal van Karel Bertrands op de paal de start voor 7 dolle minuten waarin Reppel twee keer op korte tijd kon scoren: een kopbal van Langens en een schot van kortbij van Goossens zorgden voor de beslissende ommekeer in de partij. KFC lag tegen het canvas en leek niet snel te bekomen, tot een kopgoal van Karel Bertrands een kleine tien minuten voor tijd toch nog voor hernieuwde energie zorgde. Met veel powerplay ging KFC tevergeefs nog op zoek naar de gelijkmaker, maar Reppel overleefde het slotoffensief.

Groen-rood moet zo voorlopig genoegen nemen met een stek in de grijze middenmoot en wacht na drie thuismatchen nog steeds op een overwinning in het eigen Sparrenstadion.