Play-Off 1 – Speeldag 6: Jong STVV B – KFC Eksel 4-1

Share

GROEN-ROOD KAN STUNT UIT HEENRONDE NIET OVERDOEN

Ekselle is de terugronde van de play-offs met een nederlaag begonnen. Jong STVV versloeg groen-rood met 4-1.

Eksel startte nochtans erg goed en speelde zijn beste eerste helft van het jaar! Sint-Truiden was nergens en kwam dan ook op achterstand: na een mooie actie komt de bal bij Nathalie De Volder die voorzet, waarna de sluwe Pieters de bal voor de keepster kan binnen tikken. Nadien bleef Eksel domineren, maar kansen volgden niet meer.
Het volgende wapenfeit was de gelijkmaker en die was op zijn minst merkwaardig te noemen: Eksel stopte met voetballen nadat Vandekerkhof een bal in het aangezicht kreeg, met een bloedneus tot gevolg. STVV speelt echter door en scoort tegen. Een zure tegentreffer. Net voor de pauze draait de thuisploeg het helemaal op: Vanchaze moet zich gewonnen geven op een hoge verre bal vanop zo’n 30 meter.

Na de pauze kon Burm ei zo na gelijkmaken, maar haar poging spatte uiteen op de deklat. Aan de overkant kon een efficiënt STVV wél scoren: 3-1. In het slot gaat groen-rood wel nog voor de aansluitingstreffer maar wordt et koud gepakt op de counter. 4-1 is zo de einduitslag.

Eksel blijft zo op 3 punten staan en staat voor 4 erg moeilijke partijen. Indien het dit seizoen nog een overwinning wil scoren zal het waarschijnlijk in de confrontaties met Bokrijk moeten gebeuren, het enige team dat nog met nul punten in de nacompetitie staat.