Speeldag 1: KFC Eksel – Bokrijk Sp. B 7-0

Share

DAMES DEMONSTREREN IN OPENINGSMATCH

Uit onze supportersomvraag bleek al dat de verwachtingen voor onze damesploeg behoorlijk hoog lagen. Ekselle kende vandaag alvast weinig moeite om aan dat aan dat verwachtingspatroon te voldoen. Bokrijk B, 2 jaar terug nog één van de tegenstrevers in play-of 1, werd gewogen en te licht bevonden.Eksel startte verschroeiend aan de partij en kon na twee minuten ook al vieren. Eksel kan de bal hoog recupereren en Moerman rond het stoorwerk uiteindelijk al glijdend af aan de tweede paal. Diezelfde Moerman ontpopt zich even later als de ster van het wedstrijdbegin: van op de hoek van de zestien krult ze de bal enig mooi in de winkelhaak. 2-0 na minder dan tien minuten voetballen, van een droomstart gesproken. KFC haalde nadien de voet van het gaspedaal en Bokrijk kreeg zo een zeldzame kans, maar besloot naast. Na twintig minuten begon groen-rood aan een tweede indrukwekkende aanvalsgolf. De Volder haar penalty spatte dan wel uiteen op de paal, maar vormde wel het signaal voor 5 indrukwekkende minuten met maar liefst 3 treffers, met Bolllen (een loeier van in de zestien), kapitein Vandekerkhof (alleen op doel af) en Burm (een heerlijke solo) als doelpuntenmakers van dienst waardoor Eksel met een forfaitscore de pauze kon ingaan.

Ook na de rust was Eksel niet van plan Bokrijk in de match te laten. Dankzij Burm wordt de score nog voor het uur uitgediept tot 7-0. Tot tweemaal toe biedt ze na prima voorbereidend werk een treffer op een presenteerblaadje aan. Moerman en Henderix pakten de cadeautjes met plezier uit.

Het laatste halfuur was een maat voor niets. Het tempo zakte en meer doelpunten bleven uit.

Eksel kan zo na een moeilijk jaar in eerste provinciale eindelijk nog eens een deugddoende competitiezege vieren. Volgende week trekken de dames naar Diepenbeek.