Speeldag 26: Sp. Grote Heide – KFC Eksel 3-1

Share

EKSEL MOET AFHAKEN IN TITELSTRIJD

Groen-rood leed deze namiddag een nieuwe nederlaag en ziet zo zijn hoop op een titel als promovendus doorprikt worden.

Sleutelmoment van de wedstrijd was helaas een scheidsrechterlijke dwaling. Ref Cams hield even voor rust de rode kaart op zak nadat de doorgebroken Abrahams alleen op doel af ging. Van de 100 aanwezigen vonden waarschijnlijk 98 personen dit een onbetwistbare rode kaart, maar de man met het fluitje besliste er anders over en trok slechts geel.

Eksel stond op dat moment al met 1-0 in het krijt na een snelle kopbalgoal van Vandenberk. KFC begon nochtans goed aan de match met een dubbele mogelijkheid voor Abrahams, een kopbal voor Rutten en een schot van Bertrands, maar na de openingstreffer nam de thuisploeg geleidelijk aan over. Grote Heide speculeerde op de snelheid van zijn voorlijn en kon op die manier zowel Vandenberk als Belmans geregeld in kansrijke positie krijgen. Het duo verkwanselde meerdere kansen, kreeg geen penalty na een betwistbare trekfout van Weckx en Eksel bleef zo in de running.

Het was daarna windstil tot de overtreding op Abrahams. In het tumult dat daarop volgde slikte Eksel maar liefst 3x geel en kan zo volgend weekend niet rekenen op Rutten en Vervloet, wat de fase alleen maar zuurder maakt. Kort daarna volgde al een nieuwe overtreding. Moranduzzo was het slachtoffer en werd even na rust vervangen.

Bij zijn wissel stond de 2-0 wel al op het bord: de thuisploeg scoorde al snel na de rust via de doorgebroken Belmans. Grote Heide kroop terug en daar profiteerde groen-rood van: De Pachter, die een sterke tweede helft speelde en zijn afscheidstournee in het Ekselse shirt lijkt ingezet te hebben, met de actie en voorzet, Abrahams met de afwerking: 2-1 en Eksel geloofde er terug in. Grote Heide stelde echter al snel orde op zaken en scoorde vrijwel onmiddellijk tegen: 3-1 en match gespeeld.

Met nog 4 matchen te gaan en 5 punten minder dan de leider mag Eksel een kruis maken over zijn titeldroom. Het kan volgend weekend complexloos voetballen tegen Meeuwen in onze laatste thuismatch op zaterdag van het seizoen. We organiseren dan ook onze Spaanse Avond, waarover binnen enkele dagen meer.

Doelpunten: 7′ Vandenberk 1-0, 47′ Belmans 2-0, 60′ Gielen (owngoal), 73′ Belmans 3-1.

Wissels:
49′ Moranduzzo (OUT) – Vandyck (IN)
63′ Vervloet (OUT) – Paesen (IN)