Speeldag 27: Stal Sport – KFC Eksel 3-0

Share

TOEVALSTREFFERS NEKKEN GROEN-ROOD

We hebben Stal iets te vlug geschrapt van het lijstje zwarte beesten. Eksel verloor met duidelijke cijfers na twee bizarre treffers op het halfuur.

Groen-rood begon goed aan de match en Dries Bertrands miste al snel een uitstekende mogelijkheid op voorzet van Wasiak. Nadien knokte Stal zich letterlijk in de match met veel overtredingen en veldspel dat steeds balanceerde met de grenzen van het toelaatbare. Het had wel zijn effect want de thuisploeg kwam op voorsprong nadat Driessen een interventie in eigen doel zag belanden. Meteen daarna viel treffer nummer twee al voor de thuisploeg en ook bij deze treffer was de inbreng van Stal vrij miniem: Hermans krijgt een voorzet tegen zijn hoofd en kopt per ongeluk binnen. Groen-rood was van slag, maar kende net voor rust dan toch wat meeval nadat Ozturk zijn tweede geel onder de neus geduwd kreeg. Erg sneu voor de spits, want hij is tot tweemaal toe de dupe van enkele zware overtredingen van zijn teammaten voorafgaand aan zijn eigen fouten.

Na de pauze was de rolverdeling duidelijk: groen-rood kampeert op vijandige speelhelft, Stal verdedigt met man en macht en loert op de counter. De thuisploeg volbrengt zijn defensieve taak met verve, komt zo goed als nooit in de problemen tegen een zoekend Eksel en laat zelden zien dat het met een man minder op het veld staat. Een afstandsschot van Dries Bertrands was het gevaarlijkste wapenfeit bij groen-rood. Een kwartier voor tijd lukte Stal, nog steeds strijdend voor elke bal, op een zeldzame counter zelfs de derde treffer waardoor de partij beslist was. KFC kon hier niets meer tegenover brengen en verliest voor een tweede keer deze jaargang.

Na vanavond onthouden we twee voetbalwetten:
– Meer dan twee overwinningen op rij lijken voor Eksel onmogelijk fit seizoen.
– De verplaatsing naar Stal zal altijd een erg moeilijke opgave blijven.

Het feit dat ook concurrenten Hamont en Elen hun wedstrijd verliezen verzacht het leed enigszins. KFC blijft zo de eerste achtervolger van Meeuwen dat morgen kampioen kan spelen. KFC slikte bovendien ondanks een erg felle match geen geel en ziet ook volgende week dus geen geschorsten.

Doelpunten: 35′ Driessen 1-0, 38′ Hermans 2-0, 77′ Hermans 3-0.

Wissels:
64′ Vanherck (OUT) – Jehoul (IN)
69′ Driessen (OUT) – Moranduzzo (IN)
78′ Camps (OUT) – Rutten (IN)

Toeschouwers: 110