Speeldag 25: KVV Dilsen-Stokkem – KFC Eksel 3-2

Share

EKSEL VERSLIKT ZICH BIJ HEKKENSLUITER

Groen-rood beleefde een horrornamiddag bij de rode lantaarn. Het moet vanavond bang afwachten of concurrenten Reppel en Peer drie punten korter kunnen komen.

Uit de voorgaande confrontaties wisten we al dat je voor het goede voetbal niet naar Stokkem moest komen. Op een zware grasmat maakte KFC zich op voor een namiddagje degradatievoetbal waarbij duelkracht en lange ballen centraal staan. De verwachtingen werden ook al snel ingelost. Een kwartier lang zagen we geen doelgevaar, maar de eerste mogelijkheid was wel meteen raak: een vrije trap van Bertrands werd door de sluwe Beyen in doel gedevieerd. Stokkem kwam nadien beter in de partij, maar de doelpogingen voor de thuisploeg waren van erg zwakke makelij. Moranduzzo moest ondertussen het veld geblesseerd verlaten. Net voor de pauze zagen we terug Eksels doelgevaar via een lob van Karel Bertrands die over ging en Dries Bertrands: zijn vrije trap werd over getikt, op de daaropvolgende corner knikte de verdediger tegen de paal.

Ook na de pauze was het openingskwartier een maat voor niets, maar wederom werd er na een kwartier gescoord. Camps kreeg het leer op corner ongelukkig tegen zijn been en via een owngoal stond zo de gelijkmaker uit het niets op het bord. Het zorgde voor vertrouwen bij de thuisploeg want een minuut later volgde al een nieuwe treffer en die was wél van uitstekende makelij: een krullend schot vanop de zestien en 2-1. De thuisploeg kwam zo gevleid op voorsprong en gooide alles in de strijd om de voorsprong te verdedigen, maar slikte ei zo na al snel een nieuwe treffer: een schot van Camps spatte uiteen op de paal en het hobbelige veld zorgde ervoor dat Beyen een niet te missen kans nog over schoot. Aan de overkant kon de bal misschien wel op de stip na een potig contact, maar de scheids liet doorvoetballen. 5 minuten voor tijd lukte KFC dan toch nog de oververdiende gelijkmaker via een kopbal van Karel Bertrands. Een nerveus groen-rood rook zijn kans en ging nog op zoek naar de overwinning, maar drie vrije trappen konden daar niet voor zorgen. Stokkem stapelde het spelbederf en de kaartenlast op en moest in het slot nog met 10 verder nadat de doorgebroken Jehoul werd neergehaald, maar de thuisploeg kon op een tegenaanval wel de winning-goal maken: 3-2 en boeken toe.

De 30 aanwezige Stokkemse fans (de overgrote meerderheid waren wederom Eksel-supporters) konden vieren en zien Stokkem goede zaken doen in de degradatiestrijd.

Eksel ziet naar alle waarschijnlijkheid zijn buffer van 7 punten vanavond slinken en kende een slechte generale repetitie voor het Titelduel: KFC Eksel – KRC Peer. Na de match op As-Niel was het voor groen-rood de tweede keer dat het de duimen moest leggen voor een ploeg die de fouten niet schuwt. Het creëerde weliswaar kansen genoeg, maar lijdt dus toch een zeldzame uitschuiver.

Toeschouwers: 150