Wedstrijdverslagen seizoen 2008-2009

Share

Speeldag 1: KFC Eksel – Racing Peer 3-0

Na een kwartiertje aftasten schoot Heylen (19′) tegen de lat. Dat gaf de thuisploeg vleugels, Claes en Heylen waren afwerkers van dienst. Met nog een kwartier te gaan maakte Eksel er op counter 3-0 van.

Opstelling: Daniels, Box, P.Nieuwets, N.Davidts, Baselet, Heylen, Claes, Vanendert (84’Neuteleers), Loenders, Ulenaers (79′ Gijbels), Scheelen (73′ Huybrechts).

Doelpunten: 23′ Claes 1-0, 25′ Heylen 2-0, 75′ Claes 3-0.

Toeschouwers: 150.

Speeldag 2: KVK Beringen – KFC Eksel

KVK Beringen domineerde drie vierde van de wedstrijd maar kon toch pas vijf minuten voor tijd via strafschop de winninggoal scoren. Toen Wauters vanop 25m de bal in de winkelhaak schoot maar de goal niet werd toegekend en Eksel even later op een zeldzame counter op voorsprong klom werd de partij bitsiger. In de tweede helft kon Ince op vrije trap de gelijkmaker op het bord brengen. Nadat Scheelen en Box naar de kleedkamer werden gestuurd mocht Bayrakter vanop de stip de eindscore vastleggen.BS

Opstelling: Daniels, Scheelen, Davidts, Loenders, Nieuwets, Heylen, Ulenaers (70′ Huybrechts), Vanendert (80′ Neuteleers), Baselet, Baers, Box.

Doelpunten: 27′ Baers 0-1, 65′ Ince 1-1, 85′ Murat Bayraktar (strafschop) 2-1.

Toeschouwers: 260

Speeldag 3: KFC Eksel – Real Neeroeteren-Maaseik 1-3

De thuisploeg dwong voor rust de beste kansen af, maar Syrko hield zijn team recht. Na de pauze tekenden Loenders (own), Cardinaels en Schoonbroodt voor de bezoekende zege. Eksel, herleid tot negen, redde de eer via Baers.

Opstelling: Daniels, Davidts, Gijbels, (80’Claes), Loenders, P.Nieuwets, Baers, Vanendert, Baselet, Heylen, Huybrechts (74′ Neuteleers), Ulenaers.

Doelpunten: 56′ Loenders (own) 0-1, 58′ Cardinaels 0-2, 81′ Schoonbroodt 0-3, 83′ Baers 1-3.

Toeschouwers: 250.

Speeldag 4: RC Reppel – KFC Eksel 4-2

Reppel liep vrij snel twee doelpunten uit, maar kreeg een koude douche toen Heylen vlak voor rust gelijk maakte. In de tweede helft kreeg de thuisploeg loon naar werken en mocht Teppers met zijn tweede van de avond de 4-2 eindcijfers vastleggen.

Opstelling: Daniels, Huybrechts, Scheelen, Davidts, Claes, Loenders (46′ Vanendert), Box, Baers, Baselet (83′ Gijbels), Heylen, Ulenaers (69′ Neuteleers).

Doelpunten: 10′ Teppers 1-0, 15′ Henckens 2-0, 43′ N. Claes 2-1, 45′ Heylen 2-2, 64′ Leekens 3-2, 75′ P. Teppers 4-2.

Speeldag 5: KFC Eksel – E. Genebos 7-1

Eksel kwam pas op toeren nadat Baers voor de 1-1 had gezorgd. Bij de rust (3-1) had de score dan ook hoger kunnen oplopen. Uiteindelijk zorgde onder meer Bart Vanendert met een loepzuivere hattrick voor een riante overwinning.

Opstelling: Daniels, Davidts, Box (85′ Smets), Claes, P. Nieuwets, Baers (69′ Gijbels), Vanendert, Baselet (74′ Neuteleers), Heylen, Huybrechts, Ulenaers.

Doelpunten: 7′ Tekinalp 0-1, 20′ Baers 1-1, 29′ Ulenaers 2-1, 33′ Vanendert 3-1, 56′ Baers 4-1, 72′ 76 en 90′ Vanendert 5-1, 6-1, 7-1

Speeldag 6: GS Beek – KFC Eksel 4-2

Beek begon het sterkst en scoorde tweemaal via vrijschop. Daarna kreeg Eksel de beste kansen, maar tot viermaal toe stond Kosten paraat. Eksel milderde nog wel via Baers en Neuteleers, maar Vanheeswijck legde de eindscore vast.

Opstelling: Daniels, Davidts, Claes, Nieuwets, Box (78′ Scheelen), Baers, Vanendert, Baselet, Heylen, Huybrechts, Ulenaers (70′ Neuteleers).

Doelpunten: 10′ Kessen 1-0, 17′ Dreesen 2-0, 43′ Kessen 3-0, 57′ Baers 3-1, 89′ Neuteleers 3-2, 91′ Vanheeswijck 4-2.

Toeschouwers: 300.

Speeldag 7: KFC Eksel – Stokkem VV 1-3

Na een gelijkopgaand eerste half uur, met kansen voor beide teams, kwamen de bezoekers op voorsprong via Florczak. De thuisploeg was de pedalen kwijt, want amper vier minuten later stond het al 0-2, na een vrije trap van Renet. Op het uur zorgde Huybrechts voor de aansluitingstreffer, maar de bezoekers sloegen opnieuw terug. Deschrijver telde Eksel helemaal uit: 3-0.

Opstelling: Daniels (23′ Evens), Davidts, Claes, Nieuwets, Box, Baers, Vanendert, Baselet (69′ Smets), Heylen, Huybrechts, Ulenaers (46′ Scheelen)

Doelpunten: 34′ Florczak 0-1, 38′ Renet 0-2, 58′ Huybrechts 1-2, 64′ Deschrijver 1-3.

Speeldag 8: Nevok Gruitrode – KFC Eksel 3-0

In de eerste helft kopte Baers tegen de paal en Daniels redde knap op een kans voor Lemmens. In de tweede helft trok Gruitrode het laken naar zich toe, met goals van de broertjes Aabbou.

Opstelling: Daniels, Scheelen, Davidts, Claes, Nieuwets (69′ Cuypers), Baers, Box (69′ Ulenaers), Vanendert (65′ Neuteleers), Baselet, Huybrechts, Heylen.

Doelpunten: 50′ Lehoussine Aabbou 1-0, 52′ Lehoussine Aabbou 2-0, 75′ Lahcen Aabbou 3-0.

Toeschouwers: 200.

Speeldag 9: KFC Eksel – Flandria Paal 2-1

Met een strafschop en een kopbalgoal bracht Bart Vanendert de thuisploeg verdiend op voorsprong. Een hands in de zestien leverde Paal een strafschop en de aansluitingstreffer op.

Opstelling: Daniels, Cuypers, Davidts, Claes, Nieuwets, Box, Baers, Vanendert, Baselet (85” Smets), Heylen (70′ Ulenaers), Huybrechts.

Doelpunten: 30′ Vanendert (strafschop) 1-0, 70′ Vanendert 2-0, 80′ Boz (strafschop) 2-1

Speeldag 10: Weerstand Koersel – KFC Eksel 1-0

Martens miste vroeg in de wedstrijd twee mooie kansen maar in de 37′ stond Temur op de juiste plek om een rebound binnen te tikken. Eksel reageerde onmiddellijk maar stuitte op Raf Claes. In de tweede helft controleerde Koersel en kwam de periodetitel niet meer in gevaar.

Opstelling: Daniels, Cuypers, Davidts, Claes, Nieuwets (90′ Gijbels), Box, Baers, Vanendert, Baselet (60′ Ulenaers), Heylen (60′ Smets), Huybrechts.

Doelpunt: 37′ Temur 1-0.

Toeschouwers: 280.

Speeldag 11: Heidebloem Dilsen – KFC Eksel 1-2

Met een knappe vrijtrap scoorde Vanendert voor de bezoekers. Geelen kon de bordjes nog op gelijke hoogte brengen maar op het rustsignaal was het Davidts die Eksel opnieuw op voorsprong bracht. Bistrussu (voorlangs) en Ciarlo (op de paal) misten vlak voor tijd de gelijkmaker.

Opstelling: Daniels, Cuypers, Davidts, Claes (75′ Smets), Box, Baers, Vanendert (80′ Vaes), Baselet, Heylen, Huybrechts, Ulenaers.

Doelpunten: 12′ Vanendert 0-1, 21′ Geelen 1-1, 45′ Davidts 1-2.

Speeldag 12: KFC Eksel – KFC Hamont 99 2-1

Op een voor de helft van sneeuw vrij gemaakt terrein maakten beide ploegen voor rust een mooi doelpunt. Na de koffie bleek een lucky-goal van Huybrechts voldoende voor winst. De thuisploeg klom op die manier weer een plaatsje in het klassement, terwijl een strijdvaardig Hamont ontgoocheld afdroop. De thuisploeg paste zich het snelst aan de winterse omstandigheden aan en koos onmiddellijk voor de aanval. Na vier minuten kon Huybrechts al met het hoofd dreigen. Op het kwartier was het wel raak. Een snel opgezette aanval belandde via Heylen en Baers tot bij een volledig vrijgelaten Vanendert die koelbloedig de doelman omspeelde om er 1-0 van te maken. Ulenaers trapte nog een vrijschop over en Heylen kwam een voetlengte te kort om een doorsteekpass van Vanendert in doel te deviëren. Hamont herstelde het evenwicht en Vangemert zette op het half uur een snelle counter op. Hij bereikte Coemans wiens voorzet aan de tweede paal door Twan Doeswijk binnengekopt werd. Vijf minuten na de koffie belandde de voorzet van Jan Huybrechts tot ieders verbazing aan de tweede paal in doel en daarna kon Hamont een goed georganiseerd Eksel niet meer in moeilijkheden brengen. Jan Huybrechts, maker van die winninggoal, was natuurlijk in zijn nopjes. “Blijkbaar ben ik nu matchwinnaar maar de overwinning is de verdienste van de hele ploeg. We wonnen wel met een gelukje maar op basis van de volledige match zijn de drie punten gerechtvaardigd. We zijn opnieuw in de winningmood en de spirit is terug in de ploeg.” Trainer Gumienny klonk ook tevreden. “Op dit terrein was mooi voetbal moeilijk. Na de 2-1 konden we alles dicht zetten en tegenprikken. Ik probeer Eksel te laten voetballen zonder de organisatie op te geven.”

Opstelling: Daniels, Box, Davidts, Gijbels, Ulenaers, Huybrechts, Heylen, Claes, Vanendert (85′ Vaes), Baselet, Baers.

Doelpunten: 15′ Vanendert 1-0, 31′ Doeswijk 1-1, 50′ Huybrechts 2-1.

Speeldag 13: SV Herkol – KFC Eksel 1-2

In een gelijkopgaande partij hielden de twee ploegen mekaar goed in evenwicht met een doelpunt voor Eksel net voor en een voor Herkol direct na rust. Het zag er naar uit dat de match op een gelijkspel zou eindigen, tot een lepe Bart Vanendert in de slotfase goalie Davidts toch te grazen nam.

EKSEL: Daniels, Cuypers, Davidts, Claes, Box, Baers, Vanendert, Baselet (88′ Jansen), Heylen, Huybrechts, Ulenaers (85’Gijbels).

Doelpunten: 44′ Heylen 0-1, 47′ Plessers 1-1, 84′ Vanendert 1-2.

Speeldag 14: KFC Eksel – KSK Meeuwen 0-1

In de eerste helft was Meeuwen de baas. Vanbuel rondde op het halfuur een actie af. De thuisploeg kon de schade beperken en zich na de rust op karakter in de match knokken. De bezoekers kregen nog kansen, Eksel zag op het einde de gelijkmaker terecht afgekeurd voor en fout op keeper Camps.

Opstelling: Daniels, Cuypers, Davidts, Gijbels, (46′ Neuteleers), Claes, Jansen (80′ Truyen), Baers, Vanendert, Baselet, Huybrechts, Ulenaers (66′ Verleysen).

Doelpunt: 30′ Vanbuel 0-1.

Toeschouwers: 350.

Speeldag 15: Juve Maasmechelen – KFC Eksel 0-8

Juve, dat met negen junioren aan de aftrap stond, was duidelijk een maatje te klein voor Eksel. Toen Ferraro na de rust (0-5) nog een rode kaart kreeg, kon Eksel nog driemaal scoren.

Opstelling: Daniels, Cuypers, Davidts, Claes, Box, Baers (58′ Janssen), Vanendert, Baselet, Heylen (65′ Blom), Huybrechts (58′ Neuteleers), Ulenaers.

Doelpunten: 8′ Vanendert 0-1, 20′ Claes 0-2, 30′ Baers 0-3, 33′ Heylen 0-4, 44′ Claes 0-5, 60′ Baselet 0-6, 70′ Vanendert 0-7, 80′ Baselet 0-8

Toeschouwers: 70.

Speeldag 16: Racing Peer – KFC Eksel 0-1

Peer startte sterk maar paal, deklat en doelman Daniels stonden in de weg. Baers vond voor de bezoekers op het half uur wel de weg naar de netten. Ook na rust hield Daniels met enkele schitterende reddingen zijn netten schoon.

Opstelling: Daniels, Cuypers, Davidts, Claes, Box, Baers, Vanendert (90′ Janssen), Baselet (71′ Neuteleers), Heylen, Huybrechts, Ulenaers.

Doelpunt: 32′ Baers 0-1

Speeldag 17: KFC Eksel – KVK Beringen 1-2

De bezoekers kwamen op voorsprong toen Wouters op vrijschop voorbij Daniels kopte. Aan de overzijde werkte Ulenaers een assist van Vanendert knap binnen: 1-1 ruststand. Op een ogenblik dat iedereen zich al had neergelegd bij een puntendeling ging Beringen toch nog met de drie punten aan de haal toen Claes een voorzet van Bayraktar in eigen doel deed afwijken.

Opstelling: Daniels, Davidts, Claes, Nieuwets, Box, Baers, Vanendert, Vaes (35′ Neuteleers), Heylen, Huybrechts, Ulenaers (46′ Jehoul).

Doelpunt: 18′ Wouters 0-1, 28′ Ulenaers 1-1, 89′ Claes (owngoal) 1-2.

Speeldag 18: E. Genebos – KFC Eksel 1-2

ksel was de doeltreffendste ploeg in een gelijkopgaande wedstrijd. Genenbos was voortdurend op achtervolgen aangewezen na de vroege treffer van Vanendert. Op het uur diepte Heylen de voorsprong verder uit. Verder dan de knappe aansluitingstreffer van Tekinalp kwam de thuisploeg niet meer.

Opstelling: Evens, Huybrechts, Cuypers, Davidts, Claes, Vanendert (90′ Verleysen), Box, Baers (62′ Nieuwets), Baselet (91′ Gijbels), Heylen, Ulenaers.

Doelpunten: 2′ Vanendert 0-1, 63′ Heylen 0-2, 69′ Tekinalp 1-2.

Toeschouwers: 186.

Speeldag 19: KFC Eksel – GS Beek 1-0

een gelijkopgaande partij hield Box de drie punten thuis toen hij een vrijschop van Heylen buiten het bereik van Hodselmans kopte.

Opstelling: Evens, Cuypers, Davidts, Claes, Box, Baers,
Vanendert, Baselet (86’Verleysen), Heylen (81’Nieuwets), Huybrechts, Ulenaers.

Doelpunt: 25′ Box 1-0.

Speeldag 20: Stokkem VV – KFC Eksel 4-3

Een spannende wedstrijd tussen twee ploegen die aan mekaar gewaagd waren. Stokkem liep tot 3-1 uit via Andries en Billen. Claes zorgde voor de tegentreffer. Gouden wissel Neuteleers bracht Eksel weer langszij. Maar met zijn derde treffer hield Koen Billen alsnog de punten aan de Koeweerd.

Opstelling: Evens, Cuypers, Davidts, Claes (76′ Neuteleers), Nieuwets, Box, Baers (76′ Verleysen), Vanendert, Baselet, Heylen, Ulenaers.

Doelpunten: 39′ Andries 1-0, 46′ Billen 2-0, 68′ Claes 2-1, 73′ Billen 3-1, 80′ Neuteleers 3-2, 83′ Neuteleers 3-3, 85′ Billen 4-3

Toeschouwers: 180.

Speeldag 21: KFC Eksel – Nevok Gruitrode 4-2

ruitrode kwam voor toen Box aan de noodrem trok, rood kreeg en Basso de elfmeter omzette. Ulenaers stelde met een vrije trap gelijk en Vanendert zorgde voor een voorsprong. Maarten Heylen bracht zijn team met een voorzet-schot langszij. In de laatste 5′ kantelde de partij in het voordeel van de thuisploeg.

Opstelling: Evens, Cuyvers (86′ Gijbels), Davidts, Nieuwets, Box, Baers, Vanendert (88′ Fransen), Neuteleers, (72′ Verleysen) Baselet, K. Heylen , Ulenaers.

Doelpunten: 10′ Basso (strafschop) ( 0-1), 20′ Ulenaers 1-1, 25′ Vanendert 2-1, 42′ M.Heylen 2-2, 85′ Vanendert (strafschop) 3-2, 90′ Baselet 4-2

Speeldag 22: Real Neeroeteren-Maaseik – KFC Eksel 4-2

De thuisploeg claimde wel veldoverwicht maar Baselet en Vanendert maakten voor rust de doelpunten van Kosten en Schoonbroodt ongedaan. Op de goal van Cardeynaels vonden de bezoekers geen passend antwoord meer en Hendrik Swennen mocht in blessuretijd de eindscore vastleggen.

Opstelling: Evens (63′ Berkmans), Cuypers, Gijbels, Nieuwets, Box, Baers, Vanendert, Baselet, Heylen, Neuteleers (70′ Huybrechts), Ulenaers.

Doelpunten: 6′ Kosten 1-0, 8′ Baselet 1-1, 41′ Schoonbroodt 2-1, 45′ Vanendert 2-2, 49′ Cardeynaels 3-2, 93′ H. Swennen 4-2

Speeldag 23: Flandria Paal – KFC Eksel 0-1

Paal creëerde kansen bij de vleet, maar kende pech in de afwerking. De bezoekers daarentegen hadden aan één kans genoeg om er 0-1 van te maken, al was er wel een zware buitenspelgeur aan het doelpunt.

Opstelling: Evens, Gijbels, Cuypers, Neuteleers (75′ Davidts), Nieuwets, Vanendert (88′ Franssen), Box, Baers (46′ Huybrechts), Baselet, Heylen, Ulenaers.

Doelpunten: 20′ Baers 0-1

Toeschouwers: 120.

Speeldag 24: KFC Eksel – Weerstand Koersel 0-1

In een evenwichtige match klom Koersel in de eerste helft op voorsprong via een afgeweken bal van Martens. Eksel was na de rust sterker en kreeg enkele mooie kansen, maar Box en Nieuwets faalden bij de afwerking.

Opstelling : Evens, Cuypers , Gijbels (86’Fransen), Nieuwets, Box, Vanendert, Neuteleers, Baselet, K. Heylen , Huybrechts, Jehoul (75′ Baers).

Doelpunt: 36′ Martens 0-1

Speeldag 25: KFC Eksel – Heidebloem Dilsen 1-3

In een sterke eerste helft scoorde Dilsen twee keer. Toen Vanendert voor de aansluitingstreffer zorgde, geloofde Eksel er weer in, maar tien minuten voor tijd deed Giminez het licht uit voor de thuisploeg.

Opstelling: Evens, Jansen , Gijbels, Claes, Baers, Vanendert, Neuteleers, Baselet, K. Heylen , Jehoul (4’Carna), Ulenaers.

Doelpunten: 19′ Levoyannis 0-1, 33′ Coppola 0-2, 65′ Vanendert 1-2, 80′ Giminez 1-3.

Speeldag 26: KFC Hamont 99 – KFC Eksel 0-1

De bezoekers waren in de eerste helft baas, wat op het halfuur de 0-1 opleverde. De tweede periode was voor de thuisploeg, maar verder dan wat halve kansen kwam Hamont niet.

Opstelling: Evens, Cuypers, Gijbels, Claes (84′ Carna), Nieuwets, Box, Baers (89’Jansen), Vanendert, Baselet (73′ Neuteleers), Heylen, Ulenaers.

Doelpunt: 31′ Claes 0-1

Speeldag 27: KFC Eksel – SV Herkol 1-0

Wedstrijd met schaarse doelkansen en bikkelen aan weerszijden. Het doelpunt viel op het uur toen Lemmens een schot van Baselet weerde en Claes in de rebound scoorde.

Opstelling: Evens, Cuypers, Gijbels, Claes, Nieuwets, Box, Baers (83′ Davidts), Vanendert, Baselet (88’Neuteleers), Heylen , Ulenaers (89′ Carna)

Doelpunt: 61′ Claes 1-0.

Toeschouwers: 150

Speeldag 28: KFC Eksel – RC Reppel 1-1

Eksel – Reppel is er zaterdag niet in geslaagd om de drie punten mee te graaien uit Eksel en doet daarmee een slechte zaak met het oog op de eindronde. Dat de gelijkmaker in de blessuretijd viel, maakte de pil alleen maar bitterder. “Dit is echt heel zuur,” sakkerde doelpuntenmaker Leekens na de wedstrijd. In een evenwichtige eerste helft moesten de toeschouwers het aanvankelijk doen met enkele halve kansen. Eksel dreigde wel het meest. Een schot van Heylen zoefde net naast en een kopbal van Claes ging over. Diezelfde Claes zorgde ook nog voor een heet standje voor het Reppelse doel toen hij de bal voor de neus van Vrijsen kon wegsnoepen, maar zijn voorzet belandde recht in de handen van de doelman. Aan de overzijde kon enkel De Smedt dreigen, maar zijn poging was te zwak om doelman Evens in verlegenheid te brengen. Vlak voor de rust kregen we dan toch een grote kans voor de bezoekers toen de snelle Plessers zich door de verdediging murwde, maar hij vond Evens op zijn weg. Na de pauze nam Reppel het heft in handen en drukte het Eksel op de eigen helft. Echte kansen bleven echter uit. Een kwartier voor tijd kwam de bezoekende voorsprong er dan toch. Het was Leekens die een vrijschop enig mooi in de winkelhaak deponeerde. De thuisploeg zette nu alles op alles en nam achterin risico’s. Reppel kreeg veel ruimte om naar hartelust te counteren, maar de 0-2 van De Smedt strandde op de lat. In het slotoffensief kwam Eksel toch nog op gelijke hoogte. Een late hoekschop in blessuretijd belandde aan de tweede paal bij Claes, die de bal na heel wat geharrewar over de lijn tikte. “Scoren is altijd fijn,” lachte Claes, “maar zo een gelijkmaker in de blessuretijd is natuurlijk iets speciaals. Ik vond overigens dat er nog meer in zat voor ons, al kwamen we natuurlijk goed weg bij die bal op de lat.” Voor Claes is het al de derde week op rij dat hij scoort. “Dat doet deugd, zeker omdat ik enkele weken geblesseerd moest toekijken.”

Opstelling: Evens, Gijbels (80′ Neuteleers), Cuypers, Claes, Nieuwets (89′ Jansen), Box (80′ Davidts), Baers, Vanendert, Baselet, Heylen, Huybrechts.

Doelpunten: 73′ Leekens 0-1, 91′ Claes 1-1.

Speeldag 29: KSK Meeuwen – KFC Eksel 3-1

In de beginfase kreeg Eksel via Vanendert, Box en Baers genoeg kansen om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Meeuwen kwam geleidelijk aan in haar spel en won uiteindelijk nog verdiend.

Opstelling: Evens, Cuypers, Gijbels (80′ Janssen), Claes (46′ Baselet), Nieuwets, Box, Baers, Vanendert, Heylen, Huybrechts, Ulenaers (71′ Davidts).

Doelpunten: 41′ Salmy 1-0, 61′ Vanendert 1-1, 76′ Vanbuel 2-1, 85′ Vanseggelen 3-1.

Speeldag 30: KFC Eksel – Juve Maasmechelen 5-0 (ff)

De twee teams hadden in een vooruitgeschoven partij niets te winnen of te verliezen. De thuisploeg was vlot de baas. Bij 4-0 en de zoveelste overtreding van Juve escaleerde de boel en staakte de ref de match.

Opstelling: Evens, Cuypers (55’Gijbels), Davidts, Claes, Carna (60′ Neuteleers), Nieuwets, Baers, Baselet, Huybrechts (65′ Box), Heylen , Ulenaers.

Doelpunten: 5′ Claes 1-0, 15′ 43′ Baers 2-0, 3-0, 47′ Ulenaers 4-0. G