[portfolio_slideshow]

U17 KAMPIOEN!

Share

KFC Eksel mag aan het feest! Met onze U17 werd er deze voormiddag wederom een jeugdelftal kampioen!

Eksel moest deze voormiddag op de Bosuil winnen tegen hekkensluiter Sparta Lille én hopen op een misstap van achtervolger Helson, dat met Lommel Kolonie een flinke kluif tegenover zich kreeg. Veel voorwaarden dus, maar het werd een prachtige voormiddag voor groen-rood…
KFC deed zelf zijn plicht en won met 1-2 tegen Lille. Dylan Goven bracht de bezoekers op voorsprong met een prima vrije trap. Eksel diepte zijn voorsprong daarna nog verder uit, maar kreeg daar wel de hulp bij van de thuisploeg die met een own-goal zelf voor de 0-2 zorgde. Sparta maakte het nadien nog spannend en wist de aansluitingstreffer te scoren, maar verder geraakte de Peltenaren niet: Eksel won en deed sowieso een uitstekende zaak in de klassering, maar met een één oog werd ook nog naar de app van de voetbalbond gekeken, waarop de uitslag van de titelconcurrent elk moment kon verschijnen.

En jawel: het droomscenario voltrok zich! Eerste achtervolger Helson ging met 2-1 ten onder waardoor de kloof met groen-rood onoverbrugbaar werd. Eksel mocht zo vroegtijdig de titel vieren! Coach Marc Gijbels deelde mee in de vreugde en werd traditiegetrouw onder de douches gezet. Hij mag trots zijn op de prestaties van zijn troepen die een puik seizoen spelen.
Het duurde immers 9 wedstrijden vooraleer Eksel verslagen kon worden. Na 5 zeges en 3 gelijke spelen werd al duidelijk dat groen-rood het hoogste schavotje mocht ambiëren. Helson, dat na 8 wedstrijden in Eksel de topper kwam winnen, profileerde zich als grootste titelconcurrent en de leider voelde de hete adem van de ploeg uit Helchteren stilaan in zijn nek. Maar ook na de nederlaag, tot hiertoe de enige verliespartij voor Eksel dit seizoen (!), bleef Eksel zonder titelstress verder spelen en werden de volgende 3 duels terug winnend afgesloten.
De laatste twee partijen van de competitie tegen Halveweg Zonhoven worden dus gala-wedstrijden.

Een dikke proficiat aan alle spelers, trainers, afgevaardigden en supporters!