Speeldag 24: KFC Eksel – KFC Paal-Tervant 2-2

Share

EKSEL SLEEPT PUNT UIT DE BRAND NA 0-2 ACHTERSTAND

Op voorhand hadden we waarschijnlijk niet getekend voor een gelijkspel, maar na een dubbele achterstand voelt dit gelijkspel misschien zelfs aan als een overwinning. Een puntendeling waarbij onze twaalfde man zeker het vermelden waard is. Ongeziene taferelen in het provinciale voetbal.

Eksel begon noodgedwongen met 5 andere namen dan vorig weekend aan de partij, maar daar viel in eerste instantie niets van te merken. Eksel begon als beste aan de partij, maar kwam na 20 minuten wel op achterstand. De tegengoal, een penalty na te laat uitkomen van Vrysen, kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel. Het vertrouwen bij groen-rood zakte, de frustraties stegen. Nog voor de pauze slikte 4 Ekselaars (Fransen, Moranduzzo, Cornelissen en Beyen) geel. Doelkansen zagen we veel minder. Eksel kwam net voor rust zelfs goed weg dat de bal geen tweede keer op de stip ging.

De goede moed waarmee Eksel na de pauze terug aan de aftrap verscheen werd al heel gauw de kop ingedrukt, wanneer Pluymers nog geen minuut na affluiten zijn tweede van de avond beheerst voorbij Vrysen legde na een snelle, verticale tegenstoot. Eksel had nu nog maar één optie: vol in de aanval gaan. Met vers bloed, Vanherck en Wasiak, trok groen-rood naar voren en ging het op zoek naar de aansluitingstreffer. De aanvalsdrift werd al snel beloond: Marijn vond broer Dries nog maar eens op een corner en met de 1-2 steeg de Ekselse hoop. Naargelang de tijd vorderde kwam Eksel steeds dichter bij de gelijkmaker. Paal-Tervant kroop terug en raakte in paniek. Een domme rode kaart zorgde alleen maar voor meer onrust bij de bezoekers. De Ekselse twaalfde man stuwde groen-rood naar voren en raakte in extase nadat Beyen twee minuten voor tijd met een heerlijke krul de gelijkmaker scoren. Paal-Tervant slikte na protest bij de treffer nog een tweede rode kaart en heel even leek de zege tegen 9 man zelfs nog mogelijk voor KFC, maar dat was teveel van het goede.

Na het laatste fluitsignaal kookten de potjes bij de bezoekers nogmaals over. De Ekselse aanhang jende de bezoekers zoals het ook bij de twee rode kartonnetjes al deed en dat konden de furieuze bezoekers maar matig appreciëren. Iets wat misschien nog een staartje krijgt voor enkele bezoekende spelers.

KFC laat nogmaals zien dat als bezoekende ploeg winnen in het Sparrenstadion ook dit jaar een uitzondering is, maar doet bovenaan de klassering geen al te beste zaken.

Doelpunten: 23′ Pluymers (strafschop) 0-1, 47′ Pluymers 0-2, 55′ Dries Bertrands 1-2, 87′ Beyen 2-2.

Wissels:
46′ Moranduzzo (OUT) – Vanherck (IN)
53′ Jehoul (OUT) – Wasiak (IN)