Speeldag 30: Verbroedering Lommel – KFC Eksel 1-3

Share

Eksel pakte zojuist zijn vierde overwinning op rij en lijkt ondanks een zwakke partij voetbal klaar voor de eindronde.

Beide ploegen speelden nergens meer voor: Eksel heeft zijn eindrondeticket al beet en Verbroedering was al zeker van degradatie, en dat was vooral na de koffie te merken.

Eksel startte nochtans fel en kreeg na 40 seconden al een penalty, feilloos omgezet door Moranduzzo. De Bertrands-brothers breidden de Ekselse voorsprong verder uit: Karel met een kopbal, Marijn met een hard schot in de rebound. Verbroedering kon in zijn betere fase van de match niet scoren. Dat lukte vlak na rust wel, maar verder kwam de thuisploeg niet in een saaie tweede helft.

Een zakelijke overwinning voor rood-groen. Woensdag wordt geloot tegen wie KFC het op woensdag 3 mei en zondag 6 mei opneemt.

Opstelling: Vrysen, Oyen (55′ Schrijvers), M. Bertrands, Driessen, Rutten, Camps, T. Beyen, Elia, Moranduzzo (66′ Hoogmartens), Weckx, K. Bertrands (46′ C. Beyen).

Doelpunten: 2′ Moranduzzo (strafschop) 0-1, 15′ K. Bertrands 0-2, 40′ M. Bertrands 0-3, 52′ N. Vernelen 1-3.