Speeldag 19: KFC Eksel Dames – St. Elen 2-1

Share

EKSEL WINT KAMP OM PLAATS 5

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen maakte Ekselle er een spektakelstuk van, al is dat niet meteen terug te zien op het scorebord. Elen was niet naar Eksel gekomen om de 3 punten zomaar cadeau te geven. Logisch, aangezien ze op gelijke hoogte van Ekselle konden komen mits een zege.

Het werd een felbevochten wedstrijd met veel kansen aan beide zijden. Onze kapitein Isabelle De Volder nam iedereen mee op sleeptouw en trapte in de zvende minuut een vrije trap buiten de grote rechthoek onhoudbaar hoog in het doel. Eksel zo al vroeg op rozen. Het tempo van de wedstrijd ging hiermee onmiddellijk de hoogte in en er werd gestreden voor elke bal. Elen kreeg enkele kansen via de flanken en in de zestiende minuut konden ze dan ook de 1-1 tegenscoren via een corner die ook onhoudbaar in de bovenhoek werd binnengekopt. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en beide verdedigingen stonden sterk te spelen.

Na de rust kantelde de wedstrijd lichtjes in het voordeel van Elen, die geprikkeld uit de kleedkamer kwamen na een tumult langs de zijlijn. Elen kreeg enkele keren mooi uitgespeelde kansen, maar keeper Charlotte Vanchaze stond sterk te keepen en wanneer ze toch eens een bal liet passeren kon ze rekenen op Kara Verjans om de bal van de lijn te keren. De wedstrijd stevende af op een gelijkspel tot Isabelle De Volder in minuut 79 er anders over dacht en met een gericht schot buiten de 16 meter de bal mooi in de linkerhoek plaatste. Het was nog een hele opgave voor Ekselle de laatste 10 minuten vol te houden tegen een gefrustreerde tegenstander, maar dat maakte de feestvreugde des te mooier wanneer het laatste fluitsignaal weerklonk achter het Sparrenstadion.

Groen-rood bevestigt eens te meer haar sterke thuisreputatie en verwende de aanhang opnieuw met een goed, maar zenuwslopend duel. Vrijdag beëindigt KFC het seizoen in Zonhoven. Bij winst en een eventueel verlies van Diepenbeek kan er zelfs nog op een gedeelde 4 de plaats in zitten, maar wat er ook zal gebeuren volgende week, Ekselle kan terugkijken op een fantastisch seizoen.

Doelpunten:
7′ Isabelle De Volder (1-0)
16′ Jessica Bijnens (1-1)
79′ Isabelle De Volder (2-1)