Wedstrijdverslagen seizoen 2010-2011

Share

Speeldag 1: KFC Eksel – As VV 1-4

As nam enkele geschenken van de thuisdefensie gretig in ontvangst. Gunther Peeters zette de kers op de taart met een magistrale vrije trap.

Evens, Cuypers (45′ Birinci), Bens, Claes, Geys, Ulenaers (78′ Brusselaers), Moons, Bekaert, Heylen (60′ Hagop), Vreys, Goutsmet.

Doelpunten: 20′ Moors 0-1, 23′ Vreys 1-1, 31′ Eerens 1-2, 73′ Eerens 1-3, 89′ G. Peeters 1-4.

Toeschouwers: 150.

Speeldag 2: KFC Eksel – Apolloon Gellik 0-1

Een evenwichtige partij met veel halve kansen. De match werd gekruid met veel gele kaarten en de uitsluiting van Moons bij Eksel. Halfweg kon Giddelo een counter afronden: 0-1.

Opstelling: Evens, Cuypers, Bens, Claes (72′ Binici), Geys, Ulenaers, Moons, Bekaert, Heylen (80′ Hagop), Vreys (72′ Brusselaers), Goutsmet.

Doelpunt: 68′ Giddelo 0-1.

Speeldag 3: Racing Peer – KFC Eksel 3-0

Al na tien minuten kopte Bosmans mooi overhoeks binnen en hield Peer daarna de match goed onder controle. Kosten en Eerdekens dikten nog aan. Eksel bood te weinig weerwerk om aanspraak te maken op meer.

Opstelling: Evens, Cuypers (46′ Vandael), Bens, Claes, Geys (46′ Hagop), Ulenaers, Bekaert, Goutsmet, Vreys, Heylen (75′ Birinci), Brusselaers.

Doelpunten: 10′ Bosmans 1-0, 49′ Kosten 2-0, 88′ Eerdekens 3-0.

Speeldag 4: KFC Eksel – Lanaken VV 1-2

Eksel was heer en meester en kreeg kansen bij de vleet, maar het waren de bezoekers die halfweg de eerste helft op 0-1 kwamen via Shabani. Geurts maakte er tot grote frustratie van Eksel 0-2 van, Geys kon enkel de eer redden.

Opstelling: Evens, Bens, Claes (72’Hagop), Geys, Moons, Binici, Bekaert, Vandael, Goutsmet, (75′ Heylen), Vreys, Brusselaers.

Doelpunten: 25′ Shabani 0-1, 88′ Geurts 0-2, 91′ Geys 1-2.

Speeldag 5: Eendracht Termien – KFC Eksel 1-2

Eerste verlies van het seizoen voor de thuisploeg. Termien vond geen antwoord op het defensieve spel van Eksel dat met veel volk achter de speelde en er goed uitkwam op de counter. Verdiende overwinning van de bezoekers.

Opstelling: Schuurmans, Bens, Claes, Geys, Goutsmet, Birinci (35′ Heylen), Bekaert, Vandael, Goutsmet, Vreys (80′ Ulenaers), Brusselaers.

Doelpunten: 32′ Goudsmet 0-1, 44′ Teelen 1-1, 47′ Goutsmet 1-2 (strafschop).

Toeschouwers: 225.

Speeldag 6: KFC Eksel – Sp. Grote Heide 1-0

Pittige derby met wisselende kansen. Het doelpunt viel op het uur toen Goutsmet zijn ploegmaat Vreys alleen voor doel bracht.

Opstelling: Schuurmans, Bens, Claes, Geys, Moons, Binici (68′ Hagop), Bekaert, Vandael, Goutsmet, (85′ Heylen), Vreys (79′ Swinnen), Brusselaers.

Doelpunt: 55′ Vreys 1-0.

Toeschouwers: 250

Speeldag 7: Cobox 76 – KFC Eksel 3-3

Pittige wedstrijd. De thuisploeg toonde veel karakter en sleepte na de 1-3 achterstand nog een punt uit de brand.

Opstelling: Schuurmans, Bens, Claes, Geys, Moons, Birinci (81′ Hagop), Bekaert, Vandael, Goutsmet (88′ Cuypers), Vreys (68′ Swinnen), Brusselaers.

Doelpunten: 6′ Vreys 1-0, 38′ Goudsmet 0-2 (strafschop), 47′ Monten 1-2, 61′ Vreys 1-3, 84′ Driesen 2-3, 90′ Driesen 3-3.

Speeldag 8: KFC Eksel – Standard Elen 5-1

Tot 1-1 waren de bezoekers de evenknie. Maar nadat Binici met een afgeweken vrije trap de thuisploeg op voorsprong had gebracht was er geen houden meer aan en werd Elen weggespeeld. Goutsmet zette met drie treffers op rij Eksel op rozen.

Opstelling: Schuurmans, Bens, Claes, Geys, Moons, Binici (70′ Swinnen), Vandael (56′ Kenis), Goutsmet, Vreys, Heylen (77’Neuteleers), Brusselaers.

Doelpunten: 6′ Vreys 1-0, 8′ D.Hamers 1-1, 17′ Binici 2-1, 25′ 29′ en 53′ Goutsmet 3-1, 4-1 en 5-1.

Toeschouwers: 200.

Speeldag 9: Real Neeroeteren-Maaseik – KFC Eksel 3-0

Al de vijfde seizoensnederlaag voor Eksel.

Opstelling: Schuurmans (45′ Evens), Bens, Claes, Geys, Swinnen, Moons, Birinci, Bekaert, Goutsmet (31′ Neuteleers), Heylen, Brusselaers.

Doelpunten: 11′ Schiepers 1-0, 47′ Janssen 2-0, 72′ Janssen 3-0.

Speeldag 10: KFC Eksel – Verbroedering Maasmechelen 0-2

Gevleide zege voor de bezoekers, die konden rekenen op een sterke doelman Orlando. Ziriouhi (na een licht toegekende strafschop) en Mastronardi (counter in de slotminuten) tekenden voor de goals.

Opstelling: Schuurmans, Bens, Claes (75′ Neuteleers), Geys, Moons, Binici, Bekaerts, Vandael, Goutsmet, Vreys, Brusselaers.

Doelpunten: 68′ Ziriouhi (strafschop) 0-1, 88′ Mastronardi 0-2.

Toeschouwers: 180.

Speeldag 11: KFC Eksel – Park Houthalen 1-4

In deze zespuntenmatch strafte Park Houthalen elk verdedigend foutje van thuisploeg Eksel genadeloos af. Het spitsenduo Jan De Man en Sandro Muto mochten elk twee doelpunten op hun conto schrijven, waardoor Park Houthalen over Eksel springt in het klassement. Trainer Satta posteerde Sandro Muto naast Jan De Man in de spits en dat resulteerde al na zes minuten in een eerste doelpunt. Sandro ontfutselde de bal van een treuzelende verdediger en speelde Jan De Man aa,n die met een slim puntertje zijn eerste van de avond voorbij Schuurmans schoof. Eksel, onder impuls van Vandael en Birinci, kwam nu ook wel dreigen maar het doelpunt viel aan de overkant. Nu was het Jurgen Geys die te kort terugspeelde naar de keeper, opnieuw was het Jan De Man die profiteerde om de score te verdubbelen. Luttele minuten later bracht Jorg Goutsmet Eksel opnieuw in de match. Zijn vrijschop botste tot ieders verbazing voorbij doelman Nijs in doel. Ook na de pauze voerde Eksel via Heylen en Goutsmet de druk wat op, maar weer kon Park Houthalen profiteren van een plaatselijke flater. Schuurmans miste zijn uittrap volledig waardoor het voor Sandro Muto een koud kunstje was om te scoren. Eksel probeerde nog, maar derde doelman Nijs schudde nog enkel prachtreddingen uit zijn mouw. Enkele minuten voor tijd besliste Sandro Muto de wedstrijd.
“Vandaag was het geluk eens aan onze zijde”, glunderde een opgeluchte Muto na de wedstrijd. “Het systeem met twee spitsen rendeerde optimaal. Dat we over voldoende kwaliteit beschikken wisten we al langer, maar in de voorbije wedstrijden hebben we veel pech gehad.” Spelmaker Olaf Vandael van Eksel was na afloop minder opgetogen. “De wil is er wel, maar het wil niet lukken. Als je de doelpunten die we slikken bekijkt, dan weet je genoeg. In deze reeks wint dikwijls diegene die de eerste goal maakt. Helaas is dat te vaak de tegenstander.” “Ik kan de spelers qua wil en inzet niets verwijten, maar de tegendoelpunten waren cadeautjes”, vulde trainer Gumienny aan. Aan de overkant glunderde interim-coach Satta. “Ik ben zeer tevreden en wil iedereen en vooral derde doelman Nijs feliciteren met hun prestatie.”

Opstelling: Schuurmans, Bens, Claes, Geys, Moons, Birinci (46′ Heylen), Bekaert, Vandael (75′ Neuteleers), Goutsmet, Vreys (41′ Hagop), Brusselaers.

Doelpunten: 6′ De Man 0-1, 35′ De man 0-2, 38′ Goutsmet 1-2, 68′ S. Muto 1-3, 85′ S. Muto 1-4.

Toeschouwers: 200

Speeldag 12: RC Reppel – KFC Eksel 3-0

Al snel nam Kristof Smeets de bal in één tijd op de slof om de openingstreffer in de winkelhaak te knallen. Swennen, op strafschop, en Nijs in de laatste minuut beslisten de match tegen Eksel dat er niet veel van bakte.

Opstelling: Schuurmans, Cuypers, Bens, Claes, Geys, Moons, Bekaert (81′ Neuteleers), Goutsmet, Hagop (66′ Birinci), Heylen, Brusselaers.

Doelpunten: 13′ K. Smeets 1-0, 67′ Swennen (strafschop) 2-0, 89′ Nijs 3-0.

Toeschouwers: 120.

Speeldag 13: Nevok Gruitrode – KFC Eksel 4-0

De eerste kans was voor Eksel, maar Damiaans parreerde de poging van Goutsmet. Daarna was het al Gruitrode dat de klok sloeg. Tom Vandersteegen was met een hattrick de man van de match.

Opstelling: Schuurmans, Bens, Claes, Geys, Birinci, Bekaert (60′ Franssen), Hagop, Goutsmet, Neuteleers (50′ Swinnen), Heylen, Brusselaers.

Doelpunten: 15′ Lahcen Aabbou 1-0, 20′, 30′, 50′ Tom Vandersteegen 2-0, 3-0, 4-0.

Speeldag 14: Apolloon Gellik – KFC Eksel 1-0

Na een evenwichtige eerste helft trok Gellik het laken naar zich toe. Doelman Schuurmans hield Ysebaert nog wel van de openingstreffer, maar uiteindelijk besliste Giddelo de partij. Eksel ging na de uitsluiting van Kalkan op zoek naar de gelijkmaker, maar Timmerman hield de nul.

Opstelling: Schuurmans, Bens, Claes, Swinnen (61′ Hagop), Moons, Birinci (75′ Vreys), Bekaert, Vandael, Goutsmet, Heylen, Brusselaers (75′ Neuteleers).

Doelpunt: 61′ Giddelo 1-0.

Toeschouwers: 100.

Speeldag 15: KFC Eksel – Racing Peer 1-2

Peer kwam op voorsprong langs Lenaerts. De teams bleven aan mekaar gewaagd en Vreys maakte rond het uur verdiend gelijk. In de slotfase was Lenaerts attent om de volle pot mee te graaien.

Opstelling: Schuurmans, Jansen, Claes, Geys, Heylen (80′ Swinnen), Moons, Bekaert (86′ Fransen), Vandael, Goutsmet, Vreys, Brusselaers.

Doelpunten: 24′ Lenaerts 0-1, 62′ Vreys 1-1, 84′ Lenaerts 1-2

Speeldag 16: Lanaken VV – KFC Eksel 3-1

Goutsmet bracht de bezoekers kort na rust vanop de stip op voorsprong. Moons zorgde al snel voor de gelijkmaker, Claessens (rush vanop eigen helft) en invaller Nijs tekenden voor een verdiende overwinning: 3-1.

Opstelling: Schuurmans, Bens, Claes, Geys, Moons, Bekaert (70′ Hagop), Vandael, Goutsmet, Vreys, Heylen, Brusselaers.

Doelpunten: 53′ Goutsmet (strafschop) 0-1, 60′ Moons (owngoal) 1-1, 64′ Claessens 2-1, 87′ Nijs 3-1.

Speeldag 17: KFC Eksel – Eendracht Termien 2-2

Net zoals in de heenronde is het staartploeg Eksel gelukt Termien van de zege te houden. Vreys kopte de 1-0 binnen en Holsteyns bracht Termien meteen daarna langszij. Op corner scoorde Bens het tweede thuisdoelpunt. Teelen maakte de gelijkmaker op een vrije trap vanaf de zijlijn. Vreys (65′) kwam nog alleen voor Vicente maar liet de winning goal liggen.

Opstelling: Schuurmans, Bens, Claes, Geys, Heylen, Bekaert, Vandael, Goutsmet, Vreys (88′ Franssen), Swinnen (75′ Hagop), Brusselaers.

Doelpunten: 8′ Vreys 1-0, 10′ Holsteyns 1-1, 16′ Bens 2-1, 53′ Teelen 2-2.

Speeldag 18: Sp. Grote Heide – KFC Eksel 0-2

Na een vrij aardige eerste helft, met kansen voor Boes, Maes en bezoeker Moons, nam Eksel de partij in handen. Swinnen zorgde voor de 0-1. Grote Heide voerde de druk op, maar de betere kansen waren voor de bezoekers. Vreys, die eerst nog de lat trof, nam alle twijfels weg: 0-2.

Opstelling: Schuurmans, Bens, Geys, Heylen (6′ Hagop), Moons, Bekaert, Vandael, Goutsmet (55′ Claes), Vreys, Swinnen (85′ Fransen), Brusselaers.

Doelpunten: 47′ Swinnen 0-1, 89′ Vreys 0-2.

Toeschouwers: 125.

Speeldag 19: KFC Eksel – Cobox 76 2-0

De topper in de kelder van het klassement is uitgedraaid op een 2-0 overwinning voor de thuisploeg. De eindstand stond bij de rust al op het bord na doelpunten van Vreys en Swinnen. Cobox kwam na de rust nog opzetten, maar verder dan een bal op de lat kwam het niet. Eksel begon het best aan de partij en zette Cobox meteen onder druk. Vreys kopte de eerste kans nog zwak in de handen van Trippaers en ook het schot van de mee opgerukte Brusselaers maakte weinig indruk op de keeper. Cobox kon enkel dreigen via de vrijschoppen van Branders. Op het halfuur kon de Eksel-aanhang dan toch juichen. Bekaert zette drie verdedigers in de
wind en bediende Vreys, die beheerst de score opende. De thuisploeg domineerde en voerde de druk op. Trippaers pareerde in eerste instantie de pegel van Vandael, maar moest zich toch gewonnen geven op de rebound van Swinnen. Alles wees erop dat Eksel op hetzelfde elan zou doorgaan na de rust. Vreys had de kans om de wedstrijd te beslissen, maar hij stuitte op een sterke Cobox-doelman. Even later stuurde Bekaert Hagop diep, maar zijn schot strandde in het zijnet. Dan was het eindelijk de beurt aan de bezoekers. Monten klom hoger dan zijn verdediger en zijn kopbal spatte uiteen op de kruising. Eksel werd zenuwachtig en kwam er nog nauwelijks voetballend uit. De ingevallen Sorce kwam nog het dichtst bij de aansluitingstreffer, maar zijn schot ging rakelings voorlangs. Pas in de slotfase herstelde Eksel het evenwicht. “Nog voor de aftrap moest ik al een wijziging doorvoeren omdat Fancello (speler in vorm bij Cobox) zich blesseerde tijdens de opwarming”, zei coach Vodnik na afloop van de wedstrijd. “Dan weet je dat het niet gemakkelijk zal worden. Maar we gaven de doelpunten ook te simpel weg. Na de rust hebben we geluk dat Eksel de 3-0 laat liggen. Helaas konden we daar zelf niet van profiteren om de aansluiting te foreceren. Ik onthoud wel dat de ploeg weerbaarheid getoond heeft, want de slechte prestatie van vorige week heeft lang in hun hoofd gespookt. Het is jammer voor het team dat we hier geen punt pakken.”
Bij de Ekselse speler-trainer Geys heerste vooral opluchting dat de drie punten binnen waren. “We begonnen veel te zenuwachtig aan de wedstrijd. Gelukkig konden we twee keer scoren en toen zag je dat er een last van de schouders viel. Al bij al hebben we de drie punten niet gestolen. En hopelijk kunnen we nu een mooie reeks neerzetten zodat het behoud verzekerd wordt.”

Opstelling: Schuurmans, Bens, Geys, Moons, Bekaert, Hagop, Vandael (70′ Heylen), Goutsmet (85′ Fransen), Vreys, Swinnen (80′ Claes), Brusselaers.

Doelpunten: 30′ Vreys 1-0, 40′ Swinnen 2-0.

Speeldag 20: Standard Elen – KFC Eksel 1-1

Elen domineerde de partij, maar Caccamese geraakte tot driemaal toe niet voorbij Schuurmans. Ook Swenters trof de paal. Toen Hamers toch voor de 1-0 zorgde, leek de buit binnen, maar daar dacht Vreys drie minuten voor tijd anders over.

Opstelling: Schuurmans, Bens, Geys, Moons (50′ Kadangu), Bekaert, Hagop, Vandael, Goutsmet (55′ Claes), Vreys, Swinnen, Brusselaers.

Doelpunten: 83′ D. Hamers 1-0, 87′ Vreys 1-1.

Speeldag 21: KFC Eksel – Real Neeroeteren-Maaseik 1-0

Op slag van rust liet Goutsmet de beste kans liggen. Via de ref belandde de bal bij Vreys en die kopte de 1-0 binnen. Eksel trof ook nog de paal. Het slotoffensief van de bezoekers rendeerde niet.

Opstelling: Schuurmans, Bens, Geys, Moons, Bekaert, Hagop (45′ Heylen), Goutsmet (89′ Fransen), Vreys, Swinnen (70′ Claes),Vandael, Brusselaers.

Doelpunt: 70′ Vreys 1-0.

Toeschouwers: 250.

Speeldag 22: Verbroedering Maasmechelen – KFC Eksel 1-1

Na de rust kwam Eksel via Vreys op voorsprong. In hun zoektocht naar de 1-1 troffen Bayram, Thijs en Schuermans het doelhout, maar uiteindelijk schoot Yalcin de gelijkmaker binnen.

Opstelling: Schuurmans, Bens, Claes (60′ Swinnen), Geys, Heylen, Moons, Bekaert, Vandael, Goutsmet (90′ Hagop), Vreys, Brusselaers.

Doelpunten: 52′ Vreys 0-1, 73′ Yalcin 1-1.

Speeldag 23: KFC Eksel – Turske Rangers 1-1

De bezoekers vergaten hun overwicht in de eerste helft in cijfers om te zetten. Na rust bracht Vreys Eksel op voorsprong, hij vergat de klus zelfs helemaal af te maken. Daarvan profiteerde Akkoc, die later uitgesloten werd, om de gelijkmaker binnen te duwen.

Opstelling: Schuurmans, Jansen, Claes, Geys, Heylen, Fransen, Bekaert, Neuteleers (67’Goutsmet), Vreys, Swinnen, Vandael.

Doelpunten : 60′ Vreys 1-0, 70′ Akkoc 1-1.

Speeldag 24: Park Houthalen – KFC Eksel 1-4

Het was één en al Eksel wat de klok sloeg zaterdagavond. De bezoekers eisten vanaf minuut één het balbezit op, maar toch was het de thuisploeg die via De Man op voorsprong kwam. Na de rust was Eksel efficiënter en tekenden Jansen, Vreys, Fransen en Neuteleers voor de verdiende zege.

Opstelling: Schuurmans, Jansen, Bens, Claes, Geys, Heylen (88′ Neuteleers), Bekaert, Vandael, Vreys (89′ Vangeneugden), Swinnen (87′ Fransen), Brusselaers.

Doelpunten: 30′ De Man 1-0, 67′ Jansen 1-1, 73′ Vreys 1-2, 88′ Fransen 1-3, 90′ Neuteleers 1-4.

Toeschouwers: 140.

Speeldag 25: KFC Eksel – RC Reppel 1-4

De thuisploeg kwam met een knap doelpunt van Vreys op voorsprong, maar Reppel draaide de rollen om na goals van Nijs en Nouwen. Swinnen miste de kans om gelijk te maken. In het slotkwartier waren de bezoekers weer aan zet en werd het voor Eksel nog een zware pil.

Opstelling: Schuurmans, Jansen, Bens, Claes, Geys, Goutsmet, Bekaert, Vandael, Vreys (89’Neuteleers), Swinnen (75′ Fransen), Brusselaers.

Doelpunten : 20′ Vreys 1-0, 21′ Nijs 1-1, 37′ Nouwen 1-2, 77′ Nijs 1-3, 88′ Janssen 1-4.

Speeldag 26: Turkse Rangers – KFC Eksel 1-3

Turkse Rangers moest vijf spelers vervangen en miste zo toch duelkracht tegen een meer ervaren Eksel. De thuisploeg klom via Karatoprak nog op voorsprong, maar speler-trainer Geys maakte even later gelijk. De goals van Moons en Vreys stuurden T. Rangers naar derde provinciale.

Opstelling: Schuurmans, Jansen, Bens, Claes, Geys, Moons, Bekaert, Vandael (83′ Cuypers), Goutsmet, Vreys (87′ Neuteleers), Brusselaers (80′ Fransen).

Doelpunten: 30′ Karatoprak 1-0, 35′ Geys 1-1, 50′ Moons 1-2, 83′ Vreys 1-3.

Speeldag 27: KFC Eksel – Heidebloem Dilsen 3-2

Verdiende overwinning. Gabriëls bracht Dilsen op voorsprong, maar dan keerde Vreys de rollen om: 2-1. Coppola bracht de bezoekers weer langszij, maar Geys had het laatste woord.

Opstelling: Schuurmans, Jansen, Bens, Claes (88′ Cuypers), Geys, Heylen (85′ Fransen), Moons, Goutsmet, Bekaert, Vandael, Vreys (89’Neuteleers)

Doelpunten : 8′ Gabriels 0-1, 45′ Vreys 1-1, 65′ Vreys 2-1, 77′ Coppola 2-2, 80′ Geys 3-2.

Speeldag 28: As VV- KFC Eksel 1-0

As en Eksel gingen aanvankelijk hun kans, maar het vizier van de aanvallers bleek nog niet goed afgesteld. Een doelpunt van Heylen werd omwille van buitenspel afgekeurd en Schuurmans was bij de pinken bij een poging van Krystofiak. Na de pauze drukte As het gaspedaal wat dieper in. Eerens miste nog alleen voor Schuurmans, maar Karabacak kopte een vrijschop van Krystofiak in doel. Het slotoffensief van Eksel was te pover om een punt uit de brand te slepen. “We hadden een goede zaak kunnen doen, maar brachten vandaag te weinig”, aldus Ekseltrainer Geys.

Opstelling: Schuurmans, Jansen, Bens, Geys, Claes (46′ Cuypers), Heylen, Moons, Bekaert (75′ Franssen), Vandael, Vreys, Brusselaers (86′ Neuteleers).

Doelpunt: 65′ Karabacak 1-0.

Toeschouwers: 120

Speeldag 29: Heidebloem Dilsen – KFC Eksel 2-4

Na de uppercut in de kelderclash tegen As kon Eksel terug winnen en is het zo zeker van een verlengd verblijf in 2e provinciale!

Opstelling: Schuurmans, Cuypers, Bens, Geys, Heylen (87′ Franssen), Moons (79′ Claes), Bekaert, Vandael, Goutsmet, Vreys (90′ Neuteleers), Brusselaers.

Doelpunten: 31′ Gabriels 1-0, 42′ Vreys 1-1, 45′ Vreys 1-2, 60′ Gabriels 2-2, 64′ Goutsmet 2-3, 83′ Vreys 2-4 (strafschop).

Speeldag 30: KFC Eksel – Nevok Gruitrode 4-2

Heylen bracht Gruitrode op voorsprong, maar met twee goals keerde Vreys de rollen nog voor de rust om. Fransen en Jansen stelden de zege veilig, enkel Vanderstegen prikte nog tegen: 4-2.

Opstelling: Schuurmans, Jansen, Bens, Claes (70′ Vandael), Heylen (85′ Vangeneugden), Moons, Fransen (80′ Neuteleers), Bekaert, Goutsmet, Vreys, Brusselaers.

Doelpunten: 16′ Heylen 0-1, 25′ Vreys 1-0, 45′ Vreys 2-1, 53′ Fransen 3-1, 57′ Jansen 4-1, 83′ Vandersteegen 4-2.