Speeldag 22: KFC Eksel – Turkse FC 5-0

Share

HEKKENSLUITER HEEFT NIETS IN DE PAP TE BROKKEN TEGEN SOEVEREINE LEIDER

Groen-rood blijft een zo goed als foutloos parcours rijden na nieuwjaar. Met een nieuwe overtuigende forfaitscore vergroot het de kloof op Reppel tot zes punten en zet het eerste achtervolger Peer terug onder druk.

Coach Scavone was geschorst en moest het duel vanop de tribune volgen, maar ook met T2 Ruddi Nijssen aan het roer zagen we eenzelfde constante als bij onze voorbije twee thuismatchen: een vroege openingsgoal. Na een dikke tien minuten stond Bertrands moederziel alleen in de zestien en kon hij op voorzet van Wasiak eenvoudig binnen schuiven. De openingstreffer had zelfs al veel eerder kunnen vallen: na twee minuten had Moranduzzo immers al de dwarsligger geraakt vanop de zestien. Ook Turkse verzamelde meteen daarop een van zijn schaarse kansen, maar trof het zijnet. Na de 1-0 was het niet lang wachten op een tweede doelpunt. Bertrands probeerde een vrije trap onder de muur te plaatsen, maar stuitte op de doelman. In de rebound kon Weckx wel binnen werken. Ook de 3-0 liet niet lang op zich wachten. Dit keer kon Bertrands Wasiak in kansrijke positie brengen, door de benen van de Turkse doelman verdween het leer ook nu tegen de touwen. Met drie treffers in het eerste halfuur leek de match al snel in een beslissende plooi te liggen. Het Ekselse vertrouwen kreeg zo nog een extra boost en na de pauze legde Eksel bij flarden mooie combinaties op de mat. Het leek er lang op dat dat niet tot nieuwe doelpunten zou leiden, maar in het slotkwartier kon Eksel de score toch nog verder uitdiepen via Vervloet en Marijn Bertrands, die zich met 2 goals en 1,5 assist voor het eerst in vier matchen terug op het scorebord ziet staan.

Hermans had niet veel werk, maar mag dankzij een uitstekende katachtige safe bij 3-0 zijn vierde clean-sheet op rij noteren. Het is nu al 378 minuten geleden dat de Ekselse defensie een tegentreffer slikte. Hopelijk is het gezegde “met een goede aanval win je matchen, met een goede defensie win je het kampioenschap” ook op het Eksel van dit seizoen van toepassing.

Tot slot nog een statistieken: de matchbal werd vanavond geschonken door carnavalsvereniging ‘t Zoer Beslaag. De laatste 9 keer dat zij dat deden, won Eksel ook de wedstrijd.