Play-Off 1 – Speeldag 10: KFC Eksel – Bokrijk Sport 3-0

Share

EKSELLE ZET PUNTJES OP DE I TEGEN HEKKENSLUITER

Ook voor onze dames nadert het seizoenseinde. In play-off 1 staan nog twee speeldagen op het programma. Zowel vandaag als volgend weekend nemen de troepen van de afscheidnemende Glen Saenen het op tegen Bokrijk Sport. Bokrijk was de enige ploeg in PO I die nog geen driepunter kon halen in de nacompetitie en was er dan ook op gebrand Eksel, dat met slechts 2 punten meer nog in het vizier van de rode lantaarn stond, te verslaan, maar groen-rood maakte korte metten met de ambities van Bokrijk en won 3-0 na een volwassen prestatie.

De eerste helft was gelijk opgaand, al won Eksel op punten: het voornaamste doelgevaar was voor groen-rood. I. De Volder en Van den Bossche konden beiden alleen op de keepster af, maar die hield de bezoekers tot tweemaal toe overeind. Aan de overkant kon Bokrijk tweemaal van op afstand aanleggen, maar ook doelwachter Gijbels stond steeds paraat. 0-0 was de ruststand.

In de tweede helft kwam de motor van KFC op gang en begon het sterk te voetballen. “VDB” krijgt de ruimte voor een schot, maar de doelvrouw pakt uit met een katachtige sprong en weerhoudt groen-rood van de voorsprong. het bleek slechts uitstel van executie: even later kapt De Volder zich vrij en trapt het leer netjes in de linkerbovenhoek. Eksel krijgt nu vleugels en voetbalt goed, maar toch zien we de grootste kans aan de overkant: een afstandsschot belandt via de paal in de handen van Gijbels. Nadien beslist Burm de match definitief. Tot tweemaal toe wordt ze vrijgespeeld op de baklijn, twee keer resulteert het in een treffer. Van efficiëntie gesproken! 3-0 is zo de eindstand.

KFC behaalt daarmee zijn 2e overwinning in deze play-offs en is nu zeker van plaats 5 in de ranking. Volgend weekend treffen beide teams elkaar opnieuw op de slotspeeldag.