Speeldag 17: KFC Eksel – Thes Sport B 5-1

Share

LEIDER EKSEL BEGINT NIEUW JAAR MET UITROEPTEKEN

Voor het vierde jaar op rij is groen-rood erin geslaagd het nieuwe jaar te openen met vijf goals, na een 5-0 in 2017, een 1-5 in 2018 en een 5-2 in 2019 werd het nu 5-1.

Eksel trad voor het eerst dit seizoen als leider aan en wou die stek liefst niet snel meer verliezen. Een goede start zou het KFC een stuk makkelijker maken en dat leken de troepen van Scavone goed begrepen te hebben. Beyen waarschuwde de defensie na een handvol minuten al met een schot tegen de paal, maar enkele minuten later bracht het kader meer geluk: Wasiak vond Bertrands op de zestien en die poeierde het leer staalhard deklat-binnen. Diezelfde Wasiak zorgde nog voor het kwartier verstreken was ook voor een tweede assist. Hij werd diepgestoken door Cornelissen, maar doelman Mondelaers kwam goed uit. Hij liet het leer echter lopen maar liet zich verrassen door de aalvlugge Wasiak die de bal nog juist kon binnen houden én voorgeven waarop Jehoul de simpelste goal van zijn carrière kon scoren. Met 2-0 op het bord leek de partij al heel snel in een beslissende plooi te liggen, KFC haalde de voet van het gaspedaal en haalde zonder al te veel moeite de rust met een dubbele voorsprong.

Na de pauze leek Eksel te beseffen dat 2 goals verschil toch maar nipt was en de weg naar voren werd terug ingezet, wat al bijzonder snel resulteerde in treffer nummer drie. De bal ging na een duel op de stip en Wasiak schoot groen-rood op veilige voorsprong. Even na het uur zorgde diezelfde Wasiak met een spitsengoal voor nog een vierde treffer. Goal nummer 11 in 10 matchen voor de spits, die zich met 2 treffers en evenveel assists ook vanavond tot man van de match kroonde. In het slotkwartier pikte ook invaller Abrahams oog in oog met de goalie zijn goaltje nog mee. De forfaitscore bleef echter niet op het bord, Hermans zag even daarna zijn clean-sheet nog door de neus geboord nadat invaller Yazgan op de counter voor de eerredder zorgde.

Een duidelijke overwinning waarmee groen-rood zijn leidersplaats behoudt. Medekoploper Reppel kwam niet verder dan een gelijkspel waardoor KFC zelfs alleen op kop komt.

Toeschouwers: 190