Speeldag 21: KFC Eksel – Lutlommel VV 2-0

Share

VOLWASSEN EKSEL IS WINNEN NIET VERLEERD

Het gelijkspel in de topper tegen Reppel afgelopen weekend heeft weinig veranderd aan het vertrouwen van groen-rood. Vanavond werd Lutlommel opzij gezet in een sfeervol en erg druk Sparrenstadion.

Net als bij onze vorige thuiswedstrijd startte KFC met een droomscenario. Na nog geen drie minuten trilden de netten al. Wasiak met de prima actie maar een ongelukkig flipperkastmoment tussen doelman en verdediger deed het leer uiteindelijk in doel belanden. Lutlommel kon daar voor de rust weinig tegenover zetten. Het toonde veel inzet, maar speelde tevens erg slordig. Groen-rood kon zo al snel op zoek naar een veilige tweede treffer en kwam daar op het halfuur driemaal dichtbij: Jehoul kopte naast, Beyen raakte niet voorbij de doelman en Bertrands werd afgevlagd waardoor Eksel met een krappe voorsprong de kleedkamers in dook.

Ook in de tweede helft begon groen-rood sterk, maar Jehoul raakte de paal en Bertrands zijn schot werd gelost. Zo bleef het spannend en begon Lutlommel zelfs in zijn kansen te geloven. De invalbeurt van Vervloet zorgde uiteindelijk voor de beslissing. Meteen nadat hij na lang blessureleed voor het eerst terug tussen de lijnen kwam, ontbond hij zijn duivels op zijn flank en vond Jehoul voor doel, die met de borst kon binnen werken. Match gespeeld, al kwam Lutlommel daarna dichter bij doel. De partij eindigde met een anti-climax. Na tijdrekken van Cornelissen, die net als Scavone eerder op de avond geel slikte en zo geschorst is, gingen de poppetjes aan het dansen. Opgehitst door de fanatieke en talrijk opgekomen Lommelse aanhang ontstond er heel wat tumult aan de zijlijn. Coach Van Broekhoven kreeg uiteindelijk rood en even later mocht ook Vandenberk gaan douchen. De frustraties bij de ploeg die tegen degradatie vecht liepen zo nog hoog op.

Eksel kon voor het eerst winnen op zijn thema-avond en hield voor de derde week op rij de nul, een seizoensrecord. Volgende week volgt opnieuw een thuismatch. Dan komt hekkensluiter Turkse FC op bezoek, hopelijk ben dan wederom evenveel Ekselse aanhang!

Toeschouwers: 330