Eindronde: Ronde 1 – heenwedstrijd: Bregel Sport – KFC Eksel 4-0

Share

5 DOLLE MINUTEN MAKEN EINDE AAN PROMOTIE-ASPIRATIES

Tenzij er zich zaterdagavond een mirakel voltrekt in het Sparrenstadion zal Eksel ook volgend seizoen in tweede provinciale uitkomen. In Bregel ging groen-rood vanavond flink kopje onder.

Eksel begon afwachtend aan de partij en liet de bal aan de thuisploeg. Bregel tankte zo vertrouwen en kon nog voor het openingskwartier verstreken was op voorsprong klimmen. Salamone, die daarvoor al enkele keren liet zien over heel wat kwaliteiten te beschikken, kon de bal na heel wat geharrewar met een derde poging voorbij de doellijn werken. Eksel moest nu offensiever uit de hoek komen om de oh-zo belangrijke goal buitenshuis te maken. Groen-rood voetbalde enkele mogelijkheden bijeen, maar aan de overkant viel er evenveel doelgevaar te bewonderen. Het leidde niet tot meer treffers. Oor de pauze en Eksel ging met het kleinste verschil de kleedkamers in.

Na de pauze niet alleen een nieuwe doelman bij Eksel, maar ook nieuwe moed. Met Evens in doel begon KFC langzaam aan in zijn kansen te geloven. Driessen kreeg de beste mogelijkheid om Eksel langszij te brengen, maar kopte voorlangs. Aan de overkant sprong Bregel efficiënter om met zijn mogelijkheden. Na 70 zette de thuisploeg de 2-0 op het bord en nadien ging het licht eventjes uit bij KFC. Een defensieve fout en laks verdedigden zorgden in een mum van tijd dat de Sparrenboys vier goals in het krijt stonden. Het slotkwartier werd zo een maat voor niets en ook de terugwedstrijd is hetzelfde lot beschoren.

Eksel zet zaterdag een punt achter een mooi seizoen waarin het vice-kampioen werd. Het kan nog op zoek naar eerherstel tegen dit Bregel, maar de kwalificatie alsnog afdwingen lijkt een onmogelijke opgave.

Doelpunten: 12′ Salamone 1-0, 70′ Ubachs 2-0, 71′ Campagnari 3-0, 74′ Salamone 4-0.

Wissels:
46′ Vrysen (OUT) – Evens (IN)

Toeschouwers: 85