Speeldag 23: KFC Hamont 99 – KFC Eksel 1-4

Share

EKSEL LOOPT UIT OP EERSTE ACHTERVOLGER PEER NA RUIME ZEGE

Titelfavorieten Eksel en Peer stonden vanavond tegenover de Hamontse teams. Eksel speelde op verplaatsing tegen subtopper KFC Hamont 99, Peer speelde thuis tegen staartploeg Excelsior. De kaarten lagen dus gunstiger voor concurrent Peer, maar het ideale scenario voltrok zich: Eksel won, Peer verspeelde punten. Groen-rood ziet zijn kloof zo groeien tot 8 punten, al heeft Peer volgend weekend nog een inhaalmatch op het programma staan.

Orkanen Ciara en Dennis regeren de laatste dagen het nieuws, maar groen-rood zijn eerste helft mag gerust in datzelfde rijtje gezet worden. Na 45 minuten, misschien wel de beste helft van dit seizoen, kon het de driepunter al met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid bijschrijven na drie goals.

Groen-rood maakte de afgelopen weken zijn handelsmerk van de vroege openingsgoal en demonstreerde ook vanavond dat wapenfeit. Drie minuten duurde het vanavond voor KFC zich op voorsprong hees. Hamont wilt het achterin voetballend oplossen maar beklaagt zich dat al snel: Beyen kan het leer onderscheppen in de vijandige zestien, waarna Wasiak knummer 16 van het seizoen tegen de touwen kan duwen. Eksel bleef doorduwen en met een afstandsschot van Wasiak en een vrije trap tegen de lat van Bertrands stond de tweede treffer ei zo na al even snel op het bord. Het bleek slechts uitstel van executie want een tweede bal tegen de dwarsligger kende een betere afloop: Beyen kan het leer dit keer in de rebound binnen werken en binnen de twintig minuten stond zo ook de 0-2 op het bord. Nog voor het halfuur volgde echter ook een domper op de feestvreugde: Wasiak, tot dan toe bezig aan een erg sterke partij, moest geblesseerd afhaken. Volgend weekend heeft KFC geen match, hopelijk is dat voldoende tijd voor Wasiak om terug fit te raken. Op het Ekselse spel had de wissel echter weinig effect: even daarna was ook de 0-3 immers een feit. Vanop de stip knalde Marijn Bertrands groen-rood nog een stap dichter bij een nieuwe overwinning. De bal ging op de stip na handspel, al werd er heel wat gediscussieerd over die beslissing. De steeds wijzigende regels maken het er niet eenvoudiger op. 0-3 was ook de ruststand en daar mocht Hamont zich eindelijk nog tevreden mee tonen. Coach Vandael (ex-prof en ex-Eksel) zag zijn ploeg zo goed als geen gevaar creëren en moest naast de goals toezien ook o.a. Wasiak en Dries Bertrands nog uitstekende kansen op een Ekselse treffer kregen.

In de heenmatch gaf Eksel reeds een 2-0 voorsprong uit handen en in Gruitrode werd zelfs een 0-3 ei zo na weggegeven. We kunnen ons voorstellen dat Scavone tijdens de rust ook naar deze wedstrijden refereerde. Het leidde ertoe dat groen-rood het flitsende na de pauze voor het zakelijke inruilde. Hamont kreeg de bal, maar kon in het kwartier dat volgde maar één keer gevaarlijk uit de hoek komen. Eksel leek zo makkelijk te overleven, maar slikte zo’n tien minuten voor het einde dan toch de aansluitingstreffer, de eerste tegengoal in 7 uur voetballen voor KFC! Het deed Eksel niet uit zijn lood slaan en voor de zekerheid werd er nog een goaltje bij geduwd. Op de counter omspeelde Marijn Bertrands de doelman om vervolgens Vanherck een niet te missen treffer aan te reiken: 1-4.

Volgend weekend kan Eksel een week rusten om dan in poleposition het laatste seizoensdeel aan te vatten van een razendspannende titelstrijd!

Toeschouwers: 190