Speeldag 1: KFC Eksel – Eendracht Louwel 1-2

Share

ENERGIEK LOUWEL OVERPOWERT EKSEL

Groen-rood en openingswedstrijden, het blijft een moeizame combinatie. Van de voorbije 4 jaren kon Eksel maar één keer zijn eerste match winnen en ook vandaag was dat niet het geval.

Het begon nochtans uitstekend voor de thuisploeg. Een mooie combinatie via K. Bertrands en Camps belandde uiteindelijk bij Bertrands die zijn eerste van het seizoen meteen binnen werkte. Louwel knokte zich nadien in de match en maakte het Eksel met veel duelkracht en inzet aardig moeilijk. Even voor rust resulteerde dat ook in de gelijkmaker, maar daar had de promovendus wel een penalty voor nodig. Louwel hees zich voor rust zelfs nog op voorsprong na een rake, krachtige kopbal van Vanheeswijck.

Eksel had 45 minuten om het tij te keren, maar slaagde daar niet in. Op een huizenhoge kans voor Jehoul na creëerde Eksel al bij al weinig doelgevaar. Nadat Plessers een kwartier voor tijd rood pakte en Louwel de rest van de partij met tien verder moest, leek er nog iets mogelijk voor KFC, maar tegen de fysiek sterkere tegenstander kwam het door veel slordigheden zelfs niet tot een noemenswaardig slotoffensief.

Een verdiende overwinning voor de bezoekers die met powerplay en duelkracht de achilleshiel van een ontgoochelend Eksel vond.

Toeschouwers: 220.