Speeldag 26: KFC Eksel – VV Stokkem 1-0

Share

EKSEL MAAKT VERSCHIL WEDEROM IN SLOTFASE

Voor de tweede week op rij volstaat één treffer in de laatste tien minuten voor de volle buit! Eksel doet zo uitstekende zaken in de strijd om de eindronde-tickets.

Met de dinner-seats was er wederom veel volk opgedaagd in het Sparrenstadion. KFC gaf de aanwezige eters ruim de tijd om hun dessert te verorberen en spaarde zijn beste krachten voor het tweede bedrijf. In de eerste helft zagen we namelijk vrij weinig doelgevaar. Al mag Eksel zich wel de betere ploeg noemen.

Na de pauze had Eksel de wind in de rug en dat leek ook zijn invloed op het spel te hebben. Groen-rood (of eigenlijk rood-wit vanavond) trok meteen ten aanval en kwam ei zo na ook op voorsprong, maar zowel op een schot van Bertrands als op een kopbal stond doelman Celis pal. Eksel bleef op zoek naar de openingsgoal, maar ook Cornelissen kon KFC niet aan het feesten brengen. Met de brilscore op het scorebord gingen we de laatste 10 minuten in en in money-time lijkt bij Eksel de laatste weken alles te lukken. Op een zeldzame counter had het wel 0-1 kunnen staan na een mooie dribbel, maar ook Vrysen stond pal. Meteen daarna kon Eksel dan toch nog juichen: Karel Bertrands zijn schot kon nog geweerd worden, maar de poging daarna van broer Marijn deed de netten wel trillen. Stokkem trok tevergeefs nog vol in de aanval, waardoor Eksel ruimte kreeg op de counter, maar de score verder uitdiepen zat er niet meer in.

De intimiderende Ekselse aanhang heeft dit jaar al meerdere slachtoffers geëist en dat was vanavond niet anders: na het laatste fluitsignaal liet een gefrustreerde Stokkemse fan zich nog van zijn slechtste kant zien: scheidsrechter Le Pera kreeg een bierdouche en bal in zijn gezicht geduwd, iets wat waarschijnlijk nog een staartje krijgt.

Eksel gaat een nieuwe feestnacht in in een nog steeds bomvolle kantine en kan volgend seizoen nog eens op zoek naar zijn eerste 9 op 9 van het seizoen tegen Stal.

Doelpunt: 83′ M. Bertrands 1-0

Wissels:
58′ Beyen (OUT) – Jehoul (IN)
80′ Moranduzzo (OUT) – Rutten (IN)
86′ M. Bertrands (OUT) – Vanherck (IN)

Toeschouwers: 310