Speeldag 2: Thes Sport B – KFC Eksel 0-2

Share

FLANKSPELERS VEGEN NUL VAN DE TABELLEN

Na de valse start op speeldag 1 heeft Eksel zijn rug kunnen rechten, tegen promovendus Thes won het dankzij een goal voor en na de rust, tweemaal via een Ekselse flankspeler

Al in het openingskwartier kreeg het publiek heel wat doelgevaar voorgeschoteld. Marijn Bertrands zijn vizier bleek echter nog niet scherp gesteld: zowel van kortbij als van buiten het strafschopgebied (na een verre uitrap van Hermans) schoot hij het leer hoog over. Ondanks Eksel de betere ploeg was had het even goed 1-0 kunnen staan, maar Hermans lette goed op na een te korte terugspeelbal van een voor het overige sterk spelende Moranduzzo. Ook Elia liet van zich horen met een prima (lage) vrije trap met dito save van de thuisgoalie. Na een halfuur was het dan toch raak voor groen-rood. Beyen dribbelde zich vanuit een onmogelijk-ogend perspectief vanop de achterlijn in een kansrijke positie en werkte prima af: 0-1. Na de openingstreffer nam de Ekselse druk snel af. Hulshagen kon met de kop tot tweemaal toe scoren, maar miste beide uitstekende kansen. Tussenin had Vervloet er na de rust zelfs al 0-2 van gemaakt: de voorzet van M. Bertrands was nog te hoog voor K. Bertrands, maar Vervloet kon het leer wel binnen knikken. Na de veilige tweede treffer speculeerde groen-rood op de tegenaanval. Thes mocht op zoek gaan naar de aansluitingstreffer, maar op een schot tegen de lat in de slotminuut na, kwam Eksel nooit echt in de onderdrukking.

Opvallend: voor zowel Thomas Beyen als Glen Vervloet was het een eerste treffer sinds lang: Beyen stond al 8 matchen droog, voor Vervloet was het (voornamelijk door blessureleed) zelfs al van begin januari geleden.

De nul is zo van de tabellen. Volgende zaterdag verwelkomen we niet enkel tegenstander Gruitrode, maar ook al onze jeugdploegen voor de jaarlijkse ploegenvoorstelling.

Toeschouwers: 90