Speeldag 10 : Lommel United WS – KFC Eksel 0-5

Share

VROUWEN-AAN-DE-MACHT-NACHT START MET FORFAITCIJFERS: DAMES NEMEN OPTIE OP PLAY-OFF 1

Lommel United WS – KFC Eksel 0-5

Onze dames hebben hun eerste achtervolger met de neus op de feiten gedrukt: met een droge 0-5 dulden de troepen van Saenen geen tegenstand in de strijd om plaats 3 en de bijhorende kwalificatie voor play-off 1.

Eksel begint scherp aan de derby en trekt meteen ten aanval met heel wat kansen als gevolg. Toch moeten onze ladies wachten tot minuut 30 wanneer Burm snel draait, hard uithaalt en de netten een eerste maal doet trillen. De kop is er af voor de dames en nog voor rust bouwt groen-rood haar voorsprong verder uit: Pieters etaleert haar snelheid en zet vervolgens voor waar Lore “VDB” Van Den Bossche zuiver binnenwerkt. 0-2 is de verdiende ruststand.
Ook na de rust is het al Eksel wat de klok slaat. Burm is in goede doen en ligt met een uithaal tegen de deklat aan de basis van de 0-3: de bal belandt nadien immers in eigen doel na slecht wegwerken. Ook De volder pikt haar goaltje nog mee: ze trekt haar motor op gang na diepsturen va n Henderix en scoort op gekende wijze. Het laatste woord is voor Moerman die vanop de baklijn heerlijk binnen trapt.

Onze dames diepen zo de kloof met eerste achtervolger Lommel uit: met een match minder tellen ze zes punten voorsprong. Play-Off 1 lijkt in zicht, als dat zou lukken mogen we toch spreken van een enorm straffe prestatie van “Ekselle”!