Share

BEIDE PLOEGEN NEMEN ÉÉN HELFT VOOR HUN REKENING, MAAR SCOREN NIET

KFC Eksel – SV Herkol 0-0
Toeschouwers: 290

Geen doelpunten in het Sparrenstadion vanavond. Ondanks een interessante partij bleef het 0-0.

De aftrap was nog niet gegeven, maar toch al commotie in het Sparrenstadion: een geblesseerde lijnrechter zorgde voor oponthoud en kon de partij niet aanvatten. Na een oproep door de speakers bood Ekselaar Xander Drees, die zelf ook actief is als scheidsrechter, zich aan om de vlag over te nemen.

Tien minuten later dan gepland kon de match dan toch beginnen. De eerste kans was dan wel voor KFC (Briers duikt goed in de voeten van de dribbelende Jarju), maar nadien kwam het doelgevaar voornamelijk van bezoekende zijde. Custers lobt eerst over na kostbaar balverlies van Bertrands, een verre vrije trap van Plessers wordt terug voor gekopt en vervolgens over het doel gemikt, ook Evens knalt het leer over na een goede lage voorzet en op slag van rust gooit Rutten zich met gevaar voor een eigengoal nog tegen een voorzet aan. Een kwartet aan goede kansen dus, maar 0-0 was toch de ruststand.

Na de pauze zijn de rollen omgekeerd en is het Eksel dat de gevaarlijkste ploeg wordt. Ulenaers kan zijn voet net niet tegen een voorzet van Jarju zetten, en ook Bram Bertrands kan doelman Briers een-op-een niet kloppen. De goal valt dus niet en beide ploegen lijken te beseffen dat de ploeg die alsnog scoort ook wint. Tien minuten voor tijd zien we ook nog eens gevaar aan de overkant: Herkol claimt een penalty na een haakfout in de zestien, maar de bal gaat niet op de stip. Compensatie van de scheidsrechter zo lijkt, want Herkol kreeg net daarvoor een onterechte hoekschop.

De brilscore blijft zo op het bord en daar lijken beide teams niet ontevreden mee.