Speeldag 30: KFC Eksel – KFC Hamont 99 1-0

Share

VYSEN NEEMT AFSCHEID IN STIJL: EKSEL VICE-KAMPIOEN

Groen-rood sluit het seizoen af met een grand cru: het wint de topper tegen Hamont in extremis en sluit het seizoen zo af als tweede. Onze beste seizoensprestatie in tweede provinciale sinds 1986! Of dat nog niet genoeg was nam KFC ook nog eens afscheid van clubmonument Peter Vrysen, die negen jaar lang ons doel verdedigde. Een afscheid in stijl, zoveel is duidelijk.

Over naar de match dan:
Voor de pauze konden beide ploegen slechts bij vlagen het label van eindezoenswedstrijd ontkrachten. Na zo’n tien minuten spelen kon Geelen vanuit de omschakeling zijn schot niet kadreren. Karel Bertrands zat met hetzelfde euvel na een verre uittrap ben Vrysen. De beste kans van het eerste bedrijf viel in diezelfde wedstrijdfase wanneer Jehoul zijn schot mist na een hoge voorzet van Beyen. Vervolgens was het terug een klein halfuur wachten op een nieuwe lading kansen. Wederom was het Geelen die met een ongevaarlijk schot Vrysen aan het werk zette. Dan was de poging van Vrijsen gevaarlijker. Na een prima doorsteekbal werd hij alleen voor doel gebracht, maar daar kwam hij de afscheidnemende Vrysen tegen die gebrand was zijn carrière te beëindigen met een clean-sheet en de bal goed blokte. Ook groen-rood kon voor de pauze nog één maal voor gevaar zorgen, maar Kees belette dat met een stevige tackle, die merkwaardig niet bestraft werd met een kaart.

Na de pauze waren de kansen in tijd beter verdeeld. Al na enkele seconden kreeg Bertrands aan de tweede paal een goede mogelijkheid, maar zonder succes. Rutten kon na gefrommel op een voorzet dan toch voor de openingstreffer zorgen met een tikje van kort bij, maar werd afgevlagd. Ook Hamont bleef gevaar creëren, wederom voornamelijk via Geelen. De bezoekers profiteerden bovendien optimaal van Ekselse foutjes: Kessels kon na balverlies op doel af, maar ook hij kon de brilscore niet van het scorebord trappen. Na verloop van tijd werd de partij ook bitsiger. De scheidsrechter leek niet de intentie te hebben ook maar één kaart uit te delen en dat leken beide ploegen ook door te krijgen. Ook Maes kon vijf minuten voor tijd niet voor de verlossing zorgen, waardoor een 0-0 in de maak leek. In de slotseconden werd daar dan toch verandering in gebracht. De ingevallen Paesen, zijn eerste speelminuten na maanden blessureleed, eiste een inworp op en al snel werd duidelijk waarom: hij gooide de bal de zestien in en Bertrands kon het leer daar aannemen en binnen werken: 1-0. Hamont kreeg nadien niet meer de kans om nog een slotoffensief bij elkaar te spelen. Het slotakkoord was namelijk voorbehouden aan Peter Vrysen, die met een applauswissel een punt zet achter zijn carrière.

Net als in de heenwedstrijd zagen we een partij die beide kanten uit kon. Toen trok Hamont de lakens in het slot naar zich toe, nu was het de beurt aan Eksel.

Eksel en Peter Vrysen maken zich nu op voor hun bis-nummer. Morgenavond vindt de loting al plaats van de eindronde!

Lees het dankwoord aan Peter Vrysen op deze pagina.

Doelpunt: 88′ M. Bertrands (1-0)

Wissels;
60′ Moranduzzo (OUT) – Paesen (IN)
68′ Beyen (OUT) – Schrijvers (IN)
90′ Vrysen (OUT) – Evens (IN)

Toeschouwers: 170