Speeldag 18: Nevok Gruitrode – KFC Eksel 2-3

Share

0-3 BIJ DE PAUZE MAAR TOCH NOG BIBBEREN

Groen-rood heeft zijn 9e overwinning in 10 matchen kunnen pakken. Het stond na 5 dolle minuten rond het halfuur 0-3 voor, maar kreeg het na de pauze nog flink lastig.

De partij begon zoals wel vaker erg fel. Een discutabele fase in beide strafschopgebieden werd daar het belangrijkste exponent van. De scheidsrechter toonde zich echter consequent en de bal ging voor beide ploegen niet op de stip, al had dat wel tweemaal gekund. Nadat het intense openingskwartier voor beide partijen weinig opleverde, zakte het tempo wat, maar midden in die tussenpauze besliste KFC in 5 razendefficiënte minuten de partij. Net voor het halfuur kon Eksel zich op voorsprong hijsen: Beyen toonde zijn kunnen op de linkerflank en kon na een prima actie ook nog voorgeven. Jehoul kon het leer niet betwisten, maar de goed gevolgde Wasiak kon wel binnen leggen. Enkele minuten later was ook de volgende aanval bingo. Nu werd de linkerflank benut waar Wasiak een kloof sloeg om vervolgens Jehoul aan te spelen. De spits aarzelde niet en legde feilloos zijn vierde van het seizoen in het mandje: 0-2, en daar stopte het niet mee. Nog geen minuut later was het immers al opnieuw prijs voor een razend efficiënt groen-rood. Op vrije trap vindt Marijn broer Dries, die in de korte bovenhoek kan binnen knikken. Drie kansen en evenveel goals voor de pauze, daarmee hebben we ook meteen zowat alle noemenswaardigheden vermeld.

Na de pauze zagen we plots een compleet andere partij. Gruitrode kon al snel de 1-3 scoren nadat Vandersteegen het leer al dan niet foutief kon ontfutselen van doelman Hermans en de thuisploeg geloofde zo plots in een ommekeer. Met veel powerplay, duelkracht en levensgevaarlijke hoekschoppen drukte het Eksel achteruit. Wanneer een dik kwartier voor tijd ook de 2-3 nog viel, was het plots alle hens aan dek voor groen-rood. Wasiak (2x) en Bertrands konden op de tegenaanval de verlossende treffer niet maken, waardoor het nagelbijten bleef tot het laatste fluitsignaal, maar ook in het ultieme slot viel de gelijkmaker niet meer. Eksel hield stand en kan opgelucht adem halen.

Het herovert de leidersplaats en doet tevens prima zaken in de tweede periode, waar het de voorsprong op eerste achtervolger Reppel tot vijf punten vergroot. Volgend weekend staat de voorlaatste speeldag van deze periode op het programma. Excelsior Hamont is dan op bezoek in het Sparrenstadion.