Speeldag 14: KFC Eksel – Stal Sport 4-1

Share

KFC GEEFT KOUDE AVOND AANGENAME WARMTE

KFC Eksel – Stal Sport 4-1

Na de nederlaag vorig weekend in As-Niel heeft Eksel probleemloos terug kunnen aanknopen met de overwinning. Tegen Stal werd het dankzij twee vroege goals een makkelijke overwinning.

Groen-rood leek zijn lesje geleerd te hebben nadat het vorig weekend onmiddellijk achter de feiten aan moest hollen. In plaats van een vroege achterstand werd het vandaag zelfs een vroege voorsprong dankzij een stevige uithaal van Beyen. Voor Stal zijn de vroege tegengoals een terugkomend zeer dit seizoen en dat was vanavond dus niet anders. Het werd zelfs al snel erger voor de mannen uit Koersel: op het kwartier ging ook de tweede Ekselse kans tegen de touwen. Een uithaal van Camps vanop de tweede lijn deed de netten een tweede keer trillen. De dubbele voorsprong haalde de angel uit de wedstrijd en het volgende halfuur was dan ook minder vermakelijk. Eksel liet de bezoekers in de match komen en koos zijn momenten uit. Op slag van rust prikte Moranduzzo op het ideale moment een veilige derde treffer bij met een mooie plaatsbal met zijn mindere linker.

De tweede helft werd logischerwijs een maat voor niets. In 45 gezapige minuten kon enkel een korte opflakkering rond minuut 70 het publiek verwarmen. Wasiak mistte toen de uitgelezen kans op de 4-0 oog in oog met de doelman. Aan de overkant lukte het Stal wel te scoren: Hermans moest een hard schot lossen en was kansloos op de rebound. KFC drukte de plotse hoop op puntgewin echter al snel de kop in: Karel Bertrands zijn schot vanop zo’n 25 meter spatte uiteen op de paal, maar ook hier was de rebound beslissend, ditmaal van Wasiak. Met 4-1 had Eksel zijn schaapjes terug op het droge. Wasiak liet het in het slot nog na een vijfde keer de netten te doen trillen na een prima aanval.

Een eenvoudige zege en prima generale repetitie voor het burenduel met Lindelhoeven.