Speeldag 27: KFC Eksel – KSK Meeuwen

Share

EKSEL EN MEEUWEN DELEN PUNTEN NA INTERESSANT KIJKSTUK

Met 320 toeschouwers blijft Eksel dé toeschouwersmagneet in het provinciale voetbal, al is de neutrale voetbalfan de grote winnaar van de avond: Eksel gaf een 2-0 uit handen na een prima match.

Groen-rood schoot razend uit de startblokken en kwam pijlsnel op voorsprong: Abrahams zag dat Knevels een eerste schot van De Pachter niet onder controle kreeg en was er als de kippen bij om de geloste bal binnen te duwen. Het vervolg van de eerste helft werd gekenmerkt door een bijzonder hoog tempo met twee goed voetballende teams. Kansen kwamen niet meteen, maar KFC verdubbelde na een halfuur toch zijn voorsprong: De Pachter legt af voor Beyen, die loeihard in het dak van het doel schiet. Eksel kreeg in de periode net voor en na rust de kansen om het helemaal af te ronden maar Abrahams, Bertrands en Driessen mistten een voor een elke kans, die laatste verzuimde zelfs een penalty.

En wie zijn kansen niet afmaakt… U kan de voetbalwet zelf wel aanvullen: Meeuwen scoorde bij zijn eerste mogelijkheid na de rust en kwam zo terug in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd maakte de bezoekers ook gelijk. Twee maal een te simpele, vermijdbare tegengoal… De gelijkmaker leek voor beide ploegen het signaal om nog vol voor de overwinning te gaan. Vooral Eksel had nog twee uitstekende kansen om de zege alsnog binnen te rijven, maar Dries Bertrands en Rik Cornelissen konden de netten beiden niet doen trillen.

Gezien het scoreverloop, de tegengoals en gemiste kansen op de 3-0 zuur puntenverlies voor Eksel, maar over het geleverde spel, met De Pachter als vanouds als absolute uitblinker, zal iedereen meer dan tevreden zijn.

Doelpunten: 1′ Abrahams 1-0, 25′ Beyen 2-0, 61′ Kozulu 2-1, 71′ Rogiers 2-2.

Wissels:
46′ Abrahams (OUT) – Cornelissen (IN)
80′ Beyen (OUT) – Fransen (IN)