Eindronde 3: VV Stokkem – KFC Eksel 1-3

Share

EKSEL SLUIT OOK 3e EINDRONDEDUEL ZEGEVIEREND AF

Na twee overwinningen tegen Rooierheide ging vanavond ook Stokkem voor de bijl. Al is de vraag of KFC zich tevreden mag stellen met deze nipte overwinning.

Voor de derde keer op rij kwam Eksel wel op achterstand nadat de bal achterin niet weg geraakte. Eksel zette de situatie nog voor rust recht: Cedric Beyen volgde goed op een geloste bal op vrije trap, Moranduzzo scoorde even voor rust zijn derde strafschop in vier duels. Na de pauze maakte Thomas Beyen al snel de 1-3 na een mooie actie. De frustratie nam toe bij de thuisploeg wat resulteerde in enkele forse overtredingen en gele kaarten. Voor Ampofo was het zelfs zijn tweede gele van de partij, waardoor hij vroegtijdig mocht gaan douchen. Tegen 10 man creëerde Eksel kans na kans, maar het miste efficiëntie en werd ook niet geholpen door de scheidsrechter. De goal viel zelfs nog aan de overkant, waardoor de terugwedstrijd verre van overbodig is.

Zaterdag om 20u wordt de terugwedstrijd gespeeld in het Sparrenstadion.

We geven ook nog graag mee dat Opitter – Tervant op 0-2 is geëindigd. De winnaar van Stokkem – Eksel neemt het op tegen de winnaar van dit duel. Mogelijk krijgen we dus voor de derde keer dit seizoen een confrontatie tussen Eksel en Tervant.

Opstelling: Vrysen, Weckx, Camps, Moranduzzo, T. Beyen (65′ Hoogmartens), Cornelissen, K. Bertrands (85′ Vanherk), M. Bertrands, Driessen, C. Beyen (51′ Jehoul), Oyen.

Doelpunten: 25: 1-0, 30′ C. Beyen (1-1) 39′ Moranduzzo (p.) (1-2), 51′ T. Beyen (1-3)