Speeldag 1: KFC Eksel – Sp. Kattenbos 3-0

Opdoffer van formaat voor titelkandidaat Kattenbos, dat het zeer moeilijk had tegen een goed spelend Eksel dat met de terugkeer van Akkus een gouden zaak deed.

Opstelling: Vandekerkhof, S. Schrijvers, Nijs, Gijbels, Eerdekens (63′ Heylen), Smets (82′ Truyen), Limberg, Aengeveld, Meus (82′ Geysen), Akkus, E. Schrijvers.

Doelpunten: 40′ Smets 1-0, 56′ Limberg 2-0, 67′ Akkus 3-0.

Gele kaarten: Mahassine, Bleyen, Limberg, S. Schrijvers, Seretti.

Toeschouwers: 180.

Speeldag 2: Sp. Wijchmaal – KFC Eksel 0-1

Aan een doelpunt van Akkus had Eksel voldoende voor de volle inzet. Nochtans was Wijchmaal zeker niet de mindere en verdienden de buren minstens één punt.

Opstelling: Vandekerkhof, S. Schrijvers, E. Schrijvers, Nijs, Gijbels, Eerdekens, Smets (79′ Geboers), Limberg (63′ Geysen), Aengeveld, Meus, Akkus.

Doelpunt: 30′ Akkus 0-1.

Speeldag 3: KFC Eksel – Pen. Engsbergen 1-0

Hoogstaande topper tussen twee ploegen die mekaar weinig toegaven. Vlak voor het einde lukte de thuisploeg de winnende treffer.

Opstelling: Vandekerkhof, S. Schrijvers, E. Schrijvers, Nijs, Gijbels, Eerdekens, Smets (46′ Geboers), Limberg, Loenders, Meus, Akkus.

Doelpunt: 89′ Meus 1-0.

Toeschouwers: 200.

Speeldag 4: KFC Eksel – SK Kadijk 1-1

Eksel is er niet in geslaagd om tegen Kadijk het maximum van de punten te behouden. FC kon zich nochtans geen betere start dromen. Al na vier minuten verstuurde Akkus een perfecte pass richting Limberg, die doelman Bogaerts met een mooie lob te grazen nam. Wat later kreeg Akkus een kans op de 2-0, maar zijn schot ging voorlangs. Het eerste gevaar van de bezoekers kwam van Willekens, zijn pegel miste precisie. Beide ploegen hadden aanvallende bedoelingen, maar de uitvoering liet vaak de wensen over. Op het kwartier toch een knappe poging van Martens, die door een bos van benen net naast besloot. Swinnen, Limberg en Vanhamond waren gedurende de eerste helft nog gevaarlijk, doelpunten leverde dat echter niet op. Vijf minuten vóór de rust kreeg Kadijk toch waar het recht op had. Een zwakke terugspeelbal van Nijs belandde in de voeten van Vanhamond, die alleen op doel kon afsteven. De spits liet de kans niet liggen: 1-1. Twee minuten later had hij de 1-2 aan de voet, maar zijn schot ging nipt naast. Terwijl er in de eerste helft nog gevoetbald werd, kozen zowel Eksel als Kadijk na de koffie steeds vaker voor de lange bal. Pas na tien minuten kwam Kadijk aan een eerste kans. Het leer kwam na slecht ontzetten van Aengeveld bij Vanhamond terecht, die voor een tweede keer alleen richting goal kon oprukken. Nu was Vandekerkhof wel bij de pinken. De thuisploeg reageerde meteen via Eerdekens en Smets, maar hun pogingen leverden geen doelpunt op. De laatste kans was voor Ali Akkus. De aanvaller kon vrij op doel koppen, de bezoekende doelman Bogaerts gaf geen krimp. Eksel en Kadijk hielden mekaar gedurende de hele wedstrijd in evenwicht, met een logisch gelijkspel als resultaat.

Opstelling: Vandekerkhof, S. Schrijvers (75′ Bogaerts), E. Schrijvers, Nijs, Gijbels, Eerdekens, Smets, Limberg, Aengeveld, Meus (75′ Geboers), Akkus.

Doelpunten: 4′ Limberg 1-0, 40′ Vanhamond 1-1.

Toeschouwers: 250.

30/09 speeldag 5: KFC Eksel – Stal Sport 3-1

Verdediger Stefan Schrijvers werd voor aanvang van de match tegen Stal gevierd voor zijn 300ste wedstrijd bij Eksel. Van het bestuur kreeg Schrijvers een fiets en van de maats nadien een klinkende zege met de leidersplaats er bovenop. Over naar de match dan. Buiten een totaal mislukte lob van Smets, na mistasten van Ceunen, kende de eerste helft nauwelijks doelkansen. Dit impliceert hoegenaamd niet dat de partij waardeloos was. Integendeel, beide teams brachten technisch goed voetbal aan een behoorlijk hoog tempo. Soms zelfs iets te doorgedreven waardoor de precisie moest inleveren. «We hadden het inderdaad voor de pauze erg moeilijk om het balbezit lang vast te houden. Stal toonde zich toen duidelijk te betere ploeg,» moest thuiscoach Marc Schildermans toegeven. Maar toen het na de rust ook nog doelkansen begon te regenen, won dit topduel enorm aan waarde. J. Theunis knalde op de paal, Akkus schoot net voorlangs en Mens besloot nog een knappe aanval onbesuisd over. En dan kwam het keerpunt. «Na die bal op de paal kenden we nog meer pech toen Vanhees vanop de stip niet binnenschoot. Mits wat geluk hadden we op dat moment de zege zo goed als binnen,» aldus een erg ontgoochelde Theo Bloemen, speler-trainer van Stal. Nauwelijks één minuut later ontsnapte Eerdekens op links en diens voorzet werd in één tijd door Akkus hoog in het dak van het doel geschoten. «Dat was de eerste keer dit seizoen dat we op achterstand kwamen. Een nieuw gegeven waarmee de groep niet goed raad wist,» duidt Stal-coach Bloemen de uiteindelijke afgang. Want nadat Limberg, andermaal op aangeven van Eerdekens, even later de voorsprong verdubbelde was de partij beslist. «Vanaf dat moment gingen de koppen helemaal naar beneden. Omdat onze spitsen niet echt in de match zaten, bracht ons veldoverwicht te weinig op en leden we bovendien te veel balverlies. Deze match heeft ons geleerd dat deze groep mentaal nog iets te zwak is om onder druk te voetballen,» besluit speler-trainer Bloemen.Laat ons genieten van deze schitterende momenten», aldus een overgelukkige voorzitter Mathieu Vanbaele na de winst tegen Stal. «Na de miserie van verleden jaar is dit de andere kant van de medaille. Stal was voor de rust een stevig geheel dat het getoonde veldoverwicht niet in een voorsprong kon uitdrukken. Het grote moment van de wedstrijd kwam er tien minuten na de herneming toen doelman Vandekerkhof een strafschop stopte. De gasten waren aangeslagen en we namen definitief de partij in handen om met twee treffers op zes minuten tijd de wedstrijd naar onze hand te zetten.» «Het was een prachtige avond voor de 300 fans en wie zeker nog het meest intens genoten heeft was onze routinier Stefan Schrijvers, die voor zijn 300 wedstrijden een prachtige fiets kreeg.» Eksel mag dan plots de leider zijn, bij coach Schildermans overheerst bescheidenheid. «Maar we mogen nu wel iets meer gaan ambiëren dan gewoon het behoud,» lacht hij. Met twee tegengoals op vijf matchen kan Eksel alleszins terugvallen op een degelijke defensie. «Die penalty had het keerpunt kunnen betekenen. Maar dat zou onterecht geweest zijn omdat je nauwelijks van een fout kon spreken,» beoordeelde Schildermans tot slot de cruciale fase uit de match.

Opstelling: Vandekerkhof, S. Schrijvers, Nijs, Gijbels, Eerdekens, Smets (84′ Truyen), Limberg (90′ Bogaerts), Aengeveld, Meus (78′ Geboers), Akkus, E. Schrijvers.

Doelpunten: 61′ Akkus 1-0, 66′ Limberg 2-0, 82′ Gijbels 3-0, 85′ Vanhees 3-1.
Strafschop: 59′ Vanhees (gestopt).

Toeschouwers: 350.

Speeldag 6: AC Tervant – KFC Eksel 1-0

Eerste nederlaag van Eksel na een spannende partij. De thuisploeg scoorde op slag van rust.

Opstelling: Vandekerkhof, S. Schrijvers, Nijs, Gijbels, Eerdekens, Smets, Limberg, Aengeveld (82′ Geysen), Meus, Akkus, E. Schrijvers.

Doelpunt: 43′ Kanda 1-0.

21/10 Speeldag 7: KFC Eksel- Taxandria 1-2

Eksel, dat na een schitterende seizoenstart blijkbaar in een mindere periode zit, moest tegen een gemotiveerd Taxandria onverwacht de duimen leggen.

Opstelling : Vandekerkhof, S. Schrijvers, Nijs, Gijbels (75′ Heylen), Eerdekens, Smets, Limberg, Aengeveld, Meus (46′ Truyen), Akkus, E. Schrijvers.

Doelpunten: 45′ Hens 0-1, 76′ Geukens 0-2, 90′ Akkus 1-2.

Speeldag 9: GS Beek – KFC Eksel 2-1

Beek zet de heropstanding verder. De thuisploeg hield er zelf de spanning in door nog een strafschop te missen

Opstelling: Vandekerkhof, S. Schrijvers, Nijs (83′ Bogaerts), Gijbels, Geysen, Smets (75′ Truyen), Limberg, Aengeveld, Meus, Akkus, Heylen (75′ Eerdekens).

Doelpunten: 5′ Doumen 1-0, 25′ Naqi 2-0, 83′ Akkus 2-1.

Toeschouwers: 85.

Speeldag 10: KFC Eksel – Lozen 1-3

Eerste overwinning van Lozen waarbij Goossens met drie treffers de blikvanger was.

Doelpunten: Goossens (0-1), Goossens (0-2), Akkus (1-2), Goossens (1-3).

Speeldag 11: Lommel Kolonie – KFC Eksel 0-2

Eindelijk nog eens een overwinning voor Eksel dat in de aanvangsfase wel bijval had dat Lommel enkele prachtkansen onbenut liet.

Opstelling: Vandekerkhof, E. Schrijvers, Nijs, Gijbels, Bogaerts (87′ S. Schrijvers), Davids, Limberg (81′ Snoeks), Aengeveld, Meus (70′ G. Loenders), Eerdekens, N. Loenders.

Doelpunten: 27′ Eerdekens 0-1, 28′ Limberg 0-2.

Toeschouwers: 160.

Speeldag 12: KFC Eksel – RS Beverlo 1-1

Deze partij brak na de herneming pas open. Eksel opende vanop de stip, maar Beverlo kwam verdiend langszij.

Opstelling: Vandekerkhof, E. Schrijvers (82′ Truyen), Nijs, Gijbels, Bogaerts, S. Schrijvers, Akkus, Aengeveld, Meus (46′ Smets), Eerdekens, N. Loenders.

Doelpunten: 57′ Loenders (strafschop) 1-0, 76′ Ince 1-1

Toeschouwers: 150.

Speeldag 13: Flandria Paal – KFC Eksel 3-0

Verdiende thuisoverwinning van Paal dat de betere bleek van de bezoekers, die na de herneming het tij niet konden doen keren.

Opstelling: Vandekerkhof, E. Schrijvers, S. Schrijvers, Nijs (13′ G. Loenders), Bogaerts, Gijbels, Limberg, Aengeveld, Akkus (70′ Truyen), Eerdekens (46′ J. Loenders), N. Loenders.

Doelpunten: 8′ Gielen 1-0, 45′ Quintens 2-0, 67′ Quintens 3-0.

Toeschouwers: 210.

Speeldag 14: KFC Eksel – Overpelt VV 2-4

Doelpuntenrijke derby waarin bij de pauze een 1-4 tussenstand op het bord stond. Eksel liet na de herneming bij 2-4 langs Limberg de aansluitingstreffer liggen.

Opstelling: Vandekerkhof, E. Schrijvers, Akkus, Gijbels, Bogaerts, Davidts, Limberg, Aengeveld (46′ Geysen), Smets (76′ Boonen), G. Loenders (70′ Truyen), N. Loenders.

Doelpunten: 23′ Kemaldar 0-1, 25′ Kemaldar 0-2, 26′ Geuens 0-3, 35′ Linsen 0-4, 38′ Smets 1-4, 64′ Akkus 2-4.

Toeschouwers: 120.

Speeldag 15: Achel VV – KFC Eksel 2-3

Achel, dat eerst een dubbele voorsprong verwierf, moest nog voor de pauze de aansluitingstreffer toestaan. Diep in de tweede periode stelde Eksel gelijk om vervolgens net voor het einde nog de volle pot mee te nemen.

Opstelling: Molenbergs, E. Schrijvers, Akkus, Gijbels, S. Schrijvers (46′ N. Loenders), Davidts, Limberg (82′ Bogaerts), J. Loenders, Smets (67′ Meus), G. Loenders, Geysen.

Doelpunten: 1′ Doeswijk 1-0, 12′ Doeswijk 2-0, 14′ Akkus 2-1, 72′ N. Loenders (strafschop) 2-2, 90′ Bogaerts 2-3.

Speeldag 16: Sp. Kattenbos – KFC Eksel 5-1

De bezoekers konden eerst de stand openen maar werden nog voor de pauze kordaat teruggeroepen. Bij een 4-1 tussenstand was de partij toen al gespeeld.

Opstelling: Molenbergs, E. Schrijvers, Akkus, Gijbels, Aengeveld, Davidts, Limberg, J. Loenders (58′ Truyen), Smets, G. Loenders (46′ Bollen), Geysen (80′ Swennen).

Doelpunten: 18′ Limberg 0-1, 30′ Ha. Altuntas 1-1, 33′ Ha. Altuntas 2-1, 41′ Swinnen 3-1, 44′ Van Hout 4-1, 80′ Ha. Altuntas 5-1

Inhaalspeeldag 8 : Kaulille Fc – KFC Eksel 0-0

Kwalitatief voortreffelijke wedstrijd waarin enkel de doelpunten ontbraken.

Opstelling: Molenberghs, N. Loenders, Davidts, Gijbels, G. Loenders, J. Loenders (78′ Meus), Bollen, Limberg (66′ Geboers), Aengeveld, Truyen, E. Schrijvers (59′ Boonen).

Toeschouwers: 200

Speeldag 17: KFC Eksel – Sp. Wijchmaal 1-3

Opstelling: Molenbergs, E. Schrijvers (85′ Meus), Akkus, Gijbels, N. Loenders, Davidts, Bollen, J. Loenders, Truyen, G. Loenders (46′ Nijs), Aengeveld.

Doelpunten: 2′ Baers 0-1, 35′ Akkus 1-1, 86′ G. Ceyssens 1-2, 90′ Cortinovis 1-3.

Speeldag 18: Pen. Engsbergen – KFC Eksel 3-1

Eksel FC, nochtans erg goed aan dit seizoen begonnen, deemsterde stilaan weg en bevindt zich momenteel niet ver meer van de bedreigde zone. De 1-3 nederlaag van afgelopen zondag tegen de buren uit Wijchmaal kostte trainer Marc Schildermans de kop. Hij wordt voorlopig opgevolgd door Benny Alen. Bij de bestuurstop zet voorzitter Thieu Vanbaelen om gezondheidsredenen een stapje terug. Hij wordt opgevolgd door Rob Claes.
Voorlopig nog geen trainerseffect bij Eksel dat het initiatief aan Engsbergen moest laten. Na de nipte voorsprong bij de rust namen de gastheren tijdens de tweede periode verder afstand.

Opstelling: Molenbergs, E. Schrijvers, Akkus, Gijbels, N. Loenders, S. Schrijvers, Bollen, Boonen, Truyen, Nijs, Aengeveld (46′ Bogaerts).

Doelpunten: 20′ Huysmans 1-0, 60′ G. Serré 2-0, 63′ Rodiers (own) 2-1, 70′ J. Versavel (strafschop) 3-1.

Toeschouwers: 100

Speeldag 19: SK Kadijk – KFC Eksel 2-1

Eksel kon langs wie anders dan Akkus openen, maar Azizze, terug in goede doen bi Kadijk forceerde de winst met twee verdiende treffers.

Opstelling: Molenbergs, E. Schrijvers, Akkus, Gijbels, N. Loenders, S. Schrijvers, Bollen, Limberg, Truyen, Nijs, Bogaerts.

Doelpunten: 20′ Akkus 0-1, 22′ Azize 1-1, 70′ Azize 2-1.

Speeldag 20: Stal Sport – KFC Eksel 6-1

Autoritair leider Stal had met een 4-0 tussenstand bij de pauze de schaapjes al op het droge. Eksel moest gewillig in het meesterschap berusten.

Opstelling: Vandekerkhof, E. Schrijvers, Akkus, Gijbels, N. Loenders, S. Schrijvers, Bollen (46′ Bogaerts), Limberg, Truyen (84′ Meus), Nijs, Aengeveld.

Doelpunten: 20′ Vanhees 1-0, 27′ Huybrechts 2-0, 43′ Rubio 3-0, 44′ Vandergraesen 4-0, 60′ Vanhees 5-0, 73′ Truyen 5-1, 88′ J. Theunis 6-1.

Speeldag 21: Taxandria – KFC Eksel 0-3

Het zo schitterend aan het seizoen begonnen maar nadien totaal weggedeemsterde Eksel is ondertussen aan de derde oefenmeester toe. Nu neemt Tony Geypen de touwtjes in handen om voor de kentering trachten te zorgen, zijn eerste partij sloot hij alleszins winnend af.

Opstelling: Vandekerkhof, E. Schrijvers (89′ Geysen), Akkus, Gijbels, N. Loenders, S. Schrijvers, Boonen (86′ Heylen), Limberg, Truyen (75′ Meus), Nijs, Aengeveld.

Doelpunten: 53′ Akkus 0-1, 77′ E. Schrijvers 0-2, 86′ Akkus 0-3.

Toeschouwers: 100.

Speeldag 22: Kaulille FC – KFC Eksel 0-1

Voortreffelijke partij van beide teams. Eksel vergat de klus af te maken, terwijl Kaulille in de slotfase het pleit beslechtte.

Opstelling: Vandekerkhof, E. Schrijvers, Akkus, Gijbels, N. Loenders (87′ Smets), S. Schrijvers (78′ Heylen), Boonen (68′ Bogaerts), Limberg, Meus, Nijs, Aengeveld.

Doelpunt: 85′ Keppens 0-1.

Speeldag 23: KFC Eksel – GS Beek 1-0

Pech voor Beek dat de eerst helft op de kruising besloot. Eksel werd na de pauze sterker. Vlak voor het einde deed Vandewal een inzwieper van Akkus in eigen netten afwijken.

Opstelling: Vandekerkhof, E. Schrijvers, Akkus, N. Loenders, S. Schrijvers, Boonen, G. Loenders (82′ Swennen), Heylen, Bogaerts, Nijs, Aengeveld.

Doelpunt: 88′ Akkus 1-0.

Toeschouwers: 140.

Speeldag 24: KFC Eksel – AC Tervant 1-0

Tervant speelde vlot mee, maar Eksel kon rekenen op een uitstekende doelman.

Opstelling: Vandekerkhof, E. Schrijvers, Akkus, Gijbels, N. Loenders, S. Schrijvers, Boonen (68′ Smets), Limberg (80′ Heylen), Bogaerts, Nijs, Aengeveld.

Doelpunt: 65′ Akkus 1-0.

Gele kaart: Vandenberg.

Speeldag 25: SK Lozen – KFC Eksel 0-4

Lozen kon voor de rust het evenwicht bewaren, maar na de pauze namen de bezoekers afstand.

Opstelling: Vandekerkhof, E. Schrijvers, Akkus, Gijbels, N. Loenders (69′ Boonen), S. Schrijvers, Smets, Heylen, Bogaerts (64′ Truyen), Nijs, Aengeveld.

Doelpunten: 61′ Akkus 0-1, 69′ Smets 0-2, 79′ Truyen 0-3, 90′ E. Schrijvers 0-4.

Speeldag 26: KFC Eksel – Lommel Kolonie 1-2

Verrassende zege van de bezoekers die terug uitzicht krijgen op behoud. De gasten plaatsten de thuisploeg op een dubbele achterstand. Na de aansluitingstreffer strandde de gelijkmaker op de paal.

Opstelling: Vandekerkhof, E. Schrijvers, Akkus, Gijbels, Truyen, S. Schrijvers, Boonen (73′ Bogaerts), Heylen, Smets, Nijs, Aengeveld.

Doelpunten: 50′ Palstermans 0-1, 66′ Jansen 0-2, 75′ Akkus 1-2.

Gele kaarten: Vanhove, Akkus, Vandeboer.

Speeldag 27: RS Beverlo – KFC Eksel 4-1

Beverlo opende al in de eerste minuut de score. Nadien diende de thuisploeg tot een kwartier voor tijd te wachten op de beslissing.

Opstelling: Vandekerkhof, E. Schrijvers, Boonen (55′ G. Loenders), Gijbels, Truyen, S. Schrijvers, Smets, Heylen, Bogaerts, Nijs, Aengeveld (83′ Meus).

Doelpunten: 1′ Ince 1-0, 75′ Verboven 2-0, 80′ Verboven 3-0, 85′ E. Schijvers (strafschop) 3-1, 88′ Ince 4-1.

Strafschop: 85′ E. Schrijvers (omgezet).

Speeldag 28: KFC Eksel – Flandria Paal 1-1

Evenwichtige partij waarin Paal nog voor de rust zijn voorsprong prijsgaf. Na de herneming waren de defensies van beide ploegen baas.

Opstelling: Vandekerkhof, E. Schrijvers, Limberg (75′ Swennen), Akkus, Truyen, S. Schrijvers, Smets, Heylen, Bogaerts (80′ Meus), Nijs, Aengeveld.

Doelpunten: 40′ Gelade 0-1, 44′ Nijs 1-1.

Gele kaarten: Nijs, Smets, Lucas.

Speeldag 29: Overpelt VV – KFC Eksel 1-3

Verrassende nederlaag van Overpelt voor eigen volk tegen een gemotiveerd bezoekend elftal dat hiermede voor een stunt zorgde.

Opstelling: Vandekerkhof, E. Schrijvers, Geysen, Gijbels, Limberg (86′ Davidts), S. Schrijvers, Smets, Swennen, Bogaerts, Akkus, Aengeveld

Doelpunten: 30′ E. Schrijvers 0-1, 50′ Akkus 0-2, 60′ Kemaldar 1-2, 80′ Limberg 1-3.

Gele kaarten: Korkmaz, Geuens.

Toeschouwers: 110.

Speeldag 30: KFC Eksel – Achel VV 2-3

Overwinning die voor Achel net te laat komt om de dans van de eindronde te ontsnappen. Na een scoorloze eerste helft werd de partij na de kampwisseling toch nog aantrekkelijk.

Opstelling: Vandekerkhof, E. Schrijvers, Boonen (90′ Baselet), Gijbels, Limberg, S. Schrijvers, Smets, Swennen, Bogaerts, Nijs, Aengeveld.

Doelpunten: 52′ Smets 1-0, 58′ Nelis (strafschop) 1-1, 78′ Doeswijk 1-2, 80′ Aengeveld 1-3, 88′ Vrijsen 2-3.