Speeldag 24: KFC Eksel – Sp. Grote Heide 1-0

Share

OOK ZUINIG ZEGEZEKER

Het was met minder bravoure dan de laatste weken, maar groen-rood mag wel opnieuw drie punten bijschrijven. Een taai Grote Heide werd met het kleinste verschil verslagen.

Groen-rood dat als leider aantreedt zorgt er sowieso al voor dat het Sparrenstadion drukker bezocht wordt. Doe daar ook nog eens een hoop carnavalisten bij en je krijgt gegarandeerd een sfeervolle avond. Tenminste naast het veld. Op het veld werden de supporters de laatste weken verwend met 4 keer op 5 weken een treffer in het openingskwartier, dat was vandaag niet het geval. Na 15 minuten voetballen zagen we zelfs nog geen kansen. Nadien kon Eksel wat meer druk uitoefenen, maar verder dan flankvoorzetten kwam de leider niet tegen een defensief solide Grote Heide. De bezoekers zelfs konden ook niets creëren, Hermans kon de enige poging (een vrije trap op de rand van de zestien) klemmen.

Na de pauze kon Eksel wél onmiddellijk afstand nemen: Moranduzzo zijn afgeweken schot likte de paal, maar Cornelissen kon op de hoekschop die daarop volgde aan de tweede paal de openingstreffer overhoeks in een hoge boog binnen koppen. Verder dan die ene treffer kwam KFC vanavond niet, maar het kwam ook niet in de problemen. De twee gele kaarten op korte tijd voor ex-Ekselaar Jansen (één voor een tackle, één voor reclameren) speelden daar zeker hun rol in. Groen-rood, dat vanavond in zwart-wit speelde, kreeg nog wel zijn kansen, maar bleef op 1-0 steken, zodat het spannend bleef tot het slot. Grote Heide stak nog eenmaal zijn neus aan het venster, maar verkwanselde zijn enige kans van de slotfase.

Door de winst van Racing Peer in de topper op Reppel wipt onze opponent van onze volgende thuismatch terug naar plaats twee. Eksel ziet de kloof op eerste achtervolger wederom een puntje groter worden: van 6 naar 7 punten.

Toeschouwers: 300