Eindronde 1: KFC Eksel – Rooierheide 4-3

Share

EKSEL VERWERFT DEGELIJKE UITGANGSPOSITIE NA KNOTSGEKKE PARTIJ

KFC Eksel heeft, op het nippertje, de zege kunnen pakken in de heenwedstrijd van de eerste ronde van deze eindronde. Rooierheide ging zojuist met 4-3 voor de bijl na een waar doelpuntenfestival.

We waarschuwden op voorhand voor veteraan en topschutter Knuts en deze bewees al na 5 minuten waarom nadat hij de openingstreffer binnen kopte. Op slag van rust kon Eksel toch nog langszij komen: Lennart camps faalde niet oog in oog met de doelman. Na rust boog KFC de achterstand zelfs volledig om in een voorsprong: Thomas Beyen scoorde voor het eerst sinds november, maar het is wel meteen een immens belangrijke treffer! Vervolgens eist Knuts terug de hoofdrol terug op: met zijn tweede rake kopbal van de avond brengt hij de bezoekers terug op rozen, maar nog geen 10 minuten later moet hij het veld verlaten na een tweede gele kaart: van de hemel, naar de hel dus. Al was dat maar voor even: Rooierheide komt een kwartier voor tijd immers opnieuw op voorsprong na een vrije trap. Met 2-3 leken de bezoekers een serieuze stap richting kwalificatie te zetten, maar dat was buiten het slotoffensief van rood-groen gerekend. Cedric Beyen bracht Eksel in minuut 77 op gelijke hoogte, Bart Rutten zorgt met de winning goal voor het orgelpunt van de partij. 4-3 is de eindstand!

Zondag al volgt de terugwedstrijd. Om 15u wordt er in Rooierheide afgetrapt.
We geven graag nog even mee dat Hechtel zijn wedstrijd tegen Stokkem met 3-1 heeft gewonnen. De buren nemen zo een serieuze optie op de volgende ronde en de derbykoorts begint alweer lichtjes toe te nemen…

Opstelling: Vrysen, Rutten, Weckx, Camps, Moranduzzo, T. Beyen, K. Bertrands (78′ Hoogmartens), Elia, M. Bertrands (71′ C. Beyen), Driessen, Oyen

Doelpunten: 7′ 0-1, 44′ Camps (1-1), 58′ T. Beyen (2-1), 67′ 2-2, 77′ 2-3, 79′ C. Beyen (3-3), 89′ Rutten (4-3)