Play-Off 1 – Speeldag 1: KFC Eksel – Jong STVV 2-1

Share

DAMES GEVEN VISITEKAARTJE AF IN PLAY-OFF 1

Voor onze dames stond deze voormiddag de eerste speeldag van Play-Off 1 op het programma. Eksel begon met bescheiden ambities aan deze eindronde want op papier waren alle vijf de tegenstanders een maatje te groot. Zo werd er vorig jaar nog met 1-7 en 0-6 verloren van Jong STVV, de opponent van vandaag.

Toch moet elke wedstrijd gespeeld worden en groen-rood bewees vandaag dat het zeker niet over zich heen zal laten walsen in de play-offs: het versloeg jong STVV ondanks een achterstand.

STVV had voor de pauze nochtans het betere van het spel, al speelde ook de wind zijn rol in die verhoudingen, en creëerde verschillende goede mogelijkheden. Doelvrouw Vanchaze en een gebrekkige afwerking hielden de nul echter op het bord. Aan Ekselse zijde konden we maar twee (povere) doelkansen noteren, waardoor de brilscore bij de rust nog op het bord stond.

Na de pauze kwam Eksel beter in de partij en volgden de kansen ook, toch viel de openingstreffer aan de overkant. Een hoekschop van STVV belandt via een Eksel-speelster in doel. KFC was zo op achtervolgen aangewezen, moest op zoek naar een doelpunt én vond dat ook: een goede hoekschop van De Volder werd door Vandekerkhof knap tegen de touwen gekopt: 1-1. Het Eksels plan daarna was duidelijk: erop en erover! In de slotminuut slaagde de thuisploeg daar ook in. Burm zet zich met een goede rush door op de linkerflank en kan het leer tot bij Bollen brengen, die zuiver afwerkt: 2-1!

3 gouden punten voor groen-rood dat de nul meteen van de tabellen veegt en zonder stress zijn volgende matchen kan aanvatten, met -wie weet- nog een stunt in het verschiet.