Croky Cup Ronde 1: KFC Eksel – KVV Lummen 3-0

Share

EKSEL MAG NA 40 JAAR NOG EENS VERDER BEKEREN

Na 18 jaar afwezigheid mocht Eksel nog eens aantreden in de Beker van België. Een goed gevuld Sparrenstadion zag groen-rood pas na de pauze afstand nemen van vierdeprovincialer Lummen. De gebruikelijke studieronde van 15 minuten werd in stand gehouden vooraleer het Sparrenstadion een eerste golf van doelgevaar te zien kreeg. Dries Bertrands tekende voor de beste kans van de eerste helft met een volley tegen de paal. Ook Cornelissen kwam op corner dichtbij de openingstreffer. Nadien was het wederom een kwartier wachten op een tweede aanvalsgolf van groen-rood, beginnende met een afgeweken voorzet van nieuwkomer Franssen. De Lummense goalie De L’Arbre toonde zich nadien als beste man bij de bezoekers met enkele degelijke saves op pogingen van De Pachter, Dries Bertrands en Cornelissen en hield de brilscore eigenhandig op het scorebord tot de pauze.

Eksel had het moeilijk zijn doelgevaar om te zetten in efficiëntie, maar werd na de rust een handje toegestoken door de Lummense verdediging die een hoekschop van De Pachter in eigen doel kopte. Eksel kon de teugels nu laten varen, maar behield zonder nieuw doelgevaar wel de controle. Het duo Ulenaers – Bertrands zorgde in het slotkwartier alsnog voor comfortabele cijfers. Eerst kon invaller Ulenaers na een actie Karel Bertrands bereiken, die de doelman tegenvoets kansloos achter liet. Drie minuten voor tijd waren de rollen omgekeerd en kon Ulenaers zijn eerste treffer voor Eksel A binnen werken. Eksel dat wint in de beker, het was ons in onze 80-jarige geschiedenis nog maar tweemaal gelukt. Volgende weekend volgt de tweede horde al. Eksel trekt dan naar de winnaar van het duel tussen SLW Maaseik en reeksgenoot Zepperen-Brustem.

Doelpunten: 55′ Eigendoelpunt (1-0) 75′ Karel Bertrands (2-0), 87′ Maxx Ulenaers (3-0)

Opstelling Eksel: Raf Hermans – Andreas Elia, Bart Rutten, Rik Cornelissen, Thomas Franssen (61′ Kristof Weckx)- Dries Bertrands, Steven Moranduzzo (66′ Jarne Van Dyck), Sandy De Pachter – Thomas Wasiak (C) (61′ Maxx Ulenaers) – Karel Bertrands, Glen Vervloet (76′ Filip Jehoul)