Speeldag 16 (inhaalmatch): KFC Eksel – Achel VV 1-4

Share

GEHAVEND EKSEL NIET OPGEWASSEN TEGEN EERSTE ACHTERVOLGER

Net als vorig weekend blijken vier afwezige basisspelers teveel om op te vangen voor groen-rood, zonder De Pachter, Driessen, Moranduzzo, Elia en Bertrands ging groen-rood voor de tweede thuiswedstrijd op rij kopje onder.

Eksel zat op geen enkel moment in de wedstrijd en onderging het spel vanaf de eerste minuut. Het bleef echter lang wachten op kansen, tot dat Vrysen een bal slecht wegwerkte en hem al even snel uit zijn netten mocht plukken. Vrijwel onmiddellijk daarna verdubbelde Achel de score: Vrysen kon een eerste schot nog wegduwen, maar in de rebound ging de bal er toch in. Beyen en Vervloet zorgden voor de pauze voor het Ekselse gevaar, maar hun schoten waren niet gekadreerd.

In de tweede helft kwam Eksel beter in de match, maar de aansluitingstreffer viel niet, ook niet wanneer Vervloet voor een leeg doel verscheen na mistasten van de doelman. De goal viel een minuut later aan de overkant: een mooie “fourty-five” wordt goed binnen gewerkt: 0-3. Dries Bertrands zorgde op vrije trap voor het enige Ekselse hoogtepunt en krulde de ereredder in de winkelhaak. Verder geraakte groen-rood niet en Achel scoorde nog een vierde treffer voor de zekerheid.

KFC kan zo voor de derde keer op rij niet winnen. De geschorsten- en afwezigengolf lijkt wel achter de rug en met twee thuiswedstrijden voor de boeg blijft de hoop op een stunt-titel leven.

Doelpunten: 9′ van der Wiel 0-1, 32′ Vangerven 0-2, 68′ van der Wiel 0-3, 73′ Dries Bertrands 1-3, 88′ Theunissen 1-4.

Wissels:
79′ Vanherk (OUT) – Nijssen (IN)
89′ Rutten (OUT) – Elia (IN)