Speeldag 25: RC Reppel – KFC Eksel 0-1

Share

EKSEL WINT “THUISMATCH” IN EXTREMIS

“De vloek van de supportersbus” lijkt eindelijk verleden tijd, al scheelde dat maar enkele seconden. in het ultieme slot bracht Eksel de talrijk opgekomen Ekselse fans in extase.

Groen-rood begon sterk aan de partij en wou “gewond dier” Reppel geen perspectief geven op een eerste puntgewin in 6 matchen. Bertrands kreeg al snel de eerste (en achteraf gezien zelfs beste) kans van de eerste helft, maar miste zijn schot. Reppel herstelde gaandeweg het evenwicht maar ook de tweede kans van de partij was voor Karel Bertrands die ditmaal een voet te kort kwam op voorzet van Wasiak. 0-0 was de logische ruststand na een pover eerste deel.

Het begin van “part two” was zonder meer het beste wat de thuisploeg te bieden had. Kerkhofs en Langens lagen op de loer, maar konden hun kansen niet afwerken. De Reppelse wind ging nadien weer wat liggen en doelman Jansen kwam maar zelden in actie en moest zich enkel al uitvoetballend tonen. Beide ploegen beseften gaandeweg dat één treffer wellicht voldoende was voor de volle buit waardoor de partij toch meer open werd. De brilscore leek echter overeind te blijven ondanks een (ingehouden) slotoffensief van Eksel. Tot minuut 88 dan toch: de tweede gele kaart voor Tijskens was voor KFC het signaal om door te duwen. Beyen, daarvoor de protagonist bij de beste Ekselse kans na de rust, kon bij zijn tweede “klutsbalfase” wel scoren en liet de vocaal erg aanwezige aanhang kraaien van plezier.

Voor Reppel lijkt alles tegen te zitten en ook vandaag lijkt dat het geval. Na de enige goal volgde nog heel wat protest, maar zonder resultaat. De thuisploeg zag zo een punt door de neus geboord.

Eksel start “evenement-maand” maart met een zege. Volgende week vindt het volgende hoogtepunt plaats: uitverkochte dinner-seats en bijhorende thuismatch tegen Stokkem.

Doelpunt: 92′ Beyen 0-1

Wissels:
63′ Moranduzzo (OUT) – Vanherck (IN)
83′ K. Bertands (OUT) – Jehoul (IN)
93′ Beyen (OUT) – Fransen (IN)

Toeschouwers: 180