Speeldag 21: Nevok Gruitrode – KFC Eksel 0-3

Share

BERTRANDS-BROTHERS BREIDEN VERVOLG AAN SUCCESREEKS

2019 blijft voorlopig het jaar van Eksel: ook de vijfde match van het jaar blijf Groen-Rood zonder verlies. Het pakt zo 14 op 18 en is 6 matchen op rij ongeslagen.

Doumen opende de debatten op het kwartier maar schoot zijn beide mogelijkheden hoog over. Vooral bij de eerste kans had er zeker meer ingezeten en komt Eksel goed weg. Ook het hobbelige veld speelde zijn rol in het eerste halfuur en zorgde ei zo na dan toch nog voor de voorsprong voor de thuisploeg, maar Vrysen zag zijn geblokte terugspeelbal langs de juiste kant van de paal voorbij de doellijn gaan. Op het halfuur kon Eksel zijn eerste goede kans meteen verzilveren: Beyen met de prima voorzet vanop rechts, Karel Bertrands kopt de bal met een zweefduik binnen. Gruitrode had even tijd nodig om te bekomen en kon pas na de pauze terug druk uitoefenen. Niemand kon zijn voet zetten tegen de scherpe voorzetten van Vandersteegen en Brebels en Eksel bleef zo relatief eenvoudig overeind. Het maakte daarna een einde aan de druk van Gruitrode door zelf zijn tweede van de namiddag te scoren: Karel vindt Marijn Bertrands die in de korte hoek de keeper verrast. Nevok is nu gedwongen alles op alles te zetten, maar krijgt in het slot het deksel op de neus. De broertjes Bertrands keren de rollen nu om: Marijn zet een vrije trap voor, Karel werkt de bal onder de doelman binnen. Ook een 0-4 was zelfs nog mogelijk na een prima actie van invallers Fransen en Jehoul, maar die laatste zijn schot werd met een ultieme tackle nog van de lijn gehaald.

Eksel wint dankzij drie Bertrands-goalen en tankt zo vertrouwen voor de loodzware weken die komen. Met Elen, Turkse, Paal-Tervant, Reppel en Stokkem wachten ons 5 topaffiches.

Doelpunten: 30′ Karel Bertrands 0-1, 66′ Marijn Bertrands 0-2, 84′ Karel Bertrands 0-3.

Wissels:
73′ Beyen (OUT) – Jehoul (IN)
83′ Wasiak (OUT) – Fransen (IN)
84′ Vanherck (OUT) – Van Dyck (IN)

Toeschouwers: 250