Wedstrijdverslagen seizoen 2014-2015

Share

Speeldag 1: Flandria Paal – KFC Eksel 1-2

Voor de rust had de thuisploeg overwegend balbezit maar het was Eksel dat een zeldzame kans verzilverde. De verdiende gelijkmaker kwam er kort voor tijd en Paal liet een dot van een kans op de zege liggen. Fransen bezorgde Eksel met een voorzet-schot Eksel een gevleide zege.

Opstelling: Vrysen, Elia (71′ Camps), Janssen, Hoogmartens, Driesen, Wasiak (78′ Kuyken), Baselet, De Pachter, Rutten, Moranduzzo, Bertrands (84′ Fransen).

Doelpunten: 44′ Wasiak 0-1, 81′ Mertens 1-1, 87′ Fransen 1-2.

Toeschouwers: 80.

Speeldag 2: KFC Eksel – Real Neeroeteren-Maaseik 0-2

Maaseik boekte zaterdagavond een 0-2-zege bij Eksel. Simon Vanheeswijck drukte zijn stempel op de wedstrijd met twee goals in de eerste helft. In het laatste half uur kwam de thuisploeg nog wel flink opzetten, maar de (op basis van het aantal kansen) verdiende overwinning kwam niet meer in gevaar.

Opstelling: Vrysen, Hoogmartens, Janssen, Rutten, Driessen, Camps, Moranduzzo (46′ Vervloet), Baselet, De Pachter, Fransen (66′ Kuyken), Wasiak.

Doelpunten: 5′ Vanheeswijck 0-1, 42′ Vanheeswijck 0-2.

Toeschouwers: 300.

Speeldag 3: Melo Zonhoven – KFC Eksel 5-3

Dankzij een trefzekere Briers kon Melo, dat nog tal van kansen onbenut liet, toch de drie punten thuis houden. Eksel moest na de vroege uitsluiting van Hoogmartens met tien verder. De bezoekers counterden echter scherp, zodat het spannend bleef tot de slotminuut.

Opstelling: Vrysen, Rutten, Moranduzzo, Camps (50′ Vervloet), , Fransen, Andreas Elia ( 26′ Vangeneugden), Janssen, Hoogmartens, Bertrands, Wasiak, Baselet (85′ Kuyken).

Doelpunten: 13′ Briers (strafschop 1-0), 16′ Janssen 1-1, 31′ Briers 2-1, 41′ Briers 3-1, 47′ Moranduzzo 3-2, 58′ Ooms 4-2, 66′ Bertrands 4-3, 90′ Nilis 4-3.

Toeschouwers: 110.

Speeldag 4: KFC Eksel – Grote Heide 0-5

Eindcijfers, die weinig aan de verbeelding overlaten. Eksel hield enkel in het openingskwartier gelijke tred, maar gaf daarna te makkelijk goals weg. In een mum van tijd stond het 0-3 en bij rust was de wedstrijd dan ook beslist. Vandenberk zette kort voor het uur zelfs een vernederende forfaitscore op het bord.

Opstelling: Vrysen, Hoogmartens (55′ Vervloet), Rutten (53′ M. Fransen), Driessen, Moranduzzo, Baselet (62′ Kuyken), De Pachter, Wasiak, Bertrands, Elia, Janssen.

Doelpunten: 20′ Melis 0-1, 25′ Vandenberk 0-2, 36′ Knevels 0-3, 47′ Gielen 0-4, 55′ Vandenberk 0-5.

Toeschouwers: 220.

Speeldag 5: Standard Elen – KFC Eksel 2-4

4Een jong en vinnig spelend Eksel kon pas in het laatste kwartier de overwinning binnenhalen. Via Willems en Van Esser klom Elen tweemaal op voorsprong maar de bezoekers voerden de druk op en konden uiteindelijk de 1-2 omzetten in een 2-4.

Opstelling: Vrysen, Elia, Jansen, Driessen, Wasiak, Bertrands (76′ Kuyken), De Pachter (80′ Ulenaers), Rutten, Moranduzzo (72′ Hoogmartens), Camps, Michiel Fransen.

Doelpunten: 40′ Willems 1-0, 50′ Moranduzzo (strafschop) 1-1, 67′ Van Esser 2-1, 78′ Driessen 2-2, 80′ Wasiak 2-3, 90′ Kuyken 2-4.

Toeschouwers: 100.

Speeldag 6: KFC Eksel – SV Herkol 4-2

De Pachter smeert Herkol eerste nederlaag aan! Na amper vier minuten klom Eksel al op voorsprong. De Pachter profiteerde van slecht verdedigen op een hoge voorzet: 1-0. Het antwoord van Herkol liet niet lang op zich wachten. Zo kon Vrysen een pegel van Sander Plessers vanop de zestien maar net tegen de paal boksen. Maar ook Eksel kwam nog dichtbij een doelpunt, Henkens kwam echter gepast tussenbeide op de poging van Bertrands. Diezelfde Henkens ontbond even later zijn duivels. Hij zette drie man in de wind en trapte de gelijkmaker snoeihard binnen: 1-1. twee goals afgekeurd. Na rust zette Martijn Plessers naamgenoot Joeri op weg naar de 1-2, maar zijn schot hobbelde naast. De bezoekers speelden een karrenvracht kansen bij mekaar en zagen twee doelpunten afgekeurd. Toen Henkens een kwartier vóór tijd een tweede gele kaart incasseerde, kon de ongeschreven voetbalwet van het deksel en de neus zich dan ook voltrekken. In de slotminuut legde De Pachter – die een gekraakt schot van Baselet oppikte en de doelman omspeelde- de 2-1-eindcijfers vast. Matchwinnaar De Pachter was uiteraard in zijn nopjes. “Wij hebben de drie punten niet gestolen, ook al werden we in de tweede helft fysiek overklast. Voor mij persoonlijk waren het mijn eerste doelpunten van het seizoen. Hopelijk ben ik nu vertrokken voor een mooie reeks”, glundert De Pachter.

Opstelling: Vrysen (73′ Gijbels), Elia, Jansen, Driessen, Wasiak (86′ Kuyken), Baselet, De Pachter, Rutten, Moranduzzo, Camps, Bertrands (67′ Fransen).

Doelpunten: 4′ De Pachter 1-0, 33′ Henkens 1-1, 88′ De Pachter 2-1.

Toeschouwers: 250.

Speeldag 7: Nevok Gruitrode – KFC Eksel 3-2

Voor de derde keer dit seizoen wist Gruitrode in de laatste minuut de overwinning op zak te steken. Vandersteegen had de thuisploeg tweemaal op voorsprong gebracht maar Bertrands en Wasiak stelden even vaak gelijk. Een gelijkspel leek in de maak tot Geutjens zijn duivels ontbond.

Opstelling: Gijbels, Elia, Jansen, Driessen, Wasiak, Baselet (84′ Vervloet), De Pachter, Rutten, Moranduzzo (60′ Kuyken), Camps, Bertrands (65′ Jehoul).

Doelpunten: 15′ Vandersteegen 1-0, 30′ Bertrands 1-1, 50′ Vandesteegen 2-1, 60′ Wasiak 2-2, 89′ Geutjens 3-2.

Toeschouwers: 120.

Speeldag 8: KFC Eksel – Stal Sport 1-2

De bezoekers kwamen goed weg met een 1-1 ruststand. Een logische draw leek in de maak tot een afgeweken schot van Vanhees Stal drie gouden punten bezorgde.

Opstelling: Gijbels, Driessen, Moranduzzo, Baselet (83′ Kuyken), De Pachter (55′ Jehoul), Wasiak, Bertrands (86′ Vervloet), Fransen, Elia, Jansen, Camps.

Doelpunten: 3′ Convalle 0-1, 14′ Bertrands 1-1, 85′ J. Vanhees 1-2.

Toeschouwers: 200.

Speeldag 9: Racing Peer – KFC Eksel 5-3

Vijf doelpunten had Racing Peer zaterdagavond nodig om uiteindelijk afstand te kunnen nemen van Eksel. Halfweg de eerste helft leek de partij nochtans al beslist (3-0), maar de bezoekers vochten zich opnieuw in de wedstrijd (3-2), waardoor het spook van ‘puntenverlies in de slotfase’ zich weer meester maakte van Peer. Lenaerts en Coenen hielden de punten toch thuis: 5-3. Het eerste halfuur van Racing Peer was er één om duimen en vingers van af te likken. Na die dertig minuten stond dan ook een verdiende 3-0-voorsprong op het scorebord. Voor de eerste twee doelpunten zorgde Sam Gielen. Bij doelpunt nummer één kon hij niet anders dan de perfecte voorzet van Vanratingen tegen de netten trappen en bij treffer nummer twee draaide Gielen zich in de rechthoek mooi vrij om dan met een strak schot doelman Gijbels kansloos te laten. Dom balverlies van Camps leidde de 3-0 in. Coenen veroverde de bal en Azevedo klaarde de klus. De Pachter profiteerde daarna optimaal van concentratieverlies van RC Peer om Eksel met een mooie lobbal opnieuw in de match te brengen: 3-1. Na de koffie waren de eerste kansen opnieuw voor Peer, maar op het uur was De Pachter de aangever en kopte Baselet de 3-2 tegen de netten. Peer-kapitein Lenaerts diepte de kloof enkele minuten later weer aan tot twee doelpunten, maar nog bleek Eksel niet uitgeteld. De net ingevallen Vervloet lepelde een voorzet op het hoofd van Jehoul: 4-3. Heel Peer vreesde om opnieuw punten te moeten prijsgeven in de slotfase, maar Gunther Coenen zette zich goed door en knalde vijf minuten vóór tijd de thuisploeg naar definitieve winst: 5-3.”We zijn dramatisch aan de match begonnen”, reageert Sandy De Pachter van Eksel. “Niemand was op niveau en dus konden we na een half uur de match al bijna op onze buik schrijven. Eventjes was er nog hoop, maar we slikten te makkelijk goals om aanspraak te maken op puntengewin.”

Opstelling: Gijbels, Elia, Jansen, Driessen, Wasiak, Baselet (77′ Vervloet), De Pachter, Rutten, Moranduzzo, Camps (38′ Michiel Fransen), Bertrands (38′ Jehoul).

Doelpunten: 5′ Gielen 1-0, 11′ Gielen 2-0, 25′ Azevedo 3-0, 36′ De Pachter 3-1, 62′ Baselet 3-2, 65′ Lenaerts 4-2, 80′ Jehoul 4-3, 85′ Coenen 5-3.

Toeschouwers: 170.

Speeldag 10: KFC Eksel – Hamont 99 2-2

KFC Hamont verzilverde zijn sterke start met doelpunten van Poelmans en Engelen: 0-2. De aansluitingstreffer vlak vóór rust van Rutten gaf Eksel moed en het was Bertrands die de bordjes weer gelijk hing. Hamont kreeg daarna nog mooie kansen, maar ook Jehoul had de zege aan de voet.

Opstelling: Gijbels, Elia, Jansen, Driessen (57′ Fransen), Wasiak, Baselet (56′ Jehoul), De Pachter, Rutten, Moranduzzo (77′ Vervloet), Camps, Bertrands.

Doelpunten: 23′ Poelmans 0-1, 31′ Engelen 0-2, 44′ Rutten 1-2, 64′ Bertrands 2-2.

Toeschowuers: 250.

Speeldag 11: Eendracht Mechelen-aan-de-Maas – KFC Eksel 3-1

Aanvankelijk waren er kansen over en weer maar nadat Conaert de score voor Eendracht geopend had leek de thuisploeg bevrijd en waren het opnieuw Conaert en Mullenmeister die de weg naar de netten vonden. Hoogmartens redde de eer.

Opstelling: Gijbels, Jansen, Driessen, Wasiak, Elia (71′ Ulenaers), Rutten, Moranduzzo (66′ Hoogmartens), Camps, Bertrands, Jehoul (60′ Kuyken), Fransen.

Doelpunten: 23′ Conaert 1-0, 55′ Conaert 2-0, 65′ Mullenmeister 3-0, 74′ Hoogmartens 3-1.

Toeschouwers: ?

Speeldag 12: KFC Eksel – RC Reppel 2-4

Eksel zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. De ploeg van coach Jurgen Corstjens leed zaterdagavond al zijn achtste nederlaag van het seizoen en zakt zo naar de voorlaatste plaats. Tegenstander Reppel klimt dankzij de 2-4-zege én een tien op twaalf naar een gedeelde negende plaats. Beide ploegen moeten nog onder de indruk geweest zijn van Sinterklaas, die de aftrap had gegeven, want in de aanvangsfase werden er wel wat cadeautjes uitgedeeld. Zo verdedigde Eksel wat slap na een corner, Jelle Krause trapte de afvallende bal genadeloos tegen de netten: 0-1. Vijf minuten later droomden ook de bezoekende verdedigers, waardoor Michiel Franssen simpel een hoekje mocht uitkiezen: 1-1 na tien minuten. De debuterende Jelger Jansen en Maarten Brecko moesten nog enkele keren attent zijn, maar incasseerden vóór de rust ook nog elk één doelpunt. De mee opgerukte Smeets knikte op aangeven van Vrijsen raak (1-2) en slap verdedigen van Peeters leverde Eksel op slag van rust een strafschop op, die door Moranduzzo simpel omgezet werd: 2-2. Na de koffie nam Reppel duidelijk het overwicht, de bezoekers bleken vooral gevaarlijk op stilstaande fases. Halfweg de tweede helft viel de beslissing. Eerst kopte Vrijsen een zoveelste corner tegen de netten en twee minuten later zorgde Ragos voor de mooiste goal van de avond. Brecko stuurde de bal mooi in de loop van de bezoekende spits en die lobde met een halve volley de bal over doelman Jansen: 2-4. Eksel plaatste nog wel een slotoffensief, maar de aansluitingstreffer strandde op Brecko.

Opstelling: Jelger Jansen, Elia (72′ Hendriks), Niels Jansen, Driessen, Wasiak, De Pachter, Rutten, Moranduzzo, Camps, Michiel Franssen (67′ Kuyken), Bertands (85′ Hoogmartens).

Speeldag 13: GS Beek – KFC Eksel 3-2

Pas in de slotfase van de eerste helft brak de partij open. Camps scoorde voor Eksel en een minuut later hing Vanbuel de bordjes weer gelijk. In een fel bevochten tweede helft liep Beek via Paredis en Vandewaerde uit tot 3-1. Rutten maakte het met zijn aansluitingstreffer alleen nog maar spannend.

Opstelling: Vrysen, Hendriks, Driessen, Wasiak, Baselet, De Pachter, Rutten, Camps, Michiel Fransen, Kuyken (50′ Jehoul), Bertrands (86′ Hoogmartens).

Doelpunten: 44′ Camps 0-1, 45′ Vanbuel 1-1, 75′ Paredis 2-1, 80′ Vandewaerde 3-1, 85′ Rutten 3-2.

Speeldag 14: Park Houthalen – KFC Eksel 4-0

Jan De Man loodste Park met drie doelpunten en een assist bijna in zijn eentje voorbij Eksel. Kort na rust strafte De Man een foutje van doelman Vrijsen af, even later ging zijn vrije trap via de bezoekende muur in doel. Eksel bleef aardig mee voetballen, maar slaagde er niet in doelman Del Arbol te bedreigen.

Opstelling: Vrijsen, Elia, Jansen, Driessen, Baselet(76′ Moons), De Pachter, Rutten, Moranduzzo, Camps(65′ Jehoul), Fransen, Bertrands(60′ Ulenaers).

Doelpunten: 48′ De Man 1-0, 55′ De Man 2-0, 70′ De Man 3-0, 89′ Moretti 4-0.

Toeschouwers: 90.

Speeldag 15: KFC Eksel – KSK Meeuwen 0-4

Het was duidelijk de wedstrijd tussen de rode lantaarn en de leider. Een dominant Meeuwen had bij de rust de drie punten al op zak. Na rust speelden de bezoekers een versnelling lager, maar dat verhinderde Jasper Vanhees niet om zijn hattrick vol te maken.

Opstelling: Vrysen, Elia (64′ S. Jansen), N. Jansen, Driessen, Baselet, De Pachter, Rutten (57′ Vanherk), Moranduzzo, Camps (70′ Hoogmartens), Fransen, Bertrands.

Doelpunten: 20′ J. Vanhees 0-1, 35′ J. Vanhees 0-2, 44′ Jaenen 0-3, 78′, J. Vanhees 0-4.

Speeldag 16: KFC Eksel – Flandria Paal 0-2

Flandria Paal heeft zaterdagavond de zespuntenmatch bij rode lantaarn Eksel gewonnen met 0-2. Smolders en Vanhamel tekenden voor de zege, waardoor Paal weer wat ademruimte krijgt. Eksel sluit 2014 af als hekkensluiter en zal na Nieuwjaar uit een ander vaatje moeten tappen om de degradatie te ontlopen. In de eerste helft waren de kansen schaars. Zo moest Paal-doelman Temur enkel de handen uit de mouwen steken op een (terugspeel)kopbal van Wyckaert. De tweede helft begon met druk van de thuisploeg, maar het doelpunt viel op tegenaanval. Smolders zorgde voor de 0-1. Bertrands miste even later de kans op de gelijkmaker en dat brak de thuisploeg zuur op, want een lepe Vanhamel legde meteen daarna de 0-2-eindscore vast.”Wij speelden met de middelen die wij hebben”, reageerde Eksel-coach Jurgen Corstjens. “Vier basisspelers moeten missen is niet niks. Maar de jongens hebben hun best gedaan, je kan ze niets verwijten. We lagen nooit echt onder, maar als je onderaan bengelt, valt alles tegen. Zo opende Paal de score met een afgeweken bal en misten wij net dat tikkeltje geluk om via Sandy De Pachter, Karel Bertrands of Flip Jehoul te scoren. De kelk ledigen tot op de bodem, heet dat zeker? Wij kunnen alleen maar hopen dat de hemel hier na Nieuwjaar weer opklaart.”

Opstelling: Vrysen, Vanherck, Jansen, Driessen, Baselet, De Pachter, Hoogmartens (65′ Jehoul), Moranduzzo, Ulenaers (65′ Kuyken), Fransen, Bertrands.

Speeldag 17: Grote Heide – KFC Eksel 4-2

Jehoul bracht Eksel al snel op voorsprong, maar in een sterk kwartier boog Grote Heide de rollen om: 2-1. Driessen (strafschop) bracht de bezoekers nog vóór rust langszij. Daarna kregen beide ploegen nog kansen, maar Vandenberk en Melis beslisten het duel in extremis met twee vrije trappen.

Opstelling: Vysen, Jehoul, Hendriks, Jansen, Vanherk, Driessen, Wasiak, Rutten, Elia, Camps, Bertrands.

Doelpunten: 13′ Jehoul 0-1, 23′ Hendriks (own) 1-1, 35′ Melis 2-1, 44′ Driessen (strafschop) 2-2, 88′ Vandenberk 3-2, 90′ Melis 4-2.

Speeldag 18: SV Herkol – KFC Eksel 2-1

Martijn Plessers trof als eerste raak en toen Jochen Jansen de 2-0 in het mandje legde leek de match gespeeld. Eksel gaf zich niet gewonnen en de vrije trap van Rutten verdween enig mooi in doel. De gelijkmaker zat er echter niet meer in en zo klom Herkol toch verdiend naar de eerste plaats in de rangschikking.

Opstelling: Vrysen, Jehoul, Janssen, Hoogmartens, Wasiak, De Pachter (67′ Vervloet), Rutten, Elia, Vanherk, Kuyken, Bertrands.

Doelpunten: 53′ Martijn Plessers 1-0, 65′ Jansen 2-0, 78′ Rutten 2-1.

Toeschouwers: 150.

Speeldag 19: KFC Eksel – Nevok Gruitrode 3-4

Een moedig Eksel maakte tot drie keer toe een achterstand ongedaan, maar bleef toch met lege handen achter. De gelijkmaker van Rutten leek nochtans goed voor een draw, maar in een prangende slotfase bezorgde Coninx Gruitrode alsnog de zege: 3-4.

Opstelling: Vrysen, Jehoul (70′ Kuyken), Elia, Jansen, Driessen, Wasiak, De Pachter (50′ Bertrands), Rutten, Moranduzzo (60′ Hoogmartens), Camps, Vanherk.

Doelpunten: 29′ Vandersteegen 0-1, 38′ De Pachter 1-1, 58′ Vandersteegen 1-2, 70′ Jansen 2-2, 80′ Smits 2-3, 82′ Rutten 3-3, 87′ Coninx 3-4.

Toeschouwers: 130.

Speeldag 20: KFC Eksel – Melo Zonhoven 3-2

Met een loepzuivere hattrick in de eerste helft dreef Filip Jehoul heel Melo tot wanhoop. De bezoekers probeerden de scheve situatie nog recht te zetten na de koffie en dat lukte nog bijna. In blessuretijd was Melo dan ook dicht bij de gelijkmaker met een vrije trap die net over ging.

Opstelling: Vrysen, Jehoul, Elia, Jansen, Hoogmartens, Driessen, Wasiak (81′ Baselet), Rutten, Moranduzzo (61′ De Pachter), Camps, Bertrands (86′ Vervloet).

Doelpunten: 14′ Jehoul 1-0, 20′ Jehoul 2-0, 36′ Jehoul 3-0, 62′ Briers 3-1 (strafschop), 87′ Reymen 3-2. Strafschop: 62′ Briers (omgezet).

Speeldag 21: KFC Eksel – Stal Sport 2-1

Stal boekte zaterdagavond tegen Eksel zijn eerste zege sinds 18 oktober. Beide ploegen gingen voluit hun kans op een nochtans barslecht veld. Na de gelijkmaker van Wasiak leek de wedstrijd op een terechte draw af te stevenen, maar in een prangende slotfase maakte Hermans de felgecontesteerde 2-1.

Opstelling: Vrysen, Jehoul, Elia, Jansen, Hoogmartens, Driessen, Wasiak, Rutten, Moranduzzo (30′ Baselet), Camps, Bertrands.

Doelpunten: 43′ K. Elsen 1-0, 63′ Wasiak 1-1, 83′ Hermans 2-1.

Speeldag 22: KFC Eksel – Racing Peer 1-1

Vermits Eksel en RC Peer niet verder geraakten dan een 1-1-gelijkspel, schiet geen van beide daar iets mee op. Eksel kon de drie punten best gebruiken om een stapje dichter bij de top vijf te geraken, Eksel om van die rode lantaarn af te geraken en hogerop te klimmen. Een maat voor niets dus.Eksel zorgde voor het eerste gevaar. Op een verrassend schot van Driessen kon doelman Vandijck enkel kijken hoe de bal tegen de lat uiteenspatte. Stilaan nam Peer het initiatief over. Zo moest een knal van Vanratingen na een ingestudeerde corner van de lijn gered worden en luttele seconden later kwam Meli net iets te kort om een voorzet van diezelfde Vanratingen in doel te lopen. Bij de volgende actie van Jelle Vanratingen was het wél raak. ‘Ik zag doelman Vrysen ver voor zijn goal staan en dan is het leuk als je je lob mooi in de verste winkelhaak ziet verdwijnen’, beschreef Jelle Vanratingen na afloop zijn doelpunt dat zeker niet zal misstaan in een of ander jaaroverzicht. Net voor het rustsignaal had Pieter Aerts de 0-2 aan de voet maar meer dan een corner leverde het niet op. Na de koffie moest Toon Willems al snel aan de noodrem trekken. Een terechte rode kaart en een leuke plek voor een vrije trap. Rutten joeg de bal echter hoog over doel. Brebels kon nog een lobballetje van Driessen voor de lijn ontzetten, maar de 1-1 stond even later wel op het bord. Lennard Snoeks trapte half naast een lage voorzet waardoor Filip Jehoul makkelijk de 1-1 voorbij Vandijck kon koppen. Eksel hoopte nu op meer maar doelman Vandijck wou van geen wijken meer weten. Eerst had hij enkele mooie reddingen in huis op pogingen van Wasiak en Driessen en daarna voorkwam hij erger met een tussenkomst met het hoofd en een leuke dribbel.

Opstelling: Vrysen, Jehoul, Elia, Jansen, Hoogmartens, Driessen, Wasiak, Rutten, Moranduzzo (55′ Vervloet), Camps, Bertrands.

Doelpunten: 25′ Vanratingen 0-1, 62′ Jehoul 1-1.

Toeschouwers: 310

Speeldag 23: KFC Hamont 99 – KFC Eksel 4-0

KFC Hamont bekroonde zijn voortdurend veldoverwicht met vier mooie doelpunten. Vóór de rust kopte Engelen de bal tegen de netten en met twee snelle treffers na de pauze telde Doeswijk de bezoekers helemaal uit. Nullens zorgde in blessuretijd voor het orgelpunt: 4-0.

Opstelling: Vrysen, Jansen, Hoogmartens, Driessen, Elia, rutten, Moranduzzo (46′ Baselet), Camps, K. Bertrands (65′ Kuyken), Jehoul, Vervloet.

Doelpunten: 27′ Engelen 1-0, 49′ Doeswijk 2-0, 56′ Doeswijk 3-0, 80′ Nullens 4-0.

Speeldag 24: KFC Eksel – Eendracht Mechelen-aan-de-Maas 1-2

De rode lantaarn heeft ploeg in vorm Mechelen aan de Maas een warme ontvangst gegeven. Een gretige thuisploeg liet na rust na om het overwicht te verzilveren. Koren op de molen van de bezoekers die via een actie Cannova-De Luca een hardbevochten zege pakten.

Opstelling: Vrysen, Jehoul, Hendriks (66′ Moranduzzo), Jansen, Hoogmartens, Driessen, Wasiak, Rutten, Bertrands, Camps (85′ Baselet), Daems (35′ Elia).

Doelpunten: 12′ Wasiak 1-0, 34′ Mullenmeister (strafschop) 1-1, 72′ De Luca 1-2.

Toeschouwers: 180

Speeldag 25: RC Reppel – KFC Eksel 2-0

Saaie eindeseizoenswedstrijd, waarin de thuisploeg haar lichte overwicht bekroonde met twee mooie doelpunten. Janssen pegelde al snel een afvallende bal (na een hoekschop) hard binnen en de pas ingevallen Neyens trapte halfweg de tweede helft de 2-0 tegen de touwen.

Opstelling: Vrysen, Jehoul (63′ Baselet), Hendriks (58′ Vanherk), Jansen, Hoogmartens, Driessen, Wasiak, Rutten, Moranduzzo, Camps, Bertrands (70′ Vervloet).

Doelpunten: 18′ Janssen 1-0, 70′ Neyens 2-0.

Speeldag 26: KFC Eksel – GS Beek 2-1

Rode lantaarn Eksel kon nog eens winnen en dat was al geleden van Valentijnsdag. Wasiak en Jehoul misten de kansen voor rust. Koren op de molen van Jamers die vlak na rust wel kon scoren. In een prangende slotfase ging Eksel nog op en over Beek met een kopbalgoal van Baselet en een klutsgoal van Jehoul.

Opstelling: Vrysen, Jehoul (88′ Vanherk), Hendriks, Daems, Hoogmartens, Driessen, Wasiak, Vervloet (60′ Baselet), Rutten, Moranduzzo (61′ Bomans), Camps.

Doelpunten: 47′ Jamers 0-1, 85′ Baselet 1-1, 86′ Jehoul 2-1.

Speeldag 27: Real Neeroeteren-Maaseik – KFC Eksel 1-2

Eksel, dat via Baselet een dubbele voorsprong uitbouwde, boekt een belangrijke overwinning in de strijd om het behoud.

Opstelling: Vrysen (35′ Gijbels), Jehoul, Hendriks (35′ Jansen), Hoogmartens, Driessen, Wasiak, Baselet (89′ Vanherk), Vervloet, Rutten, Moranduzzo, Daems.

Doelpunten: 35′ Baselet 0-1, 70′ Baselet 0-2, 73′ Schrooten 1-2.

Speeldag 28: KFC Eksel – Standard Elen 1-5

Eksel werd in het eerste twintig minuten helemaal overlopen met een logisch resultaat. Baselet bracht met de aansluitingstreffer weer wat hoop, maar Cox (die uiteindelijk driemaal scoorde) besliste het duel bijna in z’n eentje: 1-5.

Opstelling: Gijbels, Jehoul (46′ Bomans), Daems, Jansen, Hoogmartens, Driessen (46′ Vervloet), Wasiak, Baselet (76′ Vanherk), Rutten, Moranduzzo, Camps.

Doelpunten: 4′ Van Esser 0-1, 12′ Cox 0-2, 34′ Baselet 1-2, 47′ Cox 1-3, 70′ Cox (strafschop) 1-4, 75′ Cox 1-5.

Speeldag 29: KFC Eksel – Park Houthalen 2-3

Eksel is na deze nederlaag zeker van degradatie. De wedstrijd was een samenvatting van het seizoen van Eksel. Er werd niet slecht gevoetbald, maar de goals werden alweer op een presenteerblaadje weggegeven. Wasiak had de gelijkmaker nog aan de voet, maar het mocht niet zijn.

Opstelling: Vrysen (38′ Gijbels), Elia, Jansen, Hoogmartens, Driessen, Wasiak, Baselet (67′ Moranduzzo), Rutten (77′ Jehoul), Camps, Daems, Bertrands.

Doelpunten: 22′ Wasiak 1-0, 30′ Elia (own) 1-1, 50′ De Man 1-2, 60′ Driessen 2-2, 82′ De Man 2-3

Speeldag 30: KSK Meeuwen – KFC Eksel 6-2

De bezoekers kwamen na een owngoal op voorsprong maar Meeuwen stelde via Willems en Vreys nog voor rust orde op zaken. Bertrands tekende nog voor de aansluitingstreffer (3-2) maar dan brak dat laatste kwartier aan.

Opstelling: Gijbels, Daems (25′ Agten) Jansen, Hoogmartens, Driessen, Wasiak, Elia, Rutten, Moranduzzo (58′ Vanherk), Camps (58′ Jehoul), Bertrands.

Doelpunten: 2′ Rogiers (owngoal) 0-1, 7′ Willems 1-1, 42′ Vreys 2-1, 53′ Palmaers (strafschop) 3-1, 55′ Bertrands 3-2, 73′ Vanden Bossche (strafschop) 4-2, 75′ Vreys 5-2, 79′ Vreys 6-2.