Speeldag 20: RC Reppel – KFC Eksel 0-0

Share

BRILSCORE IN MISTIGE NON-MATCH

Groen-rood weet na 6 overwinningen op rij terug hoe het voelt geen drie punten te mogen bijschrijven. In een erg afwachtende topper viel er geen doelpunt. Eksel moest het laatste halfuur met zijn tienen spelen na rood voor Rutten en is zo toch de virtuele winnaar.

Beide ploegen leken vooral niet vroeg op achterstand te willen komen en opteerden dan ook voor een risicoloze aanpak. Het leidde tot een openingsfase zonder doelgevaar en die lijn werd eigenlijk doorgetrokken doorheen de hele partij. Doelkansen waren op één hand te tellen. Voor de rust was er even paniek na mistasten van Hermans, maar Reppel kon die goede fase niet benutten.

Ook in het tweede bedrijf was er weinig beterschap. Een afstandsschot van Moranduzzo dat naast zoefde was de grootste kans voor KFC. Iets na het uur volgde dan toch wat opwinding. De doorgebroken Beyen werd neergetrokken op de rand van de zestien, maar een gele kaart en zwakke vrije trap waren daar het enige gevolg van. Aan de overkant had een overtreding van Rutten zwaardere gevolgen: hij kreeg zijn tweede gele kaart van de partij en mocht het veld verlaten. De waardeverhoudingen veranderden zo plots en met een man minder beperkte Eksel zich tot verdedigen. Reppel kon zo komen, maar het gevaar beperkte zich tot enkele hoge ballen en schoten uit de tweede lijn. Op de counter kon Eksel daar weinig tegenover zetten waardoor de brilscore ook na 90 minuten nog op het scorebord stond.

Een ontgoochelende topper, maar Eksel behoudt zijn kloof van vier punten op Reppel én loopt zelfs een punt verder uit op Peer, dat verloor in Louwel. De komende twee weken spelen we thuis. Startend met de confrontatie met Lutlommel op onze Mexicaanse Avond.

Toeschouwers: 190