Play-Off 1: Speeldag 5: Bokrijk Sport – KFC Eksel 2-7 (inhaalmatch)

Share

 

 

COACH GLEN SAENEN NEEMT AFSCHEID MET KLINKENDE OVERWINNING

Ook voor de dames zit het voetbalseizoen er op. In Bokrijk werd op de slotspeeldag van Play-Off 1 met 2-7 gewonnen.

Vorig weekend moest Bokrijk al haar meerdere erkennen in de troepen van Saenen en dat was deze voormiddag niet anders. Een halfuur lang bleef de brilscore op het bord, maar dan volgde een doelpuntenfestijn met nog 5 treffers voor de pauze. Isabelle De Volder nam de ‘oneven’ treffers voor haar rekening en bevestigde haar status als topschutter nog maar eens. Tussendoor zorgden Anouk Aengeveld en Lore Hendrix voor de ‘even’-treffers.

Met een forfaitscore op het bord halverwege was er na de pauze meer evenwicht, tenminste wat betreft de score. Beide teams scoorden beurtelings nog vier treffers. Isabelle De Volder volmaakte haar hattrick, Sofie Burm gaat de statistieken in als laatste doelpuntenmaker van het seizoen.

De partij vormde tevens het afscheid van trainer Glen Saenen Saenen stond mee aan de wieg van de damesploeg en coacht de kudde sinds hun eerste partij in maart 2017. Glen was tot op heden dé drijvende kracht achter onze vrouwenploeg en had een groot aandeel in de opgang van Ekselle. Als jonge snaak nam hij de niet-evidente taak van trainer op zich en zette hij het damesvoetbal mee op de kaart in de gemeente. De overwinningen lieten niet lang op zich wachten en na een meer dan behoorlijk debuutseizoen eindigde de ploeg dit jaar zelfs op een puike derde plaats en mocht het in Play-Off 1 meestrijden om de Limburgse titel in tweede provinciale.
Glen zet nu na twee seizoenen tomeloze inzet een stap opzij, maar zal ongetwijfeld de grootste supporter blijven van onze damesploeg. Een welgemeende dankjewel is het minste wat we kunnen teruggeven als blijk van onze appreciatie!