Share

Speeldag1: KFC Eksel – Melo Zonhoven 0-2

Doelpunten: 60′ Vandebeek (0-1), 75′ Dag Cerkan (0-2)

Speeldag 2: Helchteren VV – KFC Eksel 0-1

Eksel kwam al vroeg op voorsprong toen een afgeweken bal Akkus bereikte en die kon, randje buitenspel, binnenduwen. Helchteren herpakte zich en dwong enkele mogelijkheden af. Willekens dook alleen op voor doelman Bleys maar kon niet afwerken. Vandecaetsbeek trof de paal. Vlak voor de rust werd thuisspeler Engelen uitgesloten na een te late tackle. Met 10 tegen 11 dwong Helchteren na de rust toch veldoverwicht af. Kansen waren er opnieuw voor Vandecaetsbeek en Willekens. In de slotfase werd bezoeker Vanhout uitgesloten na fout op de doorgebroken Liberato. De daaropvolgende vrijschop van Alen strandde op de paal zodat de verdiende gelijkmaker uitbleef.

Doelpunt: 7′ Akkus (0-1).

Speeldag 3: Turkse FC – KFC Eksel 1-2

Turkse kreeg van Eksel een les in efficiëntie. De thuisploeg was overtuigend de betere ploeg en dwong ook de betere kansen af maar vergat af te werken. Nog voor de rust had Heylen met een grondscherend schot de bezoekers op voorsprong gebracht. Vlak na de koffie kon Eksel verder uitlopen toen Schrijvers na hoekschop inkopte. Maar Turkse reageerde onmiddellijk en Ali Kaya knalde vanop afstand de aansluitingstreffer tegen de netten. Nadien volgde er een stormloop van de thuisploeg met enkele kansen voor Gurbulak. In de laatste minuut dook ook speler-trainer Johnny Hoydonck alleen op voor doel maar ook hij raakte niet voorbij doelman Bleys.

Doelpunten: 20′ Heylen 0-1; 50′ Schrijvers 0-2, 52′ A. Kaya 1-2.

Speeldag 4: KFC Eksel – Eendr. Genebos 3-5

Cops en Guijo zorgden voor een vroege optie maar Akkuz milderde voor rust. Amper hernomen of doelman Bleys stopte de snelle Cops foutief af. Strobants zette de strafschop beheerst om. Cops bleef samen met zijn maatje Strobants zwaar op de lokale verdediging wegen. Eksel kraakte regelmatig in zijn voegen en moest met tien verder toen Heylen rond het uur weggestuurd werd. Een splijtende aktie Cops-Strobants mondde weer uit tegen de netten. Toch beet Eksel na hoekschop terug langs Akkuz. Hoop laaide even op maar Strobants had nog droog poeder in de rechter en gebruikte dat vakkundig. Leone zag aan de overzijde een vrije trap uit de hoek geranseld, Cops liet een reuzekans liggen en Strobants knalde tegen de dwarsligger. Vjestica peuzelde nog wat van de achterstand af maar meer lieten de sterke gasten niet toe.

Doelpunten: 22′ Cops 0-1; 30′ Guijo 0-2; 32′ Akkuz 1-2; 48′ Strobants (pen.) 1-3; 62′ Strobants 1-4; 67′ Akkuz 2-4; 71′ Strobants 2-5; 84′ Vjestica 3-5.

Speeldag 5: Flandria Paal – KFC Eksel 2-0

Tot de rust verliep de partij gelijkopgaand. In de tweede helft nam Paal de match in handen. De eerste pogingen van Vandezande waren geen voltreffers. Een kwartier voor affluiten zorgde invaller Perceval met een rake knik voor het bevrijdende eerste doelpunt. Even later bracht Wouters op voorzet van Vandezande zekerheid. Na een overtreding van de bezoekende doelman op Cutillas mocht Blockx de bal op de stip leggen, maar de keeper hield zijn netten schoon.

Doelpunten: 75′ Perceval (1-0); 80′ Wouters (2-0).

Speeldag 6: KFC Eksel – Lindelhoeven VV 1-4

Onbenutte kansen en afgestrafte fouten dat was zowat het spelbeeld voor rusten. Lindelhoeven had aanvankelijk geen haast en speculeerde op de counter. Dat leverde voor rust twee doelpunten op. Eerst met Vanendert aan het kanon, vlak voor het rustsignaal vanaf de elfmeterstip na fout van Schrijvers op Kuppens. Tactische zorgen dus voor trainer Hendrickx. Maar opnieuw kregen zijn mannen het counterdekseltje op de offensieve neus. Weer was het Reymen die de klus afmaakte. Akkuz kon even later een assist van Leone wel verzilveren maar dat verstoorde het collectief overwicht van de bezoekers niet. Toen Pellens zich aanbood voor de nummer vier was voor Eksel de mis gelezen. Ze speelden nog een kwartier met veel overgave blufpoker maar veel leverde dat niet meer op.

Doelpunten: 20′ Vanendert (õ0-1);44′ Reymen strafschop (0-2);50′ Reymen (03);55’Akkuz (1-3);75’Pellens (1-4).

Speeldag 7: Racing Peer – KFC Eksel 0-0

Door een gebrek aan trefkracht zag de thuisploeg weer twee punten verloren gaan. Vooral in de eerste helft was het lokaal overwicht overdonderend. Scheelen en Poelmans stuitten op de bezoekende doelman en Reynders trof de paal. De schaarse Ekselse tegenprikken kwamen voort uit corners en vrijschoppen. In een meer evenwichtige tweede helft zat het venijn bijna in de staart. Doelman Loos moest eerst een doorgebroken Theunissen van de zege afhouden en aan de overzijde zoefde een kopbal van Scheelen maar nipt naast.

Doelpunten: /

Speeldag 8: KFC Eksel – Nevok Gruitrode 1-2

De bezoekers hadden aanvankelijk geen haast en bouwden zakelijk vanuit een goed georganiseerde verdediging. Eksel had het daar moeilijk mee maar speelde toch vaak op de helft van zijn gasten. Vlak voor rust kon Vaes een assist van Heylen verzilveren en dat was dik verdiend. Nadien kozen de bezoekers voor snelheid van uitvoering en gingen ook efficiënter de flanken benutten. Eksel kon geruime tijd zijn voorsprong vasthouden zij het vaak puur op karakter en wilskracht. De druk van Nevoc werd groter en de gelijkmaker kon niet uitblijven. Vanderzanden zorgden voor de langszij en in de ultieme seconden gaf Geelen het sein voor de erover. Wat de thuisploeg zeker niet verdiende.

Doelpunten: 40′ Vaes (1-0);70′ Vanderzanden (1-1);90′ Geelen (1-2).

Speeldag 9: Hechtel FC – KFC Eksel 1-1

Voor rust golfde het spel op en neer. De thuisploeg was meer aan de bal, maar de bezoekende counters sneden af en toe diep. Een ongelukkige Geuens deed een voorzet in eigen doel afwijken. Pech voor de thuisploeg, die weinig tijd tijd nodig had om langszij te komen. Een afstandsloeier van Maris in de kruising, de bezoekende doelman was volkomen kansloos. Na de appelsientjes trok Hechtel het laken naar zich toe maar Maris, Achten en Diepvens schoten slecht. Intussen beperkten de bezoekers hun counterlef en bleef er achterin altijd een mannetje op overschot.

Doelpunten: 25′ Geuens (owngoal, 0-1); 35′ Maris (1-1).

Speeldag 10: KFC Eksel – Vrijheid Zolder

Speeldag 11: KFC Eksel – Lummen VV

Speeldag 12: AC Tervant – KFC Eksel (verlies)

Speeldag 13: Lutlommel VV – KFC Eksel 4-0

Eksel miste in de aanvangsfase twee droomkansen en dat bevorderde het zelfvertrouwen allerminst. Geleidelijk trok de thuisploeg het laken naar zich toe, maar ze kon voor de rust maar eenmaal afwerken. Na geharrewar en slecht wegwerken van de bezoekende doelman strafte Linsen af. Een vroege treffer van De Vrindt vlak na de rust duwde de gasten met de neus op de realiteit. Zij moesten nu nog meer tactische voorzorgsmaatregelen prijsgeven. Dat lef leverde wel enkele prangende fase af in de lokale rechthoek, maar geen gejuich. Twee scherpe prikakties via Brusselaers en Vliegen zorgden uiteindelijk voor de overdreven eindscore.

Doelpunten: 40′ Linsen (1-0);46′ De Vrindt (2-0);87′ Brusselaers (3-0);89′ Vliegen (4-0).

Speeldag 14: KFC Eksel – RC Reppel 0-1

Inhoudelijk matige partij waarin de minst slechte ploeg uiteindelijk aan het langste eind trok. Na een betwistbare fout op Akkuz mistte Aengeveld de strafschop en daar waren de bezoekers niet rouwig om. Zij toonden doorgaans het betere spel, maar in de vuurlijn waren ook ze te onmondig om bressen in de lokale verdedigingsmuur te slaan. De tweede helft veranderde niet veel aan het spelbeeld. Drie uitsluitingen kregen de vlam al evenmin in de pan. Maar het lucky kniedoelpunt van Verbakel leverde uiteindelijk de volle pot op. Reppel had de score kunnen opdrijven toen de thuisploeg zijn defensieve stellingen versoepelde en ideale counterruimte vrijgaf maar de kansen werden de nek omgewrongen.

Doelpunten: 55′ Verbakel (0-1).

Speeldag 15: KSK Meeuwen – KFC Eksel 7-0

Een makkie voor Meeuwen, dat een weerloos Eksel met niet eens overdreven cijfers nog wat dieper in de put duwde. De gasten, zonder Akkuz en Leone, konden in de studieronde enigszins standhouden. Toch kopte Verheyen toen al op de lat. Even voor het halfuur opende Geraerts het festival. Toen Cams even later aandikte, was Eksel eraan voor de moeite. Bij de gasten zwierven de aanvallers op een eiland. Eenmaal kwam er dreiging voor de muit van Roemers, maar Loenders miste. Na de rust moesten de gasten de kelk tot op de bodem ledigen. Geraerts trof driemaal raak.

Doelpunten: 25′ Geraerts (1-0); 30′ Cams (2-0); 50′ en 52′ Geraerts (4-0); 60′ Cams (5-0); 75′ Geraerts (6-0); 80′ Hoogmartens (7-0).

Speeldag 16: Melo Zonhoven – KFC Eksel 4-1

Bezoekers kwamen al vroeg op voorsprong. Libero Metten speelde nonchalant terug op doelman Eevers die bij het uitverdedigen tegen Claessen aanspeelde en die liet de kans niet liggen. Melo nam nadien de wedstrijd in handen en Pirlet zorgde even later met een knappe lob voor de gelijkmaker. Nog voor de rust bracht Bollengier de thuisploeg op voorsprong na een knappe collectieve aanval. En toen even later Dag Serkan door de bezoekende defensie slalomde en doelman Heylen versloeg, was de wedstrijd gespeeld. Na de rust kwam Eksel opzetten en konden de boezekers nog heel wat kansen afdwingen. Na een knappe counter legde Beelen de eindcijfers vast.

Doelpunten: 2′ Claessen (0-1), 9′ Pirlet (1-1), 30′ Bollengier (2-1), 36′ Dag Serkan (3-1), 75′ Beelen (4-1)

Speeldag 17: KFC Eksel – Helchteren 1-6

Akkuz kopte in de aanvangsfase twee gave kansen naast en daar waren de bezoekers niet rouwig om. De lokale druk hield nog een klein halfuur aan maar dan luwde de storm. De eerste kans voor de bezoekers was meteen raak. Voorzet op maat van Nelis en Kelchtermans knikte beheerst binnen. Vlak voor rust een identiek scenario maar nu met Hermans als koppende afwerker. Vlak na rust had Vanhout de thuisploeg terug in de partij kunnen brengen maar ook hij kopte naast. Helchteren moest weer even op de tanden bijten maar sloeg dan genadeloos toe. Alleen Hoeben kon de eer nog redden maar veel gejubel leverde dat niet meer op.

Doelpunten: 30′ Kelchtermans (0-1),44′ Hermans (0-2), 61′ Alen (0-3), 69′ Gijbels (0-4), 76′ Gijbels (0-5), 79′ Hoeben (1-5), 81′ Huybrechts (1-6).

Speeldag 18: KFC Eksel – Turkse FC 1-3

Toen de thuisploeg na rust op voorsprong kwam leek de thuisploeg nog eens op een overwinning af te gaan, maar na een own-goal was alles snel te herdoen. De bezoekers lukten snel een tweede doelpunt en haalde in de slotminuten hun slag thuis.

Doelpunten: 59′ Nieuwets (1-0), 72′ L. Heylen(1-1)(own-goal), 74′ Kaya A.(1-2), 85′ Simsek(1-3).

Speeldag 19: Eendr. Genebos – KFC Eksel 1-1

Na de openingstreffer van de thuisploeg verwachtte men een vlotte overwinning, maar de bezoekers blijven verrassend goed meespelen en kwamen nog voor het halfuur op gelijke hoogte.

Doelpunten: 14′ Convallé (1-0), 26′ Aengeveld (1-1).

Speeldag 20: KFC Eksel – Flandria Paal 4-6

De Ekselse goalgetter Akkuz scoorde viermaal, maar in het andere kamp deed sluipschutter Vandermeer er nog eentje bij. Daarom vooral vertrokken de Flandrianen met de volle pot want op voetbalvlak had de thuisploeg nooit ondergelegen. Na amper 19′ had Vandermeer zijn hattrick al ingepakt en verstuurd. Eksel scoorde tweemaal tegen maar aan de rust lag de zege al vast. Nadien begon de thuisploeg meer met het hoofd te voetballen maar teveel kansen werden verkwanseld. Dat deed Vandermeer aan de overzijde niet. Eksel wilde niet kapituleren en beet nog tweemaal terug. Meer stonden de bezoekers niet meer toe.

Doelpunten: 15′,18′ en 19′ Vandermeer (O-1, 0-2, 0-3);25′ Akkuz (1-3 );27′ Lucas (1-4);33′ Vandermeer (1-5);40′ Akkuz (2-5);65′ Vandermeer (2-6); 75′ en 82′ Akkuz (3-6 en 4-6).

Speeldag 21: Lindelhoeven VV- KFC Eksel 5-1

Na twee vroege doelpunten in de eerste helft kon de thuisploeg de wedstrijd verder rustig domineren. Kort na rust lukte de bezoekers de aansluitingstreffer en geloofde plots terug in hun kansen.

Doelpunten: 14’B. Van Endert(1-0), 25′ Boonen(2-0), 56’Akkuz(2-1), 70’Hermans(3-1), 78’Reymen(4-1), 88’B. Van Endert(5-1).

Speeldag 22: KFC Eksel – Racing Peer 5-0

Reeds vroeg in de partij miste Léoné zelfs nog een strafschop en trof Akkuz nog de paal. Hierna kwamen de bezoekers even in beeld maar Bleys redde secuur. Met een vroege treffer na rust was voor de thuisploeg de ban gebroken en konden de bezoekers niet veel meer inbrengen.

Doelpunten: 50′ Loenders(1-0), 65′ Vaes(2-0), 76′ Akkuz(3-0), 87′ Vjestica(4-0), 89′ Akkuz(5-0)

Speeldag 23: Nevok Gruitrode – KFC Eksel 5-2

Na de zege van de hoop verleden week tegen Racing Peer kreeg Eksel nu bij Gruitrode een opdoffer geserveerd. De thuisploeg opende langs Vanerum waarna Niewets de gelijkmaker liet liggen. Als Vanerum zijn tweede treffer van de namiddag lukte stond Eksel voor een bijzonder moeilijke opgave. Gruitrode kon totaan de koffie deze score makkelijk vrijwaren. Ook na de herneming controleerde de thuisploeg de partij. Eksel onderging de wet van de sterkste en moest toelaten hoe de gastheren met treffers van Janssen, Di Pasquale en Vandersanden tot forfaitcijfers aandikten. Pas in de slotfase kon Eksel iets tegendoen. Akkus en Vaes konden toen de pil verzachten.

Doelpunten: 7′ Vanerum (1-0), 17′ Vanerum (2-0), 56′ Janssen (3-0), 76′ Di Pasquale (4-0), 78′ Vandersanden (5-0), 82′ Akkus (5-1), 89′ Vaes (5-2).

Speeldag 24: KFC Eksel – Hechtel FC 2-3

De thuisploeg toonde zich de betere ploeg over de gehele wedstrijd, maar het verschil zat hem in de doelmannen. Akkuz opende al snel de score en de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. De bezoekers gingen zelfs met een voorsprong rusten. In de slotfase namen de bezoekers nog meer afstand, nadat ze al eerder tweemaal de staak hadden getroffen.

Doelpunten: 8′ Akkuz (1-0), 15′ Agten (1-1), 33′ en 85′ Lemmens (1-2 en 1-3), 89′ Beyen (2-3).

Speeldag 25: Vrijheid Zolder – KFC Eksel 0-2

Met twee doelpunten binnen het kwartier was de wedstrijd beslist. Na rust probeerde de thuisploeg nog iets aan de achterstand te doen.

Doelpunten: 21′ Loenders(0-1), 34′ Akkuz(0-2).

Speeldag 26: KFC Eksel – Lummen VV 1-1

Het bedreigde Eksel moest na een spannend en open duel de bezoekers met de helft van de inzet laten vertrekken. Lummen startte gretig en kreeg via Van Rossem wat het verdiende. Doelman Bleys was kansloos tegen het geplaatst lobballetje. De druk hield nog even aan, maar dan herstelde de thuisploeg. Akkuz, die de bezoekende verdediging goed aan de praat hield, hing nog voor rust de bordjes gelijk. Nadien gaf Eksel de toon aan, dwong meerdere kansen af, maar pech en een goede bezoekende doelman hielden de winnende treffer van het bord.

Doelpunten: 17′ Van Rossem (0-1);40′ Akkuz (1-1).

Speeldag 27: AC Tervant – KFC Eksel 3-1

In deze zespuntenwedstrijd was de thuisploeg doorlopend de betere maar moest tot vlak voor rust wachten op de openingstreffer. Onmiddellijk na rust verdubbelde AC de score en kwamen de bezoekers beter opzetten. In de slotfase kon het tegenscoren maar vlak voor affluiten legde de thuisploeg de eindcijfers vast. Eksel degradeert zeker naar derde.

Doelpunten: 44′ Lespoix (1-0), 48′ Swijns (2-0), 86′ Niewetz (2-1), 88′ De Schrijver (3-1).

Speeldag 28: KFC Eksel – Lutlommel VV 1-4

De kampioenen waren in het begin nog niet goed bij de les van het vieren en hiervan profiteerde de thuisploeg. Even voorbij het halfuur kwam de bezoekende motor op gang.

Doelpunten: 18′ Akkuz(1-0), 36′ Brusselaers(1-1), 61′ Linssen(1-2), 85′ Vliegen(1-3), 87′ Linssen(1-4)

Speeldag 29: RC Reppel – KFC Eksel 3-0

Wedstrijd die enkel voor Reppel nog belang had met het oog op deelname aan de eindronde. In een erg magere eerste helft waren er sporadische kansen langs weerszijden. Akkus, Schrijvers en Houben konden niet voor de echte opwindig zorgen. Na de herneming kon Geerts de thuisploeg toch op voorsprong brengen. Reppel hield nu de bovenhand en een kwartier voor tijd zag Kenis een mooie solo met een treffer beloond. Uiteindelijk kreeg de overwinning nog wat meer glans als Heylen met een vrije trap de eindcijfers vastlegde.

Doelpunten: 50′ Geerts (1-0), 75′ Kenis (2-0), 90′ Heylen (3-0)

Speeldag 30: KFC Eksel – KSK Meeuwen 1-5

Twintig minuten had Eksel iets in de pap te brokken, dan werd het voor de bezoekers louter formaliteit om het scorebord vol te prikken. Met vijf treffers was Geraerts de scherpschutter van dienst. Met dit exploot zal zijn handelswaarde wel fors de hoogte ingaan. In de slotminuten kon Akkuz de eer redden, meteen zijn laatste wapenfeit voor Eksel, want volgend seizoen vertrekt hij naar Anadol.

Doelpunten: 6′, 30′, 48′, 83′ en 86′ Geraerts (0-5); 88′ Akkus (1-5). e