Speeldag 13: As-Niel United – KFC Eksel 3-2

Share

TEN ONDER IN TOPPER OP HET SCHERPST VAN DE SNEE

De vloek van de supportersbus heeft nogmaals toegeslagen. Na een 12 op 12 ging Eksel ten onder in de topper tegen As-Niel na een erg beladen duel.

Groen-rood begon bij wijze van spreken met een achterstand aan de match: na twee minuten werd de openingsgoal al in cadeauverpakking aangeboden. As-Niel tankte vertrouwen en deed Eksel nog even pijn in de absolute beginfase. De 2-0 viel zelfs, maar werd afgekeurd voor buitenspel. Eksel nam nadien over en zou die dominantie niet meer afgeven in de rest van de eerste helft. Gestuwd door zijn twaalfde man leek het zelfs op een thuismatch. As-Niel kwam er niet meer aan te pas en had verschillende forse overtredingen nodig om overeind te blijven. Het leidde tot heel wat kaarten, maar de bezoekers werden niet tot tien herleid, al had dat ook gekund. Op slag van rust kreeg KFC een nieuwe uppercut te verwerken en slikte het een tweede treffer op een snelle tegenaanval.

Na de pauze wist groen-rood dat een snel doelpunt de enige optie was om er nog een match van te maken. Op één van de vele hoekschoppen belandt de bal in drie tijden in doel en kregen we terug een match. De druk van groen-rood nam nadien wat af en zonder spelmaker Bertrands ontbrak een stevige portie creativiteit. Een kwartier voor tijd leek een nieuwe tegentreffer met een stevige buitenspelgeur het genadeschot voor Eksel, maar Jehoul kopte de 3-2 al even snel tegen de touwen. Eksel bleef zoeken naar de gelijkmaker en zette alles op alles, maar de beste mogelijkheden waren zo eigenlijk zelfs nog voor de counterende thuisploeg, die met alle trucen van de foor hun best deden het tempo uit de match te houden.

Een pijnlijke nederlaag tegen een bikkelharde tegenstander, die -wanneer we alles bij elkaar yellen- zeker niet mag klagen over de wedstrijdleiding. Na de partij ontstonden er daardoor zelfs wat relletjes waarbij ook KFC nog op de bon ging. Groen-rood moet de hand echter ook in eigen boezem steken en ziet het euvel uit de beginfase van de competitie terugkeren: te simpele tegengoals.