Speeldag 3: FC Herderen-Millen – KFC Eksel 3-2

Share
KFC KAN STRAFFE COMEBACK NIET VERVOLMAKEN
Toeschouwers: 100
Geen tweede zege op rij voor Eksel, na een halfuur stond het al drie treffers in het krijt in Riemst, maar ei zo na kon het toch nog een punt uit de brand slepen.
Groen-rood wist dat de tegenstander met geslepen messen aan de aftrap zou verschijnen na een 0 op 6, maar liet zich alsnog verrassen in de openingsfase: Loix krijgt als rechtsback heel wat tijd en ruimte om zijn schot te wapenen en pakt uit met een flinke pegel. Hermans kan de door de wind moeilijk in te schatten bal nog weren, maar is kansloos op de rebound. Groen-rood begint zo met een achterstand aan de partij, maar neemt het commando nadien over op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks het spel nu in in handen is van KFC krijgt het na een dikke twintig minuten een nieuwe uppercut te verwerken. Wederom krijgt de Herderse offensie veel ruimte om een aanval op poten te zetten. Het lage Ekselse blok komt pas aan de zestien in actie, maar op dat moment heeft Yosuf het leer al in ontvangst genomen om na een dribbel de 2-0 al hoog tegen de touwen te jassen. KFC is van slag en incasseert op de eerstvolgende corner al een derde tegentreffer. Het komt o.a. dankzij een goede save van Hermans zelfs goed weg dat in de twee minuten die daarop volgen de 4-0 en 5-0 nog gemist worden. Tien minuten die erg doen denken aan de eerste verplaatsing van het seizoen naar Torpedo Hasselt, waar KFC eveneens op korte tijd heel wat tegentreffers te slikken kreeg. De parallel gaat echter niet helemaal op, want in tegenstelling tot twee weken terug komt Eksel zijn depressie nu wel te boven. Groen-rood weet dat snel tegenscoren de enige manier is om nog enigszins kans te maken op puntgewin en slaagt daar ook in. 5 minuten na de 3-0 kan Wasiak zijn snelheid eindelijk een keer etaleren. Zijn voorzet belandt uiteindelijk bij Beyen die de treffer van de hoop lukt. Net voor de pauze krijgt KFC nog een dubbele kans waardoor het met opgeheven hoofd de pauze in kan.
Aanvallen was het logische devies na de thee en daar slaagde Eksel ook vrij goed in. Het nam initiatief en drukte de thuisploeg zonder al te vaak gevaarlijk te zijn wel achteruit. Op het uur werd Eksel dan toch beloond voor zijn aanvalsdrift: Wasiak gaat op een hoge bal in duel met de thuisdoelman, klimt zowaar hoger en knikt binnen. Het geloof was zo helemaal terug bij Eksel en de drang naar voren bleef logischerwijs behouden. Vervloet was de eerste die dicht bij de zo verhoopte derde treffer kwam, maar werd getackeld, de bal gaat echter niet op de stip en Eksel blijft voorlopig met lege handen achter. Dries Bertrands stuit even later op de doelman nadat hij na een hoekschop van dichtbij kan schieten. De grootste (dubbele) kans in het slot is nog voor Karel Bertrands die in een eerste poging de doelman omspeelt maar dan op een verdediger op de doelman stuit. In het ultieme slot krijgt hij een herkansing, maar is hij te verrast om het leer nog vol te raken.
Een zure nederlaag tegen een team dat in het bereik van KFC zou moeten liggen. Vooral het te voorzichtige spel in de eerste 30 minuten zal KFC zich nog beklagen.