Speeldag 7: Turkse FC – KFC Eksel 2-0

Share

HEKKENSLUITER VERRAST MAK EKSEL

Vorig seizoen leken twee overwinningen op rij het maximum, dit seizoen slaagt KFC er zelfs niet meer in dat te verwezenlijken…

De thuisploeg kon dit seizoen nog niet winnen en slikte tot dusver het meeste tegengoals van de reeks, maar van die defensieve zwakte was weinig te werken in de eerste 45 minuten. De Turkse defensie stond als een huis en gaf weinig weg, al moet daarbij gezegd worden dat Eksel ook niet veel creëerde: op een afstandsschot van Moranduzzo en een voorzet zonder gevolg van Vervloet na kwam het gevaar enkel via stilstaande fases. Aan de overkant zagen we drie betere kansen: Ince trapte een eerste mogelijkheid over, maar vanop de stip (na een fout van Fransen) faalde de ex-Ekselaar niet. Ook Kilic waagde zijn kans, maar ook zijn schot waaide over. Net voor de rust breidde de nu al overvolle ziekenboeg van KFC nog wat uit nadat Fransen zich blesseerde. Met Wasiak koos Scavone resoluut voor de aanval en schakelde over naar een 3-5-2. Dat resulteerde al heel vlug in een huizenhoge kans voor Wasiak, maar voor doel plaatste hij de bal aan de verkeerde kant van de paal.

Na de pauze werd een fel en offensief Eksel verwacht, maar het tegendeel was waar. Onder aanvoer van een bedrijvige Kilic verzamelde de thuisploeg vier uitstekende mogelijkheden waarvan de laatste ook voor de verdiende dubbele voorsprong zorgde. De Ekselse veer was gebroken, invallers Vanherck en Wasiak zorgden als enige voor elk één zeldzame tegenprik. De beste kansen waren zelfs nog voor de thuisploeg maar Kandemir zag zijn poging geweerd door een prima safe van Hermans en Ince miste van kortbij onbegrijpelijk.

Eksel laat het zo na in te lopen op de top van de klassering en krijgt geen constante in zijn prestaties. Al wordt het ook niet geholpen door de blijvende lijst geblesseerden.

Toeschouwers: 140