Speeldag 14: KFC Eksel – FC Anadol 5-1

Share

EKSEL LEGT ER VIJF IN HET MANDJE, MAAR HET DUBBELE WAS OOK MOGELIJK

Groen-Rood heeft vanavond vertrouwen getankt voor het moeilijke tweeluik Hamont-Meeuwen waarmee het jaar beëindigd wordt. Kelderploeg Anadol ging simpel voor de bijl na een karrenvracht aan kansen.

Nochtans leek het bij aanvang van de partij geen “walk in the park” te worden: na nog geen tien minuten kwam groen-rood op achterstand na een knap gekruist schot. De tegengoal bracht Eksel echter niet van zijn melk en KFC trok ten aanval. Vooral op de rechterflank zorgde het tandem Cornelissen – Wasiak voor gevaarlijke interventies, maar Beyen en Bertrands konden geen vervolg geven aan de goede voorzetten. Wasiak besloot het dan maar zelf te proberen en dreef bij een volgende aanval naar binnen, waar hij foutief gestopt werd. De spits zette zich zelf achter de bal en kon, met dat geluk, Eksel op gelijke hoogte brengen. Eksel hield zijn voet nu op het gaspedaal en boekte meteen een nieuw succes. Wederom was het Wasiak die op snelheid kon doorgaan en voor doel kon afleggen voor Beyen. De flankaanvaller kon niet meer missen en boog de achterstand zo wel heel snel om in een voorsprong: 2-1. Vrijwel onmiddellijk daarna kon Wasiak, de absolute uitblinker in het wedstrijdbegin, de wedstrijd helemaal doodmaken, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. Groen-Rood liet het niet aan zijn hart komen en bleef doorduwen, maar pas 4 minuten voor rust werd de veilige derde treffer gescoord. Op een counter lijkt Eksel het in eerste instantie slecht uit te spelen, maar Marijn Bertrands kan uiteindelijk toch afdrukken en scoren.

Ook na de pauze bleef de stortvloed aan kansen gewoonweg verder gaan. Eksel vergat het af te maken en trof onder andere nog tweemaal het kader. Aan de overkant kende Vrysen een bijzonder kalme avond. Bij een zeldzame tegenprik moest de goalie toch uitkomen en kwam hij te laat: geel was het verdict en daar mocht Eksel best tevreden mee zijn. In de slotfase voetbalde KFC zich dan toch nog een verdiende ruimere voorsprong bij elkaar. Cornelissen zorgden tweemaal voor de assist: eerst legde hij af op Camps, die vanop de zestien hard binnenknalde, daarna belandde een voorzet van hem in doel door een Turkse deviatie.
Een eenvoudige zege tegen een inspiratieloos Anadol, dat liet zien dat de voorlaatste plaats in de klassering geen toeval is. Groen-Rood wint zijn laatste thuiswedstrijd van het jaar en tankt vertrouwen na een sterke prestatie.

Doelpunten: 7′ Ozturk 0-1, 17′ Wasiak 1-1, 19′ Beyen 2-1, 40′ Marijn Bertrands 3-1, 78′ Camps 4-1, 88′ Buntinx (own) 5-1.

Wissels:
73′ K. Bertrands (OUT) – Jehoul (IN)
78′ M. Bertrands (OUT) – Vanherck (IN)
85′ Beyen (OUT) – Weckx (IN)