Speeldag 12: KFC Eksel – Neeroeteren FC 0-0

Share

BRILSCORE GEEFT PLAY-OFF-1-CONCURRENTIE TIKKELTJE HOOP

De heenwedstrijd won Eksel nog met overtuigende 1-6-cijfers, maar deze voormiddag hadden onze dames veel meer moeilijkheden met de middenmotor uit het Maasland.

Ondanks de brilscore was het best een aangename partij om volgen. De thuisploeg kreeg het balbezit en versierde ook meerdere kansen om op voorsprong te komen, maar telkens stoot groen-rood op een sterk bezoekend sluitstuk. Ook aan de overkant hield Gijbels de netten dus schoon en bleef het tevergeefs wachten op een doelpunt.

In de stand heeft Eksel in haar resterende drie wedstrijden nog één overwinning nodig om zeker te zijn van Play-Off 1. Met confrontaties tegen Bocholt en Louwel, de top-2 in de ranking die meer dan een maatje te groot is voor het peloton, wachten er nog twee flinke kluiven voor de troepen van Saenen. De zege zal hoogstwaarschijnlijk dus behaald moeten worden tegen Elen, dat op de laatste speeldag de gast is in het Sparrenstadion.

Ook indien Eksel er niet in slaagt een driepunter toe te voegen aan haar puntentotaal, is er echter geen man over boord. Groen-rood heeft het dan  wel niet meer in eigen hand en moet hopen dat eerste concurrent Maasland NO geen 6 op 6 pakt in zijn laatste twee duels. Ook de Maaslanders spelen echter nog tegen Bocholt en ook voor hen lijkt dat puntenmaximum dus een onmogelijke opgave.

Ook Lommel United heeft op papier nog een waterkans op Play-Off 1, maar om dat scenario te voltrekken is meer dan één mirakel nodig.

Volgende zaterdag speelt Eksel zijn laatste wedstrijd van het jaar 2018 in en tegen Bocholt. Na een kleine maand winterstop volgen in 2019 nog twee  competitiewedstrijden.