Wedstrijdverslagen seizoen 2009-2010

Share

Speeldag 1: GS Beek – KFC Eksel 2-2

Voor de rust kon Szingera tot driemaal toe niet besluiten.Na een mooi opgezette aanval rondde Luyten wel mooi af. Kessen verdubbelde de voorsprong maar met twee stilstaande fases sleepte Eksel alsnog een punt uit de brand.

Opstelling: Daniëls, Davidts (80′ Goutsmet), Bens, Claes (60′ Huybrechts), Geys, Nieuwets, Moons, Baers, Loos, Heylen, Ulenaers (75′ Vanendert).

Doelpunten: 55′ Luyten 1-0, 74′ Kessen (strafschop) 2-0, 84′ Heylen 2-1, 88′ Baers 2-2.

Toeschouwers: 200.

Speeldag 2: KFC Eksel – Real Neeroeteren-Maaseik 1-2

Na twee strafschopdoelpunten maakten de bezoekers het verschil in een sterk vierde kwartier. Eksel kreeg nog kansen maar kwam niet meer tot de verdiende gelijkmaker.

Opstelling: Daniels, Davids, Bens, Nieuwets, Moons (73’Ulenaers), Baselet, Geys (78′ Huybrechts), Goutsmet, Vanendert, Loos, Baers (65′ Claes).

Doelpunten: 37′ Goutsmet (strafschop) 1-0, 43′ Kosten (strafschop 1-1), 65′ Kosten 1-2.

Toeschouwers: 250

Speeldag 3: FC Helson – KFC Eksel 3-4

Spannend duel, waarin Eksel het slotkwartier inging met een 1-3-voorsprong. Met een own-goal en een treffer van Janssen boog Helson in twee dolle minuten de scheve situatie om. De thuisploeg werd echter overmoedig en zo pakte Eksel via Nieuwets alsnog de drie punten.

Opstelling: Daniëls, Davidts, Bens, Geys, Nieuwets, Moons (20′ Claes), Baers (85′ Ulenaers), Vanendert, Baselet (63′ Huybrechts), Heylen, Goutsmet.

Doelpunten: 23′ Goutsmet 0-1, 43′ Vanendert 0-2, 54′ Frederix 1-2, 73′ Vanandert 1-3, 85′ Huybrechts (own) 2-3, 86′ T. Janssen 3-3, 88′ Nieuwets 3-4.

Speeldag 4: KFC Eksel – Racing Peer 1-1

De thuisploeg begon sterk maar de wedstrijd kantelde toen Peer op voorsprong kwam. Davids werd uitgesloten (noodrem) en Peeters knalde de strafschop op de paal. Met zijn tienen sleepte Eksel toch nog een gelijkspel uit de brand.

Opstelling: Daniels, Davids, Bens, Claes( 65′ Huybrechts), Geys, Nieuwets, Baers, Vanendert (88′ Ulenaers), Baselet (51′ Loos), Heylen, Goutsmet.

Doelpunten: 25′ Davy Brebels 0-1, 60′ Loos 1-1.

Toeschouwers: 275.

Speeldag 5: Heidebloem Dilsen – KFC Eksel 0-1

Eksel moest de wet van de sterkste ondergaan tegen een vlot combinerend en kansen creërend Dilsen. De bezoekers klommen na een corner op voorsprong en hielden stand mede dankzij een gemiste strafschop van Coppola.

Opstelling: Daniëls, Davidts, Bens, Claes, Geys, Nieuwets (46′ Loos (63′ Baselet)), Baers, Vanendert (83′ Ulenaers), Heylen, Huybrechts, Goutsmet.

Doelpunt: 78′ Davidts 0-1.

Toeschouwers: 150.

Speeldag 6: KFC Eksel – Nevok Gruitrode 0-3

Dankzij een 0-3-zege bij Eksel komt Gruitrode naast Beek aan de leiding in 2A. De thuisploeg, die speler Ulenaers in doel moest posteren na een blessure voor keeper Daniëls, gaf nooit de indruk terug te kunnen slaan. Eksel en Gruitrode maakten er een lange studieronde van, met veel middenveldspel en amper doelgevaar. Een vrije trap van Piette (net naast) was het enige wapenfeit in de eerste 25 minuten. Enkele minuten later werd het plots toch 0-1. Nait Oukhedou onderschepte een terugspeelbal van Ulenaers en speelde Lehoussine Aabbou aan. Die werkte simpel af. Eksel probeerde terug te knokken, Claes kopte een mooie kans naast.
Eén minuut later was het prijs aan de overzijde. Cardeynaels kreeg de tijd om de bal knap via de paal binnen te plaatsen: 0-2. Op slag van rust werd het zelfs 0-3: Lahcen Aabbou was sneller op de bal dan de ver uitgekomen Daniëls en tikte rustig binnen. De Ekseldoelman raakte bij die fase op de koop toe geblesseerd en aangezien er geen reservekeeper op de bank zat, trok Kevin Ulenaers de keeperstrui maar aan. “Ik heb dat in het verleden nog een keer of twee gedaan, dus twijfelde ik niet toen de trainer vroeg wie in doel ging”, aldus Ulenaers. Eksel probeerde op slag van rust nog de aansluitingstreffer te maken, maar Damiaans had een knappe redding in huis op een schot van Heylen en even later trof Geys de paal. Na de rust zat de wedstrijd op slot en was het wachten tot in de slotminuten vooraleer Eksel nog tweemaal op doel kon schieten via Claes en Heylen, maar de 0-3-eindstand werd niet meer gewijzigd. Interim-doelman Ulenaers hield dus de nul na de rust. “Ik had liever die slechte terugspeelbal niet gegeven”, zuchtte hij na de match, “We verloren door individuele fouten.”

Opstelling: Daniëls (42′ Cuypers), Davidts, Bens, Claes (83′ Nieuwets), Geys, Vanendert, Baselet (67′ Neuteleers), Heylen, Huybrechts, Goutsmet, Ulenaers.

Doelpunten: 28′ Lehoussine Aabbou 0-1, 36′ Cardeynaels 0-2, 42′ Lahcen Aabbou 0-3

Toeschouwers: 250.

Speeldag 7: Lindelhoeven VV – KFC Eksel 4-0

De thuisploeg was baas tegen Eksel, dat wel verzwakt aan de aftrap kwam. De echte derbysfeer was er in dit burentreffen niet. De goal van Linsen direct na de rust deed voor Eksel de boeken dicht.

Opstelling: Evens, Cuypers (65′ Baselet), Davids, Bens, Claes, Baers, Vanendert (68′ Neuteleers), Heylen, Huybrechts, Goutsmet, Ulenaers (75′ Vaes)

Doelpunten: 2′ M.Vrolix 1-0, 10′ Smeets 2-0, 48′ Linsen 3-0, 85′ M.Vrolix 4-0.

Toeschouwers: 280.

Speeldag 8: KFC Eksel – VV Stokkem 2-1

Met een afgeweken bal opende Vanendert de stand. De thuisploeg verzuimde daarna enkele kansen te verzilveren. Dat brak haar bijna zuur op.

Opstelling: Evens, Cuypers, Bens, Claes, Geys, Baers (70′ Baselet), Vanendert, Heylen (77′ Neuteleers), Huybrechts, Goutsmet, Ulenaers (70′ Jansen).

Doelpunten: 8′ Vanendert 1-0, 53′ Douven 1-1, 68′ Ulenaers 2-1.

Toeschouwers: 225.

Speeldag 9: RC Reppel – KFC Eksel 3-3

De bezoekers bogen een vroege achterstand om in een riante 1-3 voorsprong. Maar in een sterk laatste halfuur haalde Reppel met de tweede van Kristof Smeets en een doelpunt van Nouwen een meer dan verdiend punt binnen.

Opstelling: Evens, Ulenaers, Cuypers, Bens, Claes (79′ Jansen), Geys, Baers (75′ Baselet), Vanendert, Heylen (69′ Neuteleers), Huybrechts, Goutsmet.

Doelpunten: 7′ K. Smeets 1-0, 20′ Vanendert 1-1, 44′ Ulenaers 1-2, 50′ Vanendert 1-3, 75′ K. Smeets 2-3, 89′ Nouwen 3-3

Speeldag 10: Real Neeroeteren-Maaseik – KFC Eksel 0-2

wee rake counters vlak voor de rust waren voor de bezoekers voldoende om een nochtans goed gestarte thuisploeg uit te tellen. Janssen, Boumans en Kosten misten voor de gastheren enkele zuivere kansen en dat deden Vanendert en Geys aan de overzijde niet. In een overbodige tweede periode kon de thuisploeg geen druk meer zetten zodat uiteindelijk nog de beste kansen voor Vanendert en Goutsmet waren.

Opstelling: Evens, Janssen (33′ Moons), Davidts, Bens, Claes, Geys, Vanendert (80′ Baselet), Heylen (88′ Loenders), Huybrechts, Goutsmet, Ulenaers.

Doelpunten: 33′ Vanendert 0-1, 40′ Geys 0-2.

Toeschouwers: 100.

Speeldag 11: KFC Eksel – KVK Beringen 2-1

In de eerste helft waren de bezoekers de baas, maar zij verzuimden hun kansen af te maken. Eksel kwam als herboren voor de dag na de rust en kon de scheve situatie in tien minuten rechttrekken.

Opstelling: Evens, Davids, Bens, Claes, Geys, Moons, Vanendert (75′ Baselet), Heylen (87′ Neuteleers), Huybrechts (65′ Cuypers), Goutsmet, Ulenaers .

Doelpunten: 20′ Waligora 0-1, 60′ Heylen 1-1, 68′ Ulenaers 2-1

Speeldag 12: Park Houthalen – KFC Eksel 1-3

Na een evenwichtige eerste helft nam Eksel het heft in handen. Toch kwam Park op voorsprong. De bezoekende druk werd echter enorm en Claes maakte gelijk. Toch duurde het tot in de slotfase vooraleer Eksel de zaak kon afmaken.

Opstelling: Evens, Davidts, Bens, Claes, Geys, Moons, Vanendert (87′ Cuypers), Heylen, Huybrechts, Goutsmet, Ulenaers.

Doelpunten: 63′ Delli Santi 1-0, 77′ Claes 1-1, 88′ Ulenaers 1-2, 90′ Claes 1-3.

Toeschouwers: 110.

Speeldag 13: KFC Eksel – Standard Elen 1-0

en evenwichtige partij met de betere kansen voor de thuisploeg. De bezoekers hielden 20′ stand met tien. De winning goal viel pas in blessuretijd.

Opstelling: Evens, Cuypers, Davids, Bens, Claes, Geys, Moons, Vanendert, Neuteleers (88′ Jansen), Goutsmet, Ulenaers (76’Baselet).

Doelpunt: 93′ Bens 1-0.

Speeldag 14: Lummen VV – KFC Eksel 1-0

Aangename wedstrijd waarin beide teams elkaar in evenwicht hielden voor rust. Na de koffie had Lummen het betere van het spel. Dries Vanderheyden kon dat echter niet verzilveren met goals. Op slag van affluiten belandde een afgeweken voorzet in de voeten van Beutels, met het gekende resultaat.

Evens, Cuypers, Davidts (61′ Poncelet), Bens (75′ Huybrechts), Claes, Geys, Moons, Vanendert, Heylen (30′ Neuteleers), Goutsmet, Ulenaers

Doelpunt: 90′ Beutels 1-0.

Speeldag 15: Eisden Sp. – KFC Eksel 1-2

Een open wedstrijd waarin beide ploegen voluit hun kans gingen. Ulenaers opende voor de bezoekers en Bayram stelde snel gelijk. Donders hield daarna Eisden enkele keren recht maar moest zich toch gewonnen geven na een counter afgerond door Vanendert.

Opstelling: Evens, Cuypers (61′ Huybrechts), Bens, Claes, Geys, Moons, Baselet, Ulenaers, Goutsmet (85′ Jansen), Neuteleers (69′ Vanendert), Davidts.

Doelpunten: 13′ Ulenaers 0-1, 18′ Bayram 1-1, 81′ Vanendert 1-2.

Speeldag 16: SV Herkol – KFC Eksel 0-3

Goutsmet trapte de bezoekers vanop de stip op voorsprong. In de tweede periode dikten Baselet en Davidts aan. Boes liet tweemaal de aansluitingstreffer liggen.

Opstelling: Meurs, Cuypers (79′ Jansen), Davidts, Claes, Geys, Moons, Neuteleers, Baselet, Huybrechts, Goutsmet (73′ Moons), Ulenaers (60′ Vanendert).

Doelpunten: 28′ Goutsmet (strafschop) 0-1, 55′ Baselet 0-2, 68′ Davidts 0-3 . Gele kaarten: Ramaekers, Baselet, Ulenaers.

Toeschouwers: 190.

Speeldag 17: KFC Eksel – GS Beek 1-1

en hard bevroren terrein en min twaalf graden waren vooral de oorzaak dat deze, op papier aangekondigde, topper meer op een glijpartij dan op een voetbalmatch uitdraaide. Toch gingen beide teams op zoek naar een treffer en zorgden uiteindelijk Plessers en Geys voor een billijk gelijkspel. Na de wedstrijd gaf scheidsrechter Ceyssens aan dat de staat van het veld zeker niet uitslagbepalend was geweest. Wel de extreme koude was volgens hem een spelbreker. Uitslagbepalend misschien niet, maar zeker wel wedstrijdbepalend. De staat van het terrein, maakte goed voetbal onmogelijk waardoor de topper tussen Eksel
en Beek nooit aan de verwachtingen kon voldoen. De 22 spelers hadden grote moeite om zich op de been te houden met veel middenspel, lange ballen, slechte passes met zo goed als geen kansen tot gevolg. De eerste bal tussen de palen was gelukkig wel raak. We schreven toen wel al de 55ste minuut. Marijn Plessers controleerde de bal en schoot daarna vanop 30m via de paal voorbij Jimmy Evens. Drie minuten later hingen de bordjes weer gelijk. Ulenaers dropte een vrijschop in het pak en Geys was bij de pinken om de bal voorbij een twijfelende Van de Weideven te koppen. Beide teams kregen daarna elk nog een kans. Eerst Eksel, dat na weer een vrije trap in het pak de bal net voorbij twee aanstormende spelers zag voorbijflitsen en aan de overkant stuitte Luyten op Meurs, die de geblesseerde Evens in doel was komen vervangen.

Opstelling: Evens (78′ Meurs), Cuypers, Davidts, Claes, Geys, Moons, Ulenaers, Neuteleers, Baselet, Huybrechts, Goutsmet (70′ Heylen).

Doelpunten: 55′ Plessers 0-1, 58′ Geys 1-1.

Speeldag 18: KFC Eksel – Heidebloem Dilsen 4-1

De bezoekers speelden een goed aanvangskwartier en kwamen op voorsprong langs Gabriels. Ulenaers stelde met een magistrale vrije trap gelijk. Vanaf dan domineerde Eksel de wedstrijd. Geys, Goutsmet en Heylen dikten aan tot 4-1. Dilsen creëerde in de tweede periode amper nog een kans.

Opstelling:  Evens, Cuypers, Davids, Claes (80′ Baers), Geys, Moons, Vanendert, Heylen, Huybrechts, Goutsmet (60′ Neuteleers), Ulenaers (75’Bens) .

Doelpunten: 16′ Gabriels 0-1, 25′ Ulenaers 1-1, 34′ Geys 2-1, 56′ Goutsmet 3-1, 70′ Heylen 4-1.

Speeldag 19: Nevok Gruitrode – KFC Eksel 0-2

ksel had meer duelkracht, hetgeen een groot voordeel bleek op het toch moeilijk bespeelbaar terrein. Beide ploegen kregen kansen maar alleen Heylen en Claes wisten ze te benutten.

Opstelling: Evens, Cuypers, Davidts, Bens, Claes (85′ Neuteleers), Geys, Moons, Vanendert (76′ Vaes), Heylen, Huybrechts, Ulenaers.

Doelpunten: 20′ Heylen 0-1, 40′ Claes 0-2.

Toeschouwers: 100

Speeldag 20: KFC Eksel – Lindelhoeven VV 0-2

Na een gesloten wedstrijd, bijgewoond door maar liefst 500 toeschouwers, heeft leider Lindelhoeven toch verdiend de drie punten mee naar huis kunnen nemen. Het was een echte derby, met veel volk en potige duels maar doelrijpe kansen waren erg schaars. De bevrijdende 0-2 in de slotfase was dan ook de kers op de taart voor de bezoekers. Lindelhoeven nam het openingskwartier in handen maar moest Eksel al snel in de wedstrijd laten komen. De eerste echte kans was wel meteen raak: een vrije trap vanop rechts werd door Hendrickx enig mooi op de slof genomen en het stond 0-1. Na de rust ontwikkelde Eksel meer druk naar voren en dit leverde enkele gevaarlijke standjes voor doel op. Gelukkig voor Lindelhoeven zat er steeds wel een bezoekend been in de weg, waardoor doelman Geuens eigenlijk niet in actie moest komen. Bij een zeldzame aanval van Lindelhoeven kopte Paz-Blasiotti van dichtbij over doel. In de slotfase zette Eksel alles op alles, maar verder dan een goede kopkans voor invaller Baers (recht op Geuens) kwam de thuisploeg niet. Achteraan nam ze risico’s en Lindelhoeven kon profiteren van de geboden ruimte. Kapitein Hendrickx krulde eerst nog knap op de kruising, een minuut later kon de snelle Vrolix zich doorzetten en de 0-2 onder doelman Evens schuiven.

Opstelling: : Evens, Davidts, Bens, Claes, Cuypers (71′ Goutsmet), Moons, Vanendert, Heylen (77′ Baers), Huybrechts, Geys, Ulenaers (55′ Neuteleers).

Doelpunten: 34′ Hendrickx 0-1, 83′ M. Vrolix 0-2. Gele kaarten: Cuypers, Hendrickx, Smeets, Paz-Blasiotti, Reynders.

Toeschouwers: 500.

Speeldag 21: VV Stokkem – KFC Eksel 0-0

Geen doelpunten ondanks verscheidene open kansen voor beide ploegen. Vooral Henkens voor de thuisploeg en Heylen bij de bezoekers konden de weg naar de netten maar niet vinden.

Opstelling: Evens, Davidts, Bens, Claes, Geys, Moons, Baers (68′ Neuteleers), Heylen (68′ Vanendert), Huybrechts, Goutsmet, Ulenaers.

Doelpunten: /

Toeschouwers: 120.

Speeldag 22: KFC Eksel – RC Reppel 1-2

De thuisploeg domineerde, maar kwam niet tot scoren. In het wedstrijdslot deden de bezoekers
dat wel op strafschop. Invallers Steyvers en Vanendert brachten de eindstand op het bord. Reppel liet een blessuretijd nog een strafschop onbenut.

Opstelling: Evens, Cuypers (83′ Vanendert), Davids, Bens, Claes, Geys, Moons (89′ Huybrechts), Baers, Heylen (75′ Neuteleers), Goutsmet, Ulenaers.

Doelpunten: 80′ Desmedt (strafschop) 0-1, 88′ Steyvers 0-2, 90′ Vanendert 1-2.

Speeldag 23: KVK Beringen – KFC Eksel 4-3

Aantrekkelijke pot voetbal met een spectaculair scoreverloop. Het bleef spannend tot in de slotminuten, vooraleer Lekens met zijn tweede van de avond de overwinning veilig kon stellen.

Opstelling: Evens, Davidts, Bens, Claes, Cuypers (50′ Baers), Moons, Vanendert, Neuteleers, Goutsmet, Geys, Ulenaers (73′ Huybrechts).

Doelpunten: 9′ Waligora 1-0, 13′ Lekens 2-0, 32′ Neuteleers 2-1, 61′ Neuteleers 2-2, 65′ Bagci 3-2, 90′ Lekens 4-2, 92 Bens 4-3.

Speeldag 24: KFC Eksel – Park Houthalen 2-1

Voor een fout op De Man – alleen door – kreeg Moons rood en Park een strafschop. De Man zette die zelf om. Op slag van rust kapte Goutsmet zich vrij en scoorde de 1-1. Met een verlengde vrije trap zorgde hij in de tweede periode ook voor de winning-goal.

Opstelling: Evens, Cuypers, Davids, Claes, Geys, Moons, Vanendert (55′ Baers), Heylen (79′ Janssen), Neuteleers, Huybrechts, Goutsmet (88′ Carna).

Doelpunten: 22′ De Man (strafschop) 0-1, 44′ Goutsmet 1-1, 70′ Goutsmet 2-1.

Speeldag 25: Standard Elen – KFC Eksel 1-2

Na een aangename wedstrijd mocht Eksel verdiend de drie punten op zijn conto schrijven. Caccamese maakte het doelpunt van Vanendert nog ongedaan maar Heylen scoorde de winninggoal.

Opstelling: Evens, Cuypers, Bens, Claes, Geys, Moons (84′ Jansen), Vanendert, Neuteleers (67′ Baers), Heylen (86′ Carna), Huybrechts, Goutsmet.

Doelpunten: 13′ Vanendert 0-1, 48′ Caccamese 1-1, 55′ Heylen 1-2.

Speeldag 26: KFC Eksel – KVV Lummen 1-1

Eksel en Lummen deelden de punten na een pittige pot gevechtsvoetbal. Geen van beide teams deed dus een goede zaak in de strijd om de eindronde, maar de trainers waren achteraf allebei tevreden met het terechte gelijkspel. Na een evenwichtig openingskwartier was de eerste mogelijkheid voor Lummen, maar doelman Evens kon de doorgebroken Vanderheyden afstoppen. Enkele minuten later was het wel prijs voor de bezoekers: Niels Deferm mocht randje buitenspel richting doel gaan, hij dribbelde zich voorbij Evens en legde de bal in het lege doel. Eksel probeerde terug te knokken, maar doelkansen kwamen er voor de rust niet meer. Vlak na de pauze viel de 1-1 letterlijk uit de lucht. Een vrije trap werd hoog voor doel gegeven, doelman Persoons kon de bal onvoldoende wegwerken en centrale verdediger Davidts knikte de gelijkmaker tegen de netten. De wedstrijd ging nu goed op en neer en tussen de vele duels door zagen we nog een handvol doelkansen. Zo besloten Goutsmet en Heylen voor Eksel over het Lummense doel, aan de overzijde moest Evens tussenbeide komen op een schot van Vandeweyer. In de slotminuut krulde Goutsmet nog een vrije trap rakelings naast, waardoor er aan de score niets meer wijzigde. “Er zat meer in vandaag, maar volgens mij was dit de juiste uitslag”, besefte Lummen-trainer Patrick Beutels. “Het was een erg gesloten partij en het werd dan ook een fysieke veldslag. Eigenlijk komen we daarvoor gestalte te kort, zeker tegen een ploeg als Eksel. We misten bovendien achteraan Toon Froyen dus ik ben zeker tevreden met een punt.”

Opstelling: Evens, Davidts, Bens, Claes (81′ Jansen), Cuypers, Moons (69′ Neuteleers), Heylen, Huybrechts, Goutsmet, Geys, Vanendert (81′ Baers).

Doelpunten: 20′ N. Deferm 0-1, 49′ Davidts 1-1

Speeldag 27: KFC Eksel – FC Helson 1-2

In de eerste minuut profiteerde Kortzorg van een slechte terugspeelbal, via Thijs werd het 0-2. Een kwartier voor tijd milderde Vanendert.

Opstelling: Evens, Cuypers, Davids, Claes, Bens, Geys, Janssen (65′ Carna), Baers (77’Swinnen), Vanendert, Heylen (8′ Moons), Goutsmet.

Doelpunten: 1′ Kortzorg 0-1, 25′ Tijs 0-2, 75′ Vanendert 1-2.

Speeldag 28: Racing Peer – KFC Eksel 0-1

Eksel won de onderlinge strijd om de derde plaats tegen Peer. Niet omdat het zoveel sterker was, maar wel omdat de wil om te winnen groter was. Eksel kon de punten in de strijd om een eindrondeticket nog goed gebruiken terwijl Peer dankzij de eerste periodetitel al lang zeker is van deelname aan de eindronde. De eerste kansen waren voor Peer. Eerst was er niemand om een lage schuiver van Bosmans binnen te tikken en even later kopte Moors een mooie voorzet van Dennis Brebels net langs. Eksel loerde op de counter en profiteerde ei zo na van balverlies van Davy Brebels. Jorg Goutsmet stormde de lijn af, bereikte Bart Vanendert maar diens poging zoefde hoog over. Vlak voor rust kreeg Bart Vanendert zijn tweede kans, maar hij kraakte zijn schot. Bij de derde kans voor Vanendert was het wel eindelijk raak. Met een lage schuiver na voorzet van Cuypers knalde hij de bal voorbij Kelchtermans. Peer ontwikkelde te weinig snelheid en diepgang om Eksel in moeilijkheden te brengen maar moest wel uitkijken voor de counters van Eksel zo knalde Jorg Goutsmet nog eens onderkant lat. Toch hingen de bordjes bijna gelijk. Eerst toverde Evens een mooie reflex uit zijn hoed toen een bal afweek op verdediger Cuypers en redde Niels Jansen nog een bal van de lijn. Trainer Gumienny plande daarna zijn wissels goed om de laatste minuten te kunnen overbruggen. “We hebben te weinig gebracht om aanspraak te maken op een punt”, gaf Nick Peeters mee. “Eksel loerde op de counter en wij zijn daar twee keer ingetrapt.” Bij Eksel was men dan wel weer meer dan tevreden met de drie punten. Daar waren het de drie ouwe musketiers die mee instonden voor de overwinning. Mario Box, die voor het eerst dit seizoen in de basis stond, kegelde achteraan alles weg. Jurgen Geys legde kilometers af in het middenveld en Bart Vanendert was goed voor het bordjes bijna gelijk. Eerst toverde Evens een mooie reflex uit zijn hoed toen een bal afweek op verdediger Cuypers en redde Niels Jansen nog een bal van de lijn. Trainer Gumienny plande daarna zijn wissels goed om de laatste minuten te kunnen overbruggen. “We hebben te weinig gebracht om aanspraak te maken op een punt”, gaf Nick Peeters mee. “Eksel loerde op de counter en wij zijn daar twee keer ingetrapt.” Bij Eksel was men dan wel weer meer dan tevreden met de drie punten. Daar waren het de drie ouwe musketiers die mee instonden voor de overwinning. Mario Box, die voor het eerst dit seizoen in de basis stond, kegelde achteraan alles weg. Jurgen Geys legde kilometers af in het middenveld en Bart Vanendert was goed voor het enige doelpunt. “Het werd tijd dat de bal er in ging anders had ik me heel slecht gevoeld,” vertelde Bart Vanendert nadat hij zijn derde kans benutte. “We hebben Peer goed opgevangen en optimaal geprofiteerd van onze countermogelijkheden. Op ervaring hebben we de klus geklaard. Nu mogen we de eindronde niet meer mislopen. En dan bekijken we wel match na match.”

Opstelling: Evens, Cuypers, Davidts, Bens, Claes, Geys, Niels Jansen, Box, Baers, Vanendert (86′ Sander Jansen), Goutsmet (70′ Baselet).

Doelpunt: 55′ Vanendert 0-1

Toeschouwers: 130.

Speeldag 29: KFC Eksel – Eisden sp. 4-0

Met twee doelpunten voor en evenveel na de rust kwam de thuisploeg nooit in de problemen.

Opstelling: Evens, Cuypers, Davids, Bens (81′ Achten), Claes, Geys (72’S.Janssen), N.Janssen, Box (49’Swinnen), Baers, Vanendert, Neuteleers.

Doelpunten: 8′ Davids 1-0, 20′ Bens 2-0, 55′ en 73′ Vanendert 3-0 en 4-0.

Speeldag 30: KFC Eksel – SV Herkol 2-1

De thuisploeg moest achtervolgen na een strafschopdoelpunt van Michels voor hands. Herkol deed alles om de voorsprong te behouden. De afscheidnemenende Vanendert stelde in de tweede periode orde op zaken.

Opstelling: Evens, Cuypers, Davids, Bens, Claes, Geys, N.Janssen, Box (45′ S.Janssen), Baers (45’Swinnen), Vanendert (80’Ulenaers), Neuteleers.

Doelpunten: 28′ Michels (strafschop) 0-1, 58′ 70′ Vanendert 1-1, 2-1.

Eindronde ronde 1: heenwedstrijd: KFC Eksel – Bregel Sp. 1-2

Eksel was snel op achtervolgen aangewezen en kende pech toen Geys de lat trof en Claes een strafschop miste. Ubachs bracht de bezoekers gevleid op 0-2 vooraleer Geys de aansluitingstreffer kon versieren op hoekschop.

Opstelling: Evens, Cuypers, Davids, Bens, Claes, Geys, Box (76′ Jansen), Vanendert, Neuteleers, Swinnen (60′ Goutsmet), Ulenaers.

Doelpunten: 2′ Vandeurzen 0-1, 70′ Ubachs 0-2, 80′ Geys 1-2.

Eindronde ronde 1: terugwedstrijd: Bregel Sp. – KFC Eksel 5-0

Vlotte zege van de gastheren. Na 25′ stond er 3-0 op het scorebord en wist Bregel zich gekwalificeerd.

Opstelling: Evens, Bens, Box (29′ Neuteleers), Claes, Cuypers, Davidts, Baers, Geys, Goutsmet, Ulenaers (46′ Jansen), Vanendert (56′ Swinnen).

Doelpunten: 4′ Vandeurzen 1-0, 12′ Jeunen 2-0, 25′ Bellizzi 3-0, 53′ Simone 4-0, 60′ Ince 5-0.