Speeldag 19: KFC Eksel – Excelsior Hamont 3-0

Share

PERIODEKAMPIOEN MET ONDERSCHEIDING

Groen-rood mag de tweede periode achter zijn naam schrijven en is nu al zeker van een plaats in de eindronde, en dat al voor het 5e jaar op rij! Al had het het een uur lang erg moeilijk tegen een stug Hamont.

Eksel zat al vroeg op rozen. Het begon furieus met veel druk en plukte daar onmiddellijk de vruchten van: Beyen met een voorzet op Wasiak die de netten de laatste maanden blindelings weet te vinden: 1-0. Voor de spits, die zich nu ook Ekselse topschutter van de eeuw mag noemen, was het al de 6e match op rij dat hij raak trof. Het leek dus een walk in the park te gaan worden voor KFC, maar dat werd het uiteindelijk allesbehalve. De blitzstart kreeg immers geen gevolg en Hamont bewees dat hun puike reeks (slechts één nederlaag in de laatste 6 wedstrijden) geen toeval was. Het kwam steeds beter in de partij en op het halfuur begon het zelfs kansen te versieren. Een poging op de lat was daar het beste voorbeeld van. De 1-0 bleef tot halverwege op het bord, maar over het geleverde spel leek niemand tevreden.

Na de pauze kwam Eksel met nieuwe moed het terrein op. Jehoul kreeg al vlug de ideale kans op de dubbele voorsprong, maar doelman Noels dreef hem ver genoeg naar buiten om de bal niet meer tussen de palen te krijgen. Ook nu kreeg het goede begin echter weinig opvolging. De tweede kans van het tweede bedrijf was zelfs voor Hamont met wederom een schot tegen het kader. Op het uur volgde dan de fase die de partij uiteindelijk zou beslissen. Poelmans moest in de buurt van de middellijn ingrijpen nadat Paesen richting doel kon afgaan. Op aangeven van de lijnrechter volgde een rode kaart, die door de bezoekers erg betwist werd. Tegen tien man werd het een stuk eenvoudiger voor KFC. Even daarna kon invaller Bertrands zich doorzetten en het leer richting Wasiak krijgen, die trof de keeper maar Vanherck kon daarna het gaatje wel vinden: 2-0 en het hele Sparrenstadion kon opgelucht adem halen. Meteen daarna kreeg groen-rood ook nog een elfmeter. Bij 2-0 is de druk vanzelfsprekend minder groot en een potje blad-steen-schaar mocht dan ook beslissen wie zich achter de bal mocht zetten. Wasiak won het pleit van Marijn Bertrands en knalde zijn tweede van de avond binnen waardoor het toch nog een ruime overwinning werd voor groen-rood.

Met een periodetitel, leidersplaats en terugkeer van oud-strijder De Pachter werd het een hele mooie avond voor al wat groen-rood is. Volgend weekend wacht de levensbelangrijke topper tegen eerste achtervolger Reppel.

Toeschouwers: 175